hildur_Kristin_lagerqvist--2

Jag mötte Hildur Blad som driver bloggen Fixa & Dona i Köpenhamn för någon vecka sedan. En fantastiskt varm och glad tjej som alltid inspirerar. Jag är supernyfiken på det nya magasinet My Home där hon har ett finger med i spelet och passade på att fråga om hon ville vara med i veckans söndagsintervju här.

Vad äter du helst?
Vet du, jag ska faktiskt erkänna – jag är inte särskilt road av mat. Tycker mest att mat och matlagning är ett nödvändigt ont. Men det som mat för med sig – att samlas runt bordet med familj och vänner, det skulle jag inte vilja vara utan. Jag föredrar vegetarisk mat och försöker laga så mycket mat som möjligt från grunden. Husmanskost är det som fungerar bäst hemma hos oss – med två hockeyspelande söner som behöver äta ordentligt.

Ok, vad äter du inte?
Jag har svårt för konsistenser – så både tomater, räkor och kött med fett tackar jag nej till. Överlag är jag en rätt kräsen typ när det gäller mat, även om jag givetvis äter det mesta när det bjuds.

Vad brinner du för?
Jag brinner för utveckling, att varje dag lära mig nya saker. Därför trivs jag så bra med att driva eget företag. Jag utmanar mig själv hela tiden och gör ofta saker som jag tycker känns lite jobbiga. Så fort något känns lite jobbigt – då vet jag att det är utveckling på gång. Glädjen jag känner efter att ha klarat av något som jag aldrig gjort förut – det är vad som driver mig framåt. Dessutom är jag oerhört fascinerad över hur våra hjärnor fungerar och hur man utifrån detta behöver variera sitt sätt att kommunicera för att uppnå resultat.

hildur_Kristin_lagerqvist-

Vart reser du helst och varför?
Jag reser helst till en storstad, eller en plats som bjuder på många upplevelser. New York vill jag gärna åka till snart igen – både för jobb, avkoppling och såklart, kolla på hockey – mitt och familjens största intresse. Jag tröttnar snabbt på att ligga under ett parasoll och läsa en bok, även om det kanske är precis det jag skulle behöva göra – ta det lugnt en stund.

Vad lyssnar du på?
I bilen lyssnar jag alltid på poddar. Jag kör några hundra mil i månaden, så det blir en hel del poddlyssnande. När jag jobbar eller fixar hemma så väljer jag musik utifrån typ av aktivitet. Det viktiga är alltså inte vem eller vilka som sjunger utan känslan musiken förmedlar. Sen är jag alltid på jakt efter upptempolåtar som passar bra när jag sköter musiken på hockeymatcherna.

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Oj, så svårt. Men, ett färgsättningstips kan jag ju alltid slå till på nu när det blir allt vanligare att vi väljer andra kulörer än vitt när vi inreder där hemma. För att skapa en balanserad färgsättning, där ingen kulör tar överhanden, är det enklaste sättet att kombinera kulörer som är lika mörka/ljusa och ungefär lika färgstarka. Använd ”kisa med ögonen”-tricket för att hitta kulörer med lika svarthet och kulörthet. Gör såhär: Lägg två färgprov eller inredningsdetaljer (t ex två kuddar) bredvid varandra och kisa sedan med ögonen. Om inget av kulörproverna eller föremålen tar överhanden har du hittat rätt.

En viktig rutin för dig?
En viktig rutin för mig är nog egentligen rutinen i sig. Jag gillar att ha det mesta i livet strukturerat, men med ett visst utrymme för improvisation. Vår familj fungerar som allra bäst i vardagen, när ”ramarna” finns och det inte lämnas så mycket utrymme för funderande fram och tillbaka. Dessutom tror jag att eftersom mitt jobb är väldigt fritt och varierande så krävs det att livet i övrig är strukturerat, för att jag ska orka med det hektiska schemat.

hildur_Kristin_lagerqvist-3317

Detta året har du varit med och lanserat inredningsmagasinet My Home tillsammans med Pella Hedeby? En succé! Grattis!

Vill du berätta lite om det?
Juni 2015 lanserades inredningssajten myhome.se där jag numera har min blogg – precis som Pella. Som en fortsättning på detta lanserade My Home-redaktionen i början av året ett tjockt och härligt magasin som blivit mycket väl mottaget, där både jag och Pella varit delaktiga i att skapa material. Tanken är att man ska vilja spara magasinet och läsa det många gånger. Därför är det ett stort arbete nedlagt på att skapa material som känns aktuellt under en längre tid. Jag fick i uppdrag att trendspana för 2016. Dessutom rapporterar jag varje fredag på myhome.se om det som hänt i inredningsvärlden senaste veckan sett ur ett trendperspektiv. Till hösten hoppas vi på ett nytt nummer av My Home-magasinet.

Tusen tack Hildur! Vi ses säkerligen snart igen.

Här finner du Hildurs blogg Fixa & Dona