mir_Kristin_lagerqvist-1478

I denna veckas söndagsintervju möter du min “partner in crime” Miranda Johansson.

Miranda och jag lärde känna varandra via jobb för några år seden och efter att jag bett henne ställa upp som modell så insåg jag att vi också delade samma intresse. Att resa och uppleva äventyr.
Vi funderade på hur vi skulle kunna trycka in mer resor och mer äventyr i våra liv och ganska snabbt bestämde vi oss för att starta en webbshop där våra kunder skulle finna handplockade saker som vi funnit under våra resor och som dessutom har en fin story runt sig. Ofta handgjort, i en mindre produktion och genomtänkt och med härlig  känsla. Dessutom vill vi inspirera till en skön livsstil där man skippar ängsligheten och tar för sig av livet och alla fantastiska saker det medför.

Jag är så glad över att Miranda Rebecca kommit in i mitt liv. Vi är lika snurriga båda två så ibland blir det jobbigt men vi båda är “doers”, vi snackar inte bara om grejer utan vi gör dem. Och så jobbar vi stenhårt och är aldrig lata utom när vi bestämt att unna oss en stunds lugn och ro.
Miranda är så bra för hon säger aldrig något ont om en enda människa någonsin. Hon rycker bara på axlarna och vill inte att negativa saker ska ta energi från hennes liv. Bra tycker jag. Fokus på det fina liksom allt annat kan dra dit pepparn växer.
Och så älskar vi Håkan båda två. Och det är ju också bra.

Hej Miranda. Vad äter du helst?
Soppor! Fisksoppa. Morotsoppa. Kålsoppa. Pumpasoppa. Ärtsoppa ~ you name it. Det är alltid så gott & bäst för magen.

Ok, vad äter du inte?
Blodpudding. Skippar gärna friterat, även om chips av sötpotatis kan vara otroligt gott.

mir_Kristin_lagerqvist-1551

Vad brinner du för?
Oj, hur ska man sammanfatta det..
Jag älskar att resa och uppleva nya kulturer. Känna nya dofter, att bara sitta och ta in känslan i en ny stad. Hur stort som helst i mina ögon.
Att hjälpa andra som har det sämre tycker jag är viktigt. Både djur & människor. Att göra skillnad i stora och små sammanhang.
Jag tror även jag brinner för att testa på nya saker, det finns ju så mycket att uppleva i livet. Hinner liksom inte med att stanna upp på bara en plats.
När möjligheter dyker upp brukar jag inte vara rädd för att testa på dem. & så måste jag vara kreativ allt som oftast, för annars blir det helt konstigt i kroppen.

mir_Kristin_lagerqvist-1513

Vart reser du helst och varför?
Thailand. Människorna där är underbart mjuka. Bara älskar alla leenden som de bjuder på. MATEN! YUM!
Key West USA, var den senaste WOW-upplevelsen. Jag gillar barfota livet.
Den avslappnade kulturen, den finns nästan alltid i städer nära vattnet.
Man bara “är” liksom. & enkelheten.
Sydney & San Fransisco är högt upp på favvo~listan också. Också städer med skön feeling.

mir_Kristin_lagerqvist-2254

Vad lyssnar du på?
Håkan Hellström. Åh. Han är ju så fin! De enda texterna jag faktiskt lyssnar på och tar mig till.
Fleetwood Mac. Ibland önskar jag att jag var i 20-års åldern när dom var som störst.
Älskar musik så nästan allt går hem. Jazz tycker jag är mysigt och man blir glad. Ett glas rött en fredag till toner av Etta James, Otis Redding, Fats Domino.

Chrystal Fighters, Bon Iver, Little Dragon, The Black Keys, Kleerup, Jamie T, Vampire Weekend, Alabama Shakes, Will & The People, The tallest man on earth.. Dessa är de som givit mig fina minnen från festivalerna i Australien.

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Drick mycket vatten. Säg nej oftare än vad du gör. Byt ut varannan kaffe till grönt te’.
Ät fisk eller veg varannan måltid. Min farmor som är 98 år i år säger att hon ätit fisk varannan dag i hela hennes liv. Jag tror verkligen att det är en bra sak. Hon är krutgumman nr1, hennes minne är bättre än mitt. Jag får nog välja fisk varje dag framöver.. 😉
Något som också är riktigt bra är att åka på långresa. Ta sig tid för andra kulturer & för att lära känna sig själv riktigt i en miljö man själv inte är van vid.

mir_Kristin_lagerqvist-4226

En viktig rutin för dig?
Att få i mig 2-3L vatten om dagen.
Meditera, allt från två minuter till en timme. Jag glömmer av att andas ner i magen så när jag fokuserar på min andning i meditationen blir allt så himla mycket bättre.

mir_Kristin_lagerqvist-2

Du driver en webbshopen For Good Luck parallellt med stor renovering av hus och heltid på ett sågverk, hur får du ihop veckorna?
I halva mitt liv har jag varit kock. Är så van vid högt tempo, så jag tror det är till min fördel 😉 Jag mår som bäst när jag har mycket att göra. Blir mer effektiv tror jag.
Jag jobbar som operatör och har skiftgång, så antingen jobbar jag sent eller super tidiga mornar.
Skiftgång innebär att jag missar en del tid då alla andra jobbar, det är då jag fyller den tiden med just FGL-tid.
När man älskar vad man gör så är allt möjligt.
Jag väljer bort TV helt. Vi har ingen ens.. samt att jag inte är en person som tränar flera gånger i veckan. (Tyvärr)
Hahhaaa..
Hösten 2015 började vi på ett stort projekt, helrenovera vårat 1800-tals hus. Sedan dess har det nog blivit några mindre timmar sömn per natt. Nu längtar jag så tills det är klart för alla säger att det är värt det i slutändan så jag vågar tro på det.
Snart är vi där.

Tack Mir! Ses snart igen.

PS. Idag passar Miranda Rebecca på att bjussa på fraktfritt på For Good Luck fram till kl 24.00. Missa inte heller den här tävlingen jag har med möjlighet att vinna en spaweekend till påsk.