kitchen_Kristin_lagerqvist-

God morgon från vårt kök. Vi är mitt i lov och pusslar med barn och arbete. Eller jag då… Min man är passande nog i Stockholm hela veckan. 😉

kitchen_Kristin_lagerqvist-5214

Kaffe med mortlad kardemumma på morgonen.

kitchen_Kristin_lagerqvist-5210

Finn ett fel. Jag tänker dock på den fasta rumpa jag kommer få om jag studsar runt i detta åbäke varje dag i trädgården och då känns det lite bättre. Tycker väldigt mycket om att barnen rör på sig också såklart…

kitchen_Kristin_lagerqvist-5209

Tänkte berätta lite om köket för det ramlar in frågor på mail, Instagram och blogg lite titt som tätt. Köket var nyrenoverat då vi flyttade in och det är jag väldigt glad för.
Jag hade säkert gjort helt andra vågade val och tröttnat ganska snabbt. Nu var det redan inrett klassiskt ljust med bra vitvaror så vi valde bara en favorittapet och så var det klappat och klart. Det föll på William Morris – Chrysanthemum Toile, från Engelska Tapetmagasinet.

Stolarna är ett par Borge Mogensen. Vi hade planer på en köksö så detta bord var bara en temporär lösning… men nu gillar vi det så vi får se hur det blir helt enkelt. Mysigt att sitta här och äta frukost.

kitchen_Kristin_lagerqvist-5212

Vårt kök kommer från Kungsäters Kök och tillhör deras serie Exklusive . Tycker om att det är ljusa luckor men ändå i en grå ton. Passar bra till bänkskivan som är carrara marmor. På önskelistan är byte av blandare och knoppar på alla luckor till något i mässing.
Vi har en gasspis från Ilve. I början var det lite svårt att reglera värmen och jag brände vid ganska mycket men nu har jag vant mig. Väldigt bra spis.
Golvet är vitlutat plankgolv i furu. Vi torkar dem då och då med vitsåpa för att hålla dem rena och vita och det kan dröja vill jag lova… är noga med dammsugaren varje dag men slarvar med avtorkningen tyvärr.

kitchen_Kristin_lagerqvist-5216

I köket bor basilika, tomat  och rosenskära för att jag inte ska glömma vattna hela tiden.

kitchen_Kristin_lagerqvist-5218

Med posten igår. Surf och blommor.
kitchen_Kristin_lagerqvist-5226

Så, det var nog alles. Ha en fin dag nu.

Ps. har du förresten tagit del av detta fantastiska inlägg?