work_Kristin_Lagerqvist

Hej Mars. Kan du vara extra snäll i år? Många kalla bastubad, skratt och soliga dagar tack.
Här är några av månadens finheter så visst börjar vårens första månad himla bra ändå.

Nya Porter, snödroppar från min trädgård, ett brev från Majken, glasspengar, ametist i kedja, Nygårdsanna’s nya katalog som är i det vackraste slaget, starkt kaffe med mjölk och en intervju med mig i Tidskriften Rum.

work_Kristin_Lagerqvist-4

Jag tänker på det är med det egna företagandet. Det är nog kanske lätt att tro att framgång bara ramlar ner knät på en del människor. Eller hur?
Läst hos en av mina förebilder nu på morgonen – #petterföreläsning

“En sak jag har lärt mig från att driva eget (jag var diskare en gång dock, men praktikanställd via arbetsförmedlingen) Det är lite som att sitta på en cykel, trampar du inte så kommer du inte framåt och ingen annan kommer trampa åt dig, det är mer uppför än nedför. Men vissa dagar åker man nedför med vinden i ansiktet och solen i ryggen.”

Det ligger mycket jobb och mod bakom i de flesta entrepenörer och det finns sällan genvägar. På efterfrågan tänker jag skriva ett inlägg om min väg till mitt egna företagande och om hur jag jobbar med mina två bolag.
Vad vill du veta? Passa på att ställa frågor i kommentarsfältet så ska jag svara så gott jag kan.

För du vet att det finaste du kan göra när det går bra för dig är att hålla upp dörren för alla de nyfikna som kommer efter och dela med dig av dina erfarenheter. Efter söndagens inspirationsföreläsning med Frida Ramstedt och Sofi Fahrman känner jag det mer än någonsin.

Sofi’s citat – “A flower does not think of competing to the flower next to it. It just blooms.”
Frida’s citat – “No one is you, and that is your power.”

work_Kristin_Lagerqvist-2

Efter hårt arbete kommer uppskattning och ingen är gladare än jag över att vara med på Tidskriften Rum’s maktlista i år med motiveringen –

“Personligt, ambitiöst och genomgående bara – superhärligt!
Kristins blogg är av det slaget som peppar snarare än dissar. Viljan att lyfta andra och se ett alternativt och mer hållbart sätt att konsumera ligger inte bara rätt i tiden utan når också rakt in i våra hjärtan. Och att fokus ligger på ett liv utanför storstaden känns fint, och lite ovant.”

Jag fick också vara med på en liten intervju i samma tidning där jag bland annat svarar på vad makt betyder för mig  –
“Makt kan betyda många olika saker, för mig betyder det att du har möjlighet att påverka och förändra din omvärld. Och med den möjligheten kommer också ett stort ansvar”

work_Kristin_Lagerqvist-3

Avslutar med ett av mina mysigaste tips – skriv flaskpost med teckningar och mjuka ord. Kasta flaskan i vågorna längst ut på piren och håll tummarna att just er flaska plockas upp och gör någon glad. Majken, 7 år, och hennes morfar fann vår flaska.

kram till dig.