elin_lansjo_kristin-lagerqvist-4620

Det är dags för veckans Söndagsintervju och idag har jag bjudit in den begåvade kreatören Elin Lannsjö.

elin_lansjo_kristin-lagerqvist-4670

För ett par år sedan var Johanna Bradford och jag och besökte Elin på hennes kolonilott i Göteborg och ända sedan dess har jag velat återvända till denna magiska plats.
Nu följer jag i och för sig Elin’s vackra Instagram-konto och tar del av kolonilotten och hennes kreativa vardag lite på håll och det är ju väldigt fint det också.

Förresten, du har säkert sett vacker keramik signerad Elin Lannsjö i ett och annat inredningsmagasin under de senaste åren… Visst?

elin_lansjo_kristin-lagerqvist-4749

Hej Elin!
Första frågan ut – Vad äter du helst?
Åh hjälp, jag skulle kunna rabbla upp hur mycket som helst, för jag älskar mat. Jag tycker väldigt mycket om grön, hälsosam och nyttig mat, att känna kroppen slå kullerbytta av glädje när den får näring och vad den mår bra av. Men jag är också väldigt svag för comfort food. Smarriga onyttigheter som jag äter när jag vill njuta ordentligt  Söta bakelser och perfekt friterade pommes med hemmaslagen aioli kan vara något av det godaste jag vet. På topp fem listan över vad jag äter allra helst just nu:
1.Semla
2.En grön sallad med avocado och lite chilli
3.Moules Frites
4.En perfekt krämig vittryffelrisotto
5. Blodapelsiner

Ok, vad äter du inte?
Jag äter det mesta men har tyvärr ganska svårt att uppskatta gratinerade sniglar och färska ostron.

elin_lansjo_kristin-lagerqvist-4794

Vart reser du helst och varför?
Jag är väldigt förtjust i Italien, jag älskar att åka dit. Den fantastiska maten, den vackra naturen, havet, stränderna, de vänliga människorna och de pittoreska städerna har faktiskt aldrig gjort mig besviken.
I mitt nästa liv hoppas jag på att födas till en Italienska. Jag gillar också att besöka större städer och då är Köpenhamn och London två favoriter. För många år sedan bodde jag i London, och att gå på mina gamla gator och återuppväcka nostalgiska minnen är alltid lika härligt. Och Köpenhamn är den stad jag skulle vilja bo i förutom där jag bor nu, i Göteborg.

elin_lansjo_kristin-lagerqvist-4751

Vad läser du?
Vid frukosten läser jag morgontidningen, och det är en mysig känsla, nästintill lyxigt faktiskt, att sitta där med kaffekoppen, vända blad och fysiskt bläddra bland sidorna. Inte konstigt kanske att det känns som lyx i en värld av digitalt överflöd.

elin_lansjo_kristin-lagerqvist-4679

Vad lyssnar du på?
När jag var liten brukade jag smyga ner i mammas och pappas säng på morgonen innan de hade gått upp. Fönstret stod öppet och jag låg där nedkrupen under täcket och lyssnade på kvitterljud från träden utanför. Detta är nog ett av mina favoritljud än idag, jag sitter gärna trädgården och bara lyssnar på fåglarna, vinden och naturen. Jag lyssnar också väldigt mycket på musik och i mina playlists finns allt mellan himmel och jord. House, Soul, Indie, Hip Hop och Jazz blandas friskt.
I mina öron spelas just nu särskilt mycket Nightmares On Wax, Slow Hands, Bonobo, Say Lou Lou och Chad remixes.
Lite girl power Beyonce är heller aldrig fel.

elin_lansjo_kristin-lagerqvist-4789

En viktig rutin för dig?
Min viktigaste rutin, som också känns väldigt fin, är den dagliga meditationen. Den lugnar ner kroppen och sinnet och påminner mig om vad som är viktigt i livet.

elin_lansjo_kristin-lagerqvist-4775

Har du något bra tips du vill dela med dig av?

Mitt bästa tips just nu är appen Headspace. Det är den jag använder vid min meditation. På sikt hoppas jag kunna meditera helt på egen hand men just nu behöver jag vägledning och Headspace är ett fantastiskt verktyg och stöd för detta. Visst, den kostar en liten slant men det är väl investerade pengar och jag rekommenderar den varmt.

elin_lansjo_kristin-lagerqvist-4745

Kan du berätta lite om din kolonilott och stugan ni bor i om somrarna? Så härligt ju!
Tack Kristin, vad roligt att du tycker om den! Ja, du besökte mig ju på kolonin en vårdag för något år sedan, det var en fin dag som vi fick. På våren är det nämligen som allra vackrast där, tycker jag.

Kolonistugan är min lilla oas, ett gömställe där jag varvar ner, påtar i trädgården och glömmer bort att jag bor i centrala Göteborg. Jag planterar blommor, plockar frukt och går barfota i gräset. Som stadsbo känns det himla lyxigt.
På somrarna lämnar vi lägenheten och flyttar in i stugan. Den är inredd med ett rejält kök och en stor matplats och vi har byggt en separat sovbod. Vi grillar, lagar mat med våra vänner och äter vår frukost i trädgården. Och just så härligt är det faktiskt, förutom när det regnar en vecka i sträck. Då halkar man runt på sniglar och känner sig konstant blöt, just då är stuglivet inte lika mysigt.

Just det, under hela säsongen har jag dessutom försäljningen av min keramik i stugan. Som tur är bokar mina kunder in sitt besök i förväg, vilket är bra så att jag inte står för fullt och gräver i rabatterna just när de tittar in.

elin_lansjo_kristin-lagerqvist-4718

Var du på gång just nu? Är keramiken i fokus?
Det som jag är aktuell med i skrivande stund är soffan NORTH som släpptes under Januari månad och som jag tillsammans med min kille Victor på JVA formgett åt möbelföretaget JiO Möbler. Att använda mitt formspråk i ett annat sammanhang än keramiken är väldigt roligt så flera designsamarbeten med olika företag ser jag med fram emot. I år kommer jag också att lägga mer tid på stylingsamarbeten. Genom mitt Instagramkonto och bloggen så jobbar jag ju hela tiden med styling, att bygga miljöer, hitta fina vinklar och att fotografera dem. Och jag tycker att det är fantastiskt roligt. Förutom en rad mindre stylinguppdrag gjorde jag i höstas även en mer omfattande produktstyling åt de vackra väggfärgerna Auro. Jag ser fram emot fler stylingsamarbeten av det här slaget.

Jag kommer även fortsätta att satsa på bloggen. Där försöker jag vara personlig och dela med mig av min inredningsstil, hur jag tänker kring design och inredning och hur jag inreder hemma. Jag vill visa vad som sker bakom kulisserna i jobbet och fortsätta att bjuda på mina bästa Göteborgstips och nya upptäckter. Framför allt vill jag att bloggen ska vara en källa till inspiration för andra.

Med det sagt, så är ju även keramiken en väldigt viktig del av mig, och även om jag kommer fortsätta att hålla fast vid min småskaliga tillverkning, vilket gör den exklusiv. I år hoppas jag till och med på att släppa en ny kollektion!

elin_lansjo_kristin-lagerqvist-4809

Slutligen. Vad drömmer du om just nu?
Jag drömmer om sol och värme! Som jag alltid gör i januari månad och därför bokade vi förra veckan en resa till Bali. Gud vad jag längtar dit. Så drömmer om tropisk grönska, vackra risfält, sol och värme, yoga och en himla massa färsk frukt. Och så ska jag damma av mina gamla och ganska blygsamma surfingskills också, tänker jag.

Tusen tack Elin! Trevlig resa och lycka till med med dina fina framtidsplaner.

Ta del av Elin’s blogg här.