fgl__Lagerqvist-8055

Ny vecka och jag sitter i köket med en spinnande katt i knät och jobbar. Barnen är utspridda hos kompisar och på surfläger. Aldrig har väl kaffet varit godare tänker jag än när allt har lugnat sig och man kan beta av måsten och sänka axlarna.

fgl__Lagerqvist-8159

Jag vill berätta om de här armbanden. Vi kallar dem FGL – Bangle.

De är gjorda av två bröder i Jaipur. De använder en teknik som funnits i familjen i sex generationer. Armbandet är skapat av helt naturliga ämnen. Det finns ett naturligt ämne som en skalbagge lämnar efter sig efter puppning. När skalbaggen lämnar larven på trädets blad så bildas ett hårt material efter femton dagar, indierna kallar detta “lacker”  och samlar in detta för att koka i kastrull över öppen koleld tillsammans med förseglande vax och täljstenspulver.

fgl__Lagerqvist-8333

Efter denna process gör de en rulle av materialet som har skapats. Det ser ut lite som när man kokat kola till polkagrisar och ska forma dem.

De gör färgerna genom att blanda i naturliga vegetabiliska kulörer från växtriket. Och sedan rullas det och bankas över öppen eld. Ångrar så att jag inte tog fram kameran och dokumenterade processen.

fgl__Lagerqvist-7877

Vi hade precis ätit en fantastisk middag på gräsmattan i detta ståtliga palatset. Vi diskuterade youtubern Pew Die Pie med en 12-årig diplomatson från Australien samtidigt som solen sakta gick ner, påfåglarna skred runt i parken bakom och dansarna skapade en rytmisk kväll med sina bjällror runt benen.

fgl__Lagerqvist-7879

Det var alldeles magiskt och gemensamt såg vi Mohammed sitta på en liten pall och skapa dessa smycken ovanför en öppen eld. Vi var som hypnotiserade.

fgl__Lagerqvist-8352

Dagen efter hade vi bestämt oss för att ta in detta hantverk i vår butik och tog kontakt med bröderna igen. Visst är det vackra! Och extra roligt nu när du får veta storyn bakom tänker jag.

fgl__Lagerqvist-8343

Det är fint att ha flera samtidigt på armen och de gånger jag träffat Mir det sista så har hon haft armbandet lite högre upp på armen också. I alla fall. Hoppas Du också gillar.

Tyvärr tog läderväskorna jag visade förra veckan slut på bara ett dygn, Kors! Men nya är på väg. Den efterlängtade Peace- ringen kommer snart också. Men håll i dig nu…

fgl__Lagerqvist-8098

…förhoppningsvis kommer även denna fina kjol inom ett par veckor. Vi har fått så många mail om denna. Tyvärr kommer den inte i just detta mönster som vi använde till ett sample men jag lovar att de andra är tjusiga också.

fgl__Lagerqvist-8184

Vi har några kaftaner kvar också.

fgl__Lagerqvist-8164

Glada indiska tjejer i det rosa templet. Till slut fick jag ta en bild på dem efter de tagit hundra selfies med sig själva och Mir. Väldigt exotiskt med blond tatuerad tjej.

fgl__Lagerqvist-1527-2

Och de här askarna också. De är så himla fina. I trä, glas och sand. Som ett konstverk för både stora och små flickor.

Fint. Visst?!

Önskar dig en fin dag i solen nu. Jag själv ska ta mig ner till Kärleksparken för en god juice och ett dopp innan det vankas kalas i växthuset.

Detta inlägg är ett samarbete med vår fina lilla shop For Good Luck.