Många av mina kollegor är på Formex i Stockholm och springer runt på events denna vecka. Detta året är jag inte ett dugg sotis och tackade ödmjukt nej till alla inbjudningar och pressutskick som bombarderade mailen inför denna vecka.

Den här veckan har jag istället haft full fokus på skolstart, mig själv och FGL Store. Det gäller att välja vart jag lägger min energi så jag räcker hela säsongen ut. Tur att jag kan följa allt skoj och tjusigt via andras kanaler. Tack för att ni delar hörrni!

Jag har gått runt här hemma och varit alldeles nyförälskad i mitt hus. Pysslat med blommorna, jobbat ikapp på kontoret och samlat tankarna. Kolla hur min stickling från Lisa har tagit sig förresten.

Det är fortfarande härligt väder så jag har sommarklänningar och en varm kofta att dra om axlarna vid tidig morgon och om kvällarna. Så mysigt att gå ut i daggen om morgnarna och plocka lite tomater och mynta till lugn morgonstund. Här är det klänning från Hope och varm tröja från Samsoe o Samsoe.

Det är många som frågar hur jag gör med mitt hår.
Inget – skulle jag vilja säga, men det är ju inte riktigt sant. Men minimalt i alla fall. Nu har jag ingen superkalufs eller glänsande man att skryta med om man säger så men tänkte att jag ändå kunde dela med mig av mina rutiner då många verkar gilla håret.

Jag klipper mig kanske två till tre gånger per år och passar samtidigt på att lägga i nya slingor. Klipper rakt av så allt är i samma längd.

Jag vill gärna ha en kall ton i mitt blonda hår och använder anpassade produkter för just det. Hos min frisörsalong köper jag alltid Kerastase’s gröna shampoo och så brukar de blanda ihop en lila inpackning som jag lägger i efter efter shamponering. Den heter Faboluso och är riktigt bra. Googlade och fann denna, verkar vara samma märke i alla fall. Det är ju ganska dyrt men jag tvättar så sällan och produkterna är väldigt dryga. Klart värt och säkert billigare i längden tänker jag.
Jag schamponerar alltid håret två gånger på raken för att få det rent och detta gör jag två gånger per vecka. Därefter har jag min inpackning i några minuter. Här är det viktigt att jag är noggrann när jag sköljer ur, flera gånger har jag gått runt med lila hår då jag slarvat…

Jag låter håret självtorka oftast. Bra om jag fönar det dock för då håller sig frisyren snygg längre.

Just nu är mitt vanliga schampo slut och jag testar dessa blonderingsprodukter från Schwarskopf. Schampoo, balsam och ett spray som lämnar pigment i håret och får det att vara så ljust som jag vill.

Men vi måste tala om oljorna. Det är de som får håret att må bäst tänker jag. Jag har testat en del med varierad prislapp och den här är bäst. Doftar definitivt godast också och räcker en evighet.
Är helt säker på att det är håroljans förtjänst att jag har så lättskött hår och att jag till och med fått beröm av frisören då jag kommit dit. Eftersom jag alltid blonderat sönder och varit i havet så mycket har jag haft riktigt risigt hår. Men det blev helt klart mycket bättre när jag började se över mina rutiner och satsade på bra grejer i badrumshyllan.
Lättskött och enkelt är min melodi – vill helst bara gå upp ur sängen, ta lite olja i topparna och rufsa till allt med fingrarna. klart.