dorthe_kristin_Lagerqvist-7

Idag är det ingen mindre än min stora förebild Dorthe Florin som är med i min söndagsintervju.

Dorthe är en av de mest inspirerande, företagsamma, kreativa och ödmjuka människor jag någonsin mött. Hon har alltid massor av idéer, en varm famn, peppande ord och en positiv inställning till saker och ting. Sedan doftar hon alltid så himla gott! Är så glad över att våra vägar korsats.

dorthe_kristin_Lagerqvist-11

Dorthe är kvinnan bakom John’s Place, som är den smått ikoniska restaurangen i Apelviken, Varberg. Här möter ofta Dorthe själv dig i dörren och hälsar dig varmt välkommen efter du ringt på ringklockan. Charmigt och härligt som tusan!
De flesta i Varberg har en relation till John’s Place och detta är i princip det enda stället jag äter kött på. Beställer alltid lammfilé med matig sallad och hoppas på att det ska finnas rum i magen för lite dessert också…

Vid sidan av restaurangen har Dorthe dessutom tagit fram en serie med dofter i form av handtvål och handcreme. Detta i ett samarbete med varbergsbaserade L:A Bruket.  Älskar dessa! Hon säljer också smakerna från restaurangen i flotta kryddburkar och flaskor. Dorthe har alltså många järn i elden!

dorthe_kristin_Lagerqvist

 Hej Dorthe!  Första frågan ut idag är – Vad äter du?

Jag äter helst mat som är vällagad med bra råvaror och mycket smak!
Det finns så mycket goda saker så jag har ingen direkt favoritmat.

Ok, men vad äter du inte?

Äter aldrig dålig korv och inälvor, då jag anser att det är reningsorgan, i alla fall i de flesta fallen.

dorthe_kristin_Lagerqvist-12

dorthe_kristin_Lagerqvist-10

Vad brinner du för?

Jag brinner för skapandet och utveckling i alla dess former. Jag blir lycklig av att se att saker blir bättre och att det sker förändringar till det bättre. Att skapa nya relationer med nya människor, det finns ju inte två som är likadana och hur spännande är inte det??

dorthe_kristin_Lagerqvist-8

Vart reser du helst och varför?

Jag reser gärna till Syd Afrika för att det känns som att komma hem på något konstigt sätt. Där finns en enorm kreativitet och utveckling. Otroligt mycket vackert att se och många kreativa vingårdar och restauranger. Skillnaden mellan fattig och rik är stor men generellt är folk otroligt uppfinningsrika, vilket  är härligt att se.
Jag träffade vid ett tillfälle en kvinna som sa:

“Jag förstår inte människor som inte uppskattar sina liv. Jag är glad varje dag jag får med tanke på vilka odds jag har. Aids, sjukdomar och vilda djur som lurar runt hörnet varje dag”.
Jag har många vänner och egen släkt i Afrika och det har verkligen blivit som ett andra hem för mig. Jorden är en fantastisk planet och det finns så mycket att se så egentligen skulle man ju resa jämt..
Men vi har det väldigt härligt här i Varberg, eller hur?

dorthe_kristin_Lagerqvist-13

dorthe_kristin_Lagerqvist-4

Vad läser du?

Älskar att läsa en bra bok, gärna så tjock som möjligt, och gärna på engleska. Vet inte varför, det blev bara en vana från förr när jag inte kunde köpa svenska böcker. Dan Brown, Ken Follet, Jeffrey Archer.
En bra story  helt enkelt.

dorthe_kristin_Lagerqvist-5

Vad lyssnar du på?

Jag älskar klassisk musik och gärna opera men lyssnar på allt. Men för det mesta är det ”silence is golden”
Underbart att bara höra havets brus och inget annat.

Har du något bra tips du vill dela med dig av?

Ett tips för ett bra liv är en bra säng och ett roligt jobb så löser sig allt annat…

dorthe_kristin_Lagerqvist-9

En viktig rutin för dig?

Viktig Rutin – Ät en bra frukost då har man bränsle för att börja dagens äventyr.

Jag tycker att du driver Johns Place på ett väldigt inspirerande sätt. Kan du berätta lite om hur du tänker kring detta?

Jag Älskar mitt liv och mitt jobb och jag driver John’s Place på känsla och med passion. Tänker aldrig på pengar…( säg inte det till min bank… haha.)

dorthe_kristin_Lagerqvist-3

Slutligen – Du har många järn i elden och många spännande idéer. Vad är på gång just nu? Och vad har du för mål i sikte just nu?

Jag har för många järn i elden…
Just nu håller vi på med ett EU-projekt som kan skapa fler jobb och boendemöjligheter.
Vi jobbar också på att skapa ett Halländskt skafferi.
Det kommer 3 nya produkter i butiken .. det planeras inför en kommande modevisning om 2 veckor som skall bli ”vild & crazy”.
Tillsammans med vännerna/kollegorna i Viken skall vi planera för nästa års evenemang och vi jobbar för bättre väg och belysning i Apelviken och så mycket mer…
Men just idag skall jag börja med att bära in min ved.

Tusen tack för detta Dorthe! Ses snart!