minna2_kristin_Lagerqvist-6

Det var en mörk dag igår. Jag åkte tåg genom södra Sverige och det kändes som en stor börda tryckte ner mina axlar. Jag skrev något om att jag var ordlös i min feed och kände mig dum som trodde att medmänsklighet, samhörighet och kärlek skulle få vinna. Borde! Det är 2016 och det här känns helt surrealistiskt. Men, en vän replikerade:

But do speak! ❤ Din röst behövs! Man tror att det självklara skall vara självklart för alla, men om två år kommer vi va likna häpna här när SD fortsätter att växa. Så speak!

Känner att det är extra viktigt att ta varandra i händerna och öppna våra hjärtan ännu mer. Lyfta blicken. Tala om det. Göra vad man kan.

Tåget susade fram genom ett snötäckt Sverige och stannade till i Tyringe där jag skulle stiga av. Jag var på väg till Minna. Min äldsta bloggvän.

minna2_kristin_Lagerqvist

Vi har följts åt i många år, genom flyttar, graviditeter, gråt och skratt. När jag inte orkar prata med någon i min närhet så skickar jag sms till Minna. Hon har alltid det kloka svaret som tröstar och det känns tryggt.

Jag har hälsat på i både lägenhet i Malmö och i hus på landet förr och visste att hon och hennes man alltid bygger upp de varmaste hemmen. Detta stora Missionhus som de nu flyttat till avväpnade mig helt.
Eller var det familjen som bodde där?
En kombination av allt kanske. Puttrande och väldoftande soppa på spisen, lek i dockhus med dottern Indie, en stund på golvet med familjens vackra hund och samtal som tog slut alldeles för fort. Det började skymma tidigt så jag tog en sväng med kameran medan det sista vinterljuset letade sig in genom stora fönster och spred sig över rummen.

minna2_kristin_Lagerqvist-4

Indie och jag lekte. Nästa gång jag kommer ska jag också bära min vackraste klänning och ha blommor i håret.

minna2_kristin_Lagerqvist-2

Ett levande hem. Där konst och lek får ta den plats den förtjänar. Det är något alla borde sträva efter tycker jag.

minna2_kristin_Lagerqvist-3

Varje rum är som en alldeles speciell liten saga. Jag passade på att göra en söndagsintervju med Minna och hann också ta lite fler fina bilder innan ljuset slukades.

minna3_kristin_Lagerqvist-2

När man tittade genom den slipade kristallen såg man flera stycken av Indie. Magi!

minna3_kristin_Lagerqvist

Vackra Minna och Zeo.

Minna har det vackraste Instagram-kontot jag känner till och du kan också ta del av hennes texter och bilder på hennes blogg.

Fortsättning följer…