framsida_tictail

“Det är klurigt att säga om det är Hon, Marina, som är sitt Strömma personifierat, eller om det är platsen som haft lyckan att få bli som henne. Men något magiskt och magnifikt är det med dessa två i förening. När de blivit ett, på så många sätt. Sannerligen är detta Strömma bannemej i toppen på mångas listor över sagolika ställen. Sådana där platser som kräver en extra gnuggning i ögat och lite konkret kittel på innerarmen för att man ska bli varse att de verkligen existerar.”

bok_Lagerqvist-3988

doppaimjölk

Här kommer en liten “sneak peak” på vad vi sysslat med det sista året. Boken!

Strömma – What’s Your Story?

bok_Lagerqvist-2036

I Tvååker, strax utanför Varberg, ligger Strömma Farmlodge – något så osannolikt som en gammal kvarn som också är ett café, som också är ett bed & breakfast, som också är en konsertlada, som också är en butik, och en massa annat på samma gång…

I denna bok lär ni känna grundaren Marinas Evertsson – entreprenör, mamma, drömmare och multitalang.
Under ett år får ni följa hennes strävan efter att skapa något unikt. Ni bjuds på glimtar av hennes uppväxt, berättelser om inspirerande kvinnor, om vackra drömmar och om tusen rädslor. Men framförallt handlar denna bok om mod, företagsamhet och en stor portion jävlar anamma.

Ett år på Strömma Farmlodge – då flera tusen sommargäster tar sig ut på landsbygden i Varberg för att se Weeping Willows inta scenen i ladan och kicka igång en magisk musiksommar tätt följt av Titiyo och Nina Persson som tar ton tillsammans i skymningen medan gästerna gungar i takt under takbjälkarna.

bild bloggtictail_Lagerqvist-7508

Kvarnen fylls av fikasugna gäster som äter hembakat, butiken är fullproppad av unika ting för gäster att ta med hem som minne, rummen i huset är fullbokade var och vareviga natt och sorlet från melodikrysset på lördagsmornarna ljuder ut över trädgården.

vårensolenochjag

Boken innehåller också favoritrecept, spellistor och diverse klokheter som är bra att spara i bakfickan.

Boken är ett samarbete mellan illustratören Jennie Blomqvist, vännerna på Lis Mejeri, huvudpersonen själv, Marina Evertsson och så jag, fotografen.

Boken lanseras i juni 2016 – men man kan förbeställa sitt exemplar redan idag för leverans så snart den kommit ur tryckpressarna…

PS. De första 100 böckerna som säljs i webbshoppen är dessutom signerade.