Redan söndag kväll och jag omfamnar tanken om att imorgon är det ny vecka och allt börjar liksom om igen. Fast kanske lite bättre – är så pepp på framtiden just nu och märker att jag är hungrig på att bryta ny mark.

I onsdags tog vi oss ner till stranden och fotade lite. Vattnet var helt stilla – galet vackert! Ser du hur himmel och hav smälter ihop?

Har en kärleksrelation med denna plats. Hit går jag när jag är glad, ledsen, stressad och trött. Platsen ger mig ett oerhört lugn. Vet inte om det är för att det endast är kvinnor här – som en fredad plats från män liksom.

Visste du att idag, den 25 november, är FNs internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. Varje dag anmäls 50 fall av våld i nära relation och 18 våldtäkter i Sverige. Drygt 22000 sexualbrott anmäldes under 2017 i Sverige och var tredje kvinna i världen har varit utsatt för sexuellt våld.

Det här kan vi bidra till att stoppa på olika sätt. Vi kan införa och agera med Huskurage, vi kan supporta eller engagera oss i våra lokala kvinnojourer, brottsofferjourer eller andra jourer som vänder sig till unga för att stödja och peppa.

Vi kan också göra en liten insats som gör stor skillnad varje månad, gör sin lön orange, ge 25 kronor till @unwomensweden och arbetet för kvinnors rättigheter i sverige och världen. När du gör det tar du ställning för att stoppa våldet mot kvinnor och visar även att du stöttar arbetet med att förhindra våld mot kvinnor.

Efter vi var på stranden så åkte vi till FGL för astt fota profilbilder och jobba.

Min blev så här. Dessa har jag lagt in under vår sida “about us” där vi har skrivit lite om hur allt började med FGL.

Jag köpte fika hos Verket. Kunde inte välja så jag tog mjuk pepparkaka, kardemummabulle och vallmobulle. Sedan delade vi.

Vi gick in på Blomsterbaren och köpte juldekarationer och en krans också. De har så fint!

Och de – vad heter de? Läckra minst sagt.

Så det var den onsdagen. Himla fin dag!
Men nu är det  söndag och jag ligger i en hotellsäng riktigt långt bort. Undrar om jag ska se My’s bröllop på min dator eller bara släcka lampan och sova ikapp….

Kommentarer till “Om veckan och något viktigt

  1. fint att lyfta detta!
    fin himmel också, vår var i morse enligt min 4-åring “lilabjörnbärsrosaaktig”, också fint.

  2. Tack, Kristin

    att du lyfter denna viktiga fråga. Tillsammans ska vi arbeta för en “mänskligare” värld. Var och en på sitt sätt.
    Allt gott!

Kommentarer stängda