Om Jennie Blomkvist – Kollijox

jennie_Lagerqvist-6663

Jennie är en av mina absolut mjukaste vänner och den jag skrattar mest ihop med. Ibland känner jag att jag vill bära henne men allt som oftast är det faktiskt hon som bär mig. Fint med sådana vänner. Vi gör en hel del jobb tillsammans och det är Jennie som gjort mina loggor och alla illustrationer för For Good Luck. Hon har en fantastisk talang och en smittsam humor.
Dessutom gillar hon att pilla i trädgården. Precis som jag.

jennie_Lagerqvist-6729

Hej Jennie. Nu har turen kommit till dig. Första frågan – Vad äter du helst?
Något jag inte lagat själv.

Ok, vad äter du inte?
Fiskbullar, grisfötter, tunga och annan inälvsmat. Har säkert ätit utan att veta om det dock…

jennie_Lagerqvist-6559

Vad brinner du för?
Färg, pennor och papper.

Vart reser du helst och varför?
Jag stannar allra helst hemma. Trivs så bra här…under min korkek.

jennie_Lagerqvist-6604jennie_Lagerqvist-6778

Vad lyssnar du på?
Fågelsången utanför mitt fönster varje morgon, underbart!

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Jag tar på mig bh och skor (lite annat också så klart) för då känner jag mig lite mer motiverad att sätta igång med dagens arbete. Här är det på sin plats att jag säger tack till Jenny Brandt, för det var hon som tipsade.

En viktig rutin för dig?
Se ovan.

jennie_Lagerqvist-3082

Du är mamma till de fantastiska illustrationerna Bandit Girls. Kan du berätta lite om denna denna coola flicka?
Tack! Jo, hon kom till mig en kväll i källaren där jag har min studio. Jösses vad jag älskar att säga studio, det låter så flott! Hon sa “Ska vi råna en bank?”,
Ja ba – , “YES!  Och spreja med sprejfärg lite över allt -JA! och lura små oskyldiga barn -JA! eller näää…”
Med henne kan jag göra allt möjligt omöjligt möjligt. Hängde ni med där…?

Hon är en superskurk av sällan skådat slag, har det varmaste av hjärtan och är riktigt SUPERsnäll! Just nu känner hon sig rätt negligerad på grund av diverse projekt, men jag skall snart ge henne lite mer kärlek. Det är planen i alla fall.

jennie_Lagerqvist-1869

jennie_Lagerqvist-5190

Snart lanseras boken du gjort tillsammans med Marina Evertsson och mig. Kan du berätta lite om resan dit och vad boken betyder för dig?

Jamen precis, vilken resa!

När ni, Du och Marina, ringde upp mig den där mörka kvällen från Strömma någon gång i vintertid och frågade om jag ville hänga med på tåget så hade jag ju precis hoppat av ett annat tåg, sagt upp mig från en fast tjänst och hade ingen aning om vad som skulle vänta mig fram över.
Tänk om inget skulle hända och att jag absolut inte skulle få ett enda uppdrag ….scary, så då tänkte jag inte på något annat svarsalternativ än “JA! såklart!!”

Jösses vad man har lärt sig mycket!, ett nytt program, ett och annat om sig själv och lite svåra ord som pagenering (sidnumrering), osv.

Den här boken betyder hur mycket som helst.
Framförallt är den ett bevis på att man kan göra saker man vill, fast man inte har en blekaste aning om hur det skall gå till, med “rätt” människor omkring sig, lite mod, tålamod och eget driv…så är faktiskt ingenting omöjligt, var det nån som sa 🙂

jennie_Lagerqvist-3521

Tusen tack bästa Jennie! Ses vid pressarna på tisdag morgon klockan 08 sharp!

Här finner du Jennies konst, blogg och Instagram.