helgen__Kristin__Lagerqvist-0438

Denna vecka har jag försökt komma ikapp med pappersarbetet. Det tråkiga som jag gärna skjuter på så länge så det blir som ett stort jätteberg att bestiga när jag väl gör det. Men nu är det nästan klart. Hurra!

helgen__Kristin__Lagerqvist-0442

Vi firade detta med att gå upp tidigt och cykla ner för ett dopp i havet innan vi tog vår frukost på mysiga Mignon i Varberg. Och lördagsmyset slutade inte där för vi drog vidare till skolans marknad och köpte med oss godsaker hem. En hel del perenner fann jag också på marknaden. Tursamt!
Barnen sprang iväg med olika kompisar och vi föräldrar såg chansen till att ta oss till viken för lite surf. Så skönt trött jag är i kroppen nu alltså…
Nu blir det trädgårdsjobb och en kall öl och sedan myser vi nog in oss i växthuset med något gott att äta. En bättre lördag. Tusan vad fint.

En reflektion: Tänkte direkt efter jag skrivit detta ovan på kommentarsfältet här i Johannas senaste inlägg och fick med ens dåligt samvete. Jag är alltså med och skapar andnöd och extrem overload. Jag har inga planer på att dela med mig av min jobbiga vardag för att balansera det härliga i livet på bloggen. Undrar lite vilket ben jag ska stå på och hoppas sannerligen att mina läsare förstår att livet verkligen inte är sockersött och problemfritt för någon…

“Det bloggas om att fixa buketter, inreda, äta surdegsbullar och vegetariskt, att göra egen äppelmust, bada i havet och alla saker är ju väldigt härliga men det skapar också en extrem overload och lite andnöd. Ofta reflekterar jag över skillnaden mellan att inspirera och skapa ett för många ouppnåeligt kvinnoideal även om jag förstår att intentionen är det förstnämnda.”

helgen__Kristin__Lagerqvist-0450

Imorgon ska jag iväg och resa. Så jag måste packa också.

Nagellack, solglasögon, pass och lite olika objektiv har jag samlat ihop än så länge. Vad kan man egentligen mer behöva… 😉

Ps. Jag skulle vilja tipsa dig om att lyssna på när Björn “Natthiko” Lindeblad är gäst i Framgångspodden. Jag ska lyssna om igen. Och kanske en gång till.

Kommentarer till “om veckan.

 1. Jag förstår såväl oron som kritiken. Visst kan det kännas lite perfektionsoverload ibland när en skrollar blogg efter blogg av fina bilder, outfits och snygga flatlays.

  Men. Det är just därför jag läser ”livsstilsbloggar”. För att komma bort från vardagen lite. Tycker det är ganska mycket vardag och tråkigheter överallt som det är redan. Och jag tycker att din blogg är helt fantastisk och låter mig skamlöst inspireras av de fina bilderna och inredningen. Det är väl upp till mig som en vuxen människa att inse att det är en redigerad och regisserad bild av verkligheten och inte hela verkligheten.

  Kan tänka mig att det är lite värre med t.ex. instagram där barn och väldigt unga tonåringar bombarderas av bilder på perfekta kroppar, resor och liv, utan att kanske ha förmågan att filtrera.

  Fortsätt som du gör.

 2. Jag tycker så mycket om din blogg, det är en så fin känsla och ton i den och jag blir alltid berörd. Jag hoppas att du fortsätter som förut att inspirera och visa upp en liten del av verkligheten som är din! Tack för att du bjuder in oss och för allt det vackra du delar med dig av!
  Stora kramar

 3. Jag kikar gärna in på din blogg då jag behöver lite pause. När skrivbordet svämmar över av olika projekt, möten avlöser varandra och då jag inte riktigt hinner med att andas. Att få lägga fem minuter på vackra bilder och ett skönt språk gör att jag lyfter hakan en smula och släpper ner axlarna. Andrum.. Vi har alla tvätt som väntar, aktiviteter som ska hinnas med, fläskpannkakor som misslyckas – livet… Jag väljer att fylla på med positiva intryck för att lättare hantera svårigheter. Fortsätt med det du gör, det gör skillnad.

 4. Jag förstår absolut att man inte redovisar diverse tråkigheter på en inspirationsblogg och det hoppas jag de flesta förstår och har i bakhuvudet när man läser. Men även om jag vet det så kan det bli lite för mycket “fantastiskt liv” om man läser flera sådana bloggar, men då är det ju bara att gallra lite i ens eget valda utbud.

 5. Hej! Ville bara säga att jag håller med alla nedanstående talare – jag går in på din blogg för att få lite vardagsinspiration, lite pepp och lite perspektiv. Och det får jag! Jag blir glad och inspirerad av happy friday och fredagsbuketter. Du är dessutom fördömligt tydlig med att det är en del av livet som du visar upp och att den delen inte inkluderar de jobbiga delarna. Jag tycker att det är jättebra att som du gör, påminner läsarna om det ibland, men jag tror ändå att din målgrupp vet detta och inte är på din blogg för att läsa diskbänksrealism. Om man blir provocerad av att läsa happy friday på bloggar och sociala medier en gång i veckan så beror förmågan att känna sig provocerad snarare på något annat – som en bloggare/instagrammare inte kan lösa ändå. Alla kan inte ta ansvar för hur alla mår i alla lägen, och i viss mån känns det som att detta är en extra börda på just kvinnor (vilken manlig bloggare skulle göra samma reflektion?) att ta ansvar för hur sina läsare mår av x y z – inklusive helt ofarliga saker som fredagsbuketter? Nej. Du gör det du gör så himla bra, satsa och fokusera på det och be inte om ursäkt för att du är här för att ge hem & livsstils-inspiration och inte för x andra saker. Heja dig, heja Johanna och fortsätt som ni gör!!! Mvh precis-bokat-resa-till-Sri-Lanka (på tal om inspiration… 😉 )

 6. Fortsätt som du gjort hittills! Jag älskar dina inlägg: vackra, inspirerande och positiva. Om man stör sig så in i norden på att man inte är lika pigg eller “perfekt” själv är det väl bara att scrolla!!! Varför ska alla var lika? Det finns väl bloggar för alla smaker? Ibland verkar det som om småbarnsfamiljer ska styra allt från bloggar tiill tv-program och storleken på matförpackningar och vilka åsikter man får ha. Ja, vi har hajat att ni har det stressigt osv men det behöver väl inte gå ut över alla andra?

 7. Jag är inte så förtjust i varken “happy friday” eller “fredagsbuketten”. Det känns som sådana himla medelklassbegrepp. Däremot älskar jag bilder på just blombuketter. 🙂 Jag tycker att du är tydlig med att du visar upp en viss sida av livet i bloggen men att livet är så mycket mer än så. Tack för en fin blogg.

 8. Det här är din blogg! Du bestämmer vad du ska skriva om och hur mycket av ditt liv du ska lämna ut. Att läsa den är frivilligt. Jag liknar din blogg med ett livsstilsmagasin, jag köper det för att inspireras av vackra miljöer, inredningar och fantastiska fotografier. Om jag är ute efter vardagsrealism och livsberättelser köper jag en veckotidning istället. Och jag blir glad på fredagarna när mitt instagramflöde fylls av “Happy friday” och “Friyay” som en påminnelse om att uppmärksamma små guldkorn i det kaos som är livet.

 9. Tycker så himla mycket om att läsa både din och Johannas blogg. Jag blir inspirerad, rofylld, äventyrslysten, ressugen och peppad. Tokgillar din blandning av vackra foton, glimt in i vardagen, härliga tips och din kärlek till Varberg, tillika min/vår hemstad. Fortsätt sprid och skriv som du gör.

 10. Jag älskar din blogg just som den är, en enormt stor inspirationskälla. När jag själv har stunder som känns tunga kan jag alltid gå in här och läsa och hitta nya bra idéer, se på dina vackra bilder, hitta nya utflyktsmål och allmän livsinspiration. Din blogg berikar mitt liv på ett fint sätt. Samtidigt förstår jag att även ditt liv är upp och ner även om vi inte får läsa om det. Heja dig för en fantastiskt bra blogg.

 11. Men det är ju underbart att få läsa om alla härliga saker! Vill man ha en livsstilsblogg av annan karaktär så är det ju väldigt enkelt att byta. Fortsätt precis som du gör och inspirera!

 12. Følg hjertet og del det du ønsker, det er noe av det som er så deilig med å blogge – friheten. Og som leser har man den friheten å droppe å lese/ se på bilder/ engasjere seg om man blir irritert eller provosert av å være inne på en blogg. Verre er det ikke, selv om mange kan mene mye, og det må man jo også få lov til. Jeg digger din blogg og følger (dine gode) opplevelser daglig, og nå kom jeg nettopp hjem fra en ukes reise, og da er det så stas å komme hjem til mange nye innlegg, takk for det, og god tur til deg!

 13. Jag tycker att din och Johannas bloggar är härliga och inspirerande! Vardagsbekymmer har jag nog med själv och tycker era bloggar är sköna tillflyktsorter.

Kommentarer stängda