I lördags besökte Lisalove oss med sin fantastiska fotokonst. Hon är verkligen en fin människa och bär på en enormt stor talang. Tänk att hon finner alla locations, stylar, fotar, är modell och redigerar sedan allt helt själv! Alla är självporträtt och hon skriver också gripande texter till varje foto.

Så mysig tjej också. Körde hela vägen från Skellefteå och det är ju 130 mil. (!)

Gissa vilka som fick följa med mig hem och komma upp på väggen…

Köpte en till min fina svåger också men ångrade att jag inte behöll den själv så jag ska lägga en beställning på webben.
Tycker dock hon kan höja priset för hennes foton en bra bit, det är ett enormt arbete som ligger bakom och allt är printat på finaste papper så helt klart värt en bra peng.

Jag blev fast en lång stund och gick igenom alla porträtt och dess uttryck. På fotot med ananas i famnen så är det till exempel gelehallon i hela huvudet. På det stora fotot med den ljusblå klänningen som flyter ut gyllene skog står ett rådjur och tittar bakom trädet. Allt är magi och passar både i barnrum, sovrum, vardagsrum och toalett om du frågar mig.

Här på väggen ser du vilket foto jag kärade ner mig  i. Ett svartvitt som heter Dåndimpen.
Lisalove’s text om den:

“Grenar från det trassliga kretsloppet blir en krans av tabun som knyts samman. Näring ur de rena styrketårarna bildar en krona av frukten från ogräs. Växtkraften från det inre smältvattnet får en stilla tanke att rinna i en våg av ord.”

Bytte bara motiv i en gammal ram som hängde här redan och jag tycker att den missfärgade passpartoun blev jättefin mot det vita. Mjukar upp.
Har du förresten sett palletbladet i fönstret? Den rosa växten alltså.
Kanske att man borde ha lite give aways på sticklingar hos FGL snart?
Eller bytesdag? Vad tycker du?

Här är lite av det andra jag köpte. Här kommer mina loppis-ramar väl till pass. De båda stora fotona ska vara i mellanbrors rum tror vi.

Nästa Pop Up hos FGL Store är redan nu på lördag och då är det vår vän Frida Eklund som kommer.
Hon är keramiker och gör bland annat dessa fina koppar. Skrev ju om det igår men det tåls ju att prata om fler än en gång. Längtar till helgen.

Imorgon blir en mastig dag. Jag ska ta mig till Borås och till den stora tapetfabriken hos Boråstapeter. Håller en workshop där i november och ska förbereda för den. Sedan blir det hem till Varberg för möte hos våra vänner på Scorett. Spännande!
Därefter åker jag direkt till FGL och fixar desserten för kvällens Social Dinner som startar vid 18. Nu ska jag fixa en presentation, fixa mingelmat och krama min man. Sedan god natt i några timmar.

Kommentarer till “Nytt för min tavelvägg

  1. Jag är till bredden fylld av värme och känner mig sockerströsslad till max efter besöket hos er på FGL. Det fina mottagande du och Miranda gav, alla mysiga människor som besökte butiken och verkligen tog sig tid att känna in mina bilder. De små samtalen jag fick chans att föra med dig mellan varven och nu som grädde på moset dessa fina rader. Tack. <3

  2. Hej! Har precis fått en palettbladsstickling och vill en dag ha sådär buskiga fina plantor som du! Kan du inte skriva ett inlägg om dina bästa knep gällande palettblad? Från stickling till “buske”. Tack för en fin blogg.

  3. Vilken fantastisk mötesplats ni skapat i FGL Store!!! Att få möta andra kreativa positiva människor som ni är, har betydelse.
    LisaLove har en kreativ ådra och en idérikedom som aldrig verkar sina. Ständigt nya talande känslofyllda bilder och texter. Tack!

Kommentarer stängda