Hej på er. Jag sitter i bilen på väg upp till Stockholm med min man. Vi turas om att köra så den andra kan jobba hälften av körsträckan från passagerarsätet. Nu är det min tur att ha datorn i knät. Har också med mig mitt smink i bilen för det hann jag inte få på innan vi hoppade in i bilen. Egentligen skulle vi ju ta tåget såklart men de har varit så oberäkneliga det sista så det fick bli elbil och några laddstop på vägen. Vi lyssnar på poddar ihop och äter nötter, rätt mysigt att åka iväg tillsammans. Kanske jag ska lyfta upp min lilla sminkväska för att ta concealer under ögonen och rycka bort alla långa svarta hårstrån på hakan med pincetten.

Apropå smink. Det har ju varit en sådan snackis om Pamela Andersson det senaste. Hur hon deltog i Paris Fashion Week helt osminkad… Vad tycker vi om det? Mest förvånad är jag över hur det kan bli en sådan stor nyhet faktiskt men påminner mig själv om att jag själv är så himla dålig och ointresserad av smink så jag fattar inte ändå. Människor får ju helt andra utseenden med hjälp av den stora smink-trend som råder just nu. Hej, från tant. Förlåt. Smink är ju både kul och fint såklart men jag är rätt kass på det.

Jag redigerade bilderna jag tog på mig själv igår och sedan när jag la ut dem på Instagram så tänkte jag faktiskt på det. Hade inte skadat om jag tog på mig lite foundation, rouge, mascara och glow. Mina solfläckar blir så synliga utan. Men lika skönt som jag tycker det är utan smink så vill jag också kunna bära det och känna mig fin. Men tycker ofta jag ser för torr och liksom “spacklad” ut.

Nog om smink. Eller jo, vad tycker ni förresten? Använder ni smink och tycker ni det är kul?

Jag sitter med mycket bilder inför helgens lansering denna veckan. Snart är jag klar och det blir fint. Har också jobbat en hel del i butiken och det känns lite som att tiden rusar – är helt slut vid nio om kvällarna och kryper till sängs. Nu kollar jag på Beckham dokumentären och somnade mitt i igår. Har ni sett den?

Snart fredag och helg. Har ni planer?
Jag ska laga god mat, jobba på lördagen, skrubba köksgolv på söndagen och koka ännu mer äppelkompott. Kanske måla en tallrikshylla och sätta upp den i köket…
Vet ni vad? Då kan jag passa på att måla färdigt mitt kök, en vägg är faktiskt gul fortfarande. Vi har väl alla blivit så vana vid vårt tvåfärgade kök så vi märker inte det längre. Vill också tapetsera om sovrummet med den här tapeten.
Såg detta inlägg och föll som en fura.

Ja, sen har jag ju lanseringen på söndag så då lär jag jobba en del digitalt.

På detta foto ser du solfläckarna tydligt. Vad gör man åt sådana egentligen? Har hela halsen upp med fläckar också – ser ut som stora fräknar. Eller jag bryr mig egentligen inte. Det får vara så.

Har lite krämer som sägs minska som jag gnider på ibland men använder oftast hudvård som ger mycket fukt. Sedan jag började med MANTLE för över två år sedan så inbillar jag mig att jag fått mindre porer och mer elastisk hy faktiskt. Blir aldrig torr – bara när jag har mycket smink på mig. Men det kan ju också ha med mina mat-, tränings- och sömnvanor att göra såklart. Håret är friskare också och det beror nog på att jag tar hand om mig på ett bra sätt de senaste åren. Allt sitter ihop tänker jag.

Ha en fin dag nu så hörs vi imorgon igen då jag åker hem från storstaden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Osminkat och nya foton

 1. Till mej säger den underbara tapeten samma som er kvadratiska tavla i Frankrike gör. Vacker som bara den!

  Stort grattis till ditt välförtjänta pris!

 2. Hudkräm för mogen hud. Lite tunn concealer under ögonen. Lite flytande rouge på kinderna. Lite ljus ögonskugga. Lite ögonbrynspenna. Lite brun kajal och lite mascara. När jag orkar. Uppenbarligen inte idag 🙂 Gött när man snart är femtio!

 3. Eftersom du inte bryr dig behöver du ju inte göra något åt dina pigmentfläckar, men OM du skulle börja bry dig så ger IPL-behandling bra resultat, det vet jag av egen erfarenhet.

 4. Skulle aldrig kunna bära foundation eller annan täckande kräm. Känns smutsigt och kladdigt. Nöjer mig med mascara rouge och lite på läpparna. På vintern åker lite concealer på. Kanske ser jag trött och ibland glåmig ut, men det är folk runt om mig, vana vid. Jag ser ut sån! 😃 kram och grattis.

 5. Sminkar mig inte och gjorde inte heller som tonåring. Har gjort det vid tillfälle i mitt 46 åriga liv men det är nu för tiden inte ens vart år det sker.

  1. Skulle aldrig gå till jobbet utan mascara! 😄 Tycker det öppnar upp mina ögon både fysiskt och estetiskt. Lite rouge på kinderna och så bättra på ögonbrynen – klar!
   Det kör jag även om jag är hemma.

 6. Jag tycker smink är väldigt kul! Har alltid smink på jobbet och när jag ska göra något. Aldrig på hemmadagar. Var nyss och fyllde på med lite skimmer, mer täckande concealer, lite glittrig eyeliner och brynfärg. Känner mig så fin och pigg när jag är lite nyfixad. Och med färg på läpparna blir dagen lite härligare.

  Men Mantle… jag har varit så peppad att testa. Men sedan blir jag tveksam för alla mina ”influencers” jag följar har samarbeten. Och är. Det verkligen såå bra som ni säger. Dina och Malinstas åsikter väger verkligen tungt, men är det så att jag bara har påverkats av reklamen… Värt att prova?

  1. Jag är utbildad makeupartist och har provat DET MESTA. Jag anser att Mantle är överhypat av alla influensers och definitvt inte värt pengarna. Jag har själv fått kemiska brännskador av deras produkter, och då har jag tålig hy. När jag påpekade detta för företaget och sökte råd var responsen minst sagt ljummen.
   Snälla- låt dina pengar jobba någon annanstans.

   Kram!

   1. Hej Anna,
    Det var tråkigt att höra. Jag hörde från en annan make-up artist som också testar många olika varumärken på både smink och hudvård regelbundet att hon fick kemiska brännskador av aktiva ingredienser – att hon då hade stressat sin hy med detta. Då var det dock inte MANTLE produkter som utlöste det – men man ska ju helt klart vara lite försiktigt och prova sig varsamt fram med produkter som verkar aktivt.

    Som sagt. Jag är väldigt nöjd med MANTLE och vet fler som är men det betyder såklart inte att de dunkar på alla. 🙂 Trevlig helg

  2. Hej Lisa,
   Jag upplever att dessa produkter är mycket bra och det gör även min mamma och vänner runt mig. MANTLE har jobbat mycket ned influencers i sin marknadsföring och är det så att du inte får förtroende för produkten pga det så är det såklart tråkigt. Men jag har använt dem privat i två års tid och även köpt in till min butik för jag är så nöjd. Se om du kan få tag på lite prover och testa själv – det finns varumärken jag testat och fått rekommenderat som inte passar min hy alls och med aktiva ingridienser ska man dessutom vara försiktig om man har känslig hud.

   1. Tack Kriston för utförligt svar! Bra tips om att hitta någon provburk 💛

    Och grattis till priset! Otroligt värdig vinnare.

 7. Räcker upp en hand för mer osminkat jag 🙂
  Tycker osminkat berättar en mer intressant historia om en persons levene.
  Har själv levt utan både smink och hudvård i 20 år men började sakta med färsk hudvård från Skinome efter att ha läst Hudbibeln av Johanna Gillbro. Framförallt solfläckar och porer är deras styrka och som västkust tjej med jobbig acne i tonåren har jag mycket av bägge.
  Njut av helgen!

 8. Jag sminkar mig inte, om inte lite läppglans räknas… har kanske nån gammal mascara men den har nog torkat ut sen den användes sist. Har liksom aldrig lärt mig hur man gör och nu ( är 40+) så känns det rätt bra så. 🙂

 9. Tycker att det är just stora fräknar och precis lika ok att ha som fräknar! Skulle du själv känna att du inte vill ha dem så är det spf 50 som gäller i fejset även vintertid. Då går de över när din hud minskar produktionen av melatonin, typ. Går förstås att jobba med spf 50 enbart på just fläckarna också. Min erf är att de bleks över tid när de inte får solbränna. Hormoner kan påverka också. Så fort man börjar med östrogen så är det risk för att få solfläckar eller ”skugga under näsan” (som många får), av solen och östrogenet tillsammans. Jag tycker solfläckar är fina men har svårt för min egen hormonella pigmentförändring som ser ut som en grå mustasch. Vet många som fått sån just av p-piller och östrogen. Enda som funkat för mig är att vara meganitisk med spf så det inte får chans att bildas en ny när jag väl fick bort den genom spf 50 i ett halvår :-).

 10. Sminkar mig nästan aldrig, kanske 5 ggr/år. Däremot har jag ganska stora och roliga glasögon, vilket känns kul, de tar platsen i stället för sminket. Tycker inte du ska behöva försvara att du kör bil i stället för tåg, du gör så gott du kan, det vet jag. Kram och trevlig helg

 11. Tapeten! <3 <3 <3
  Du e så naturlig fin!, – jeg er over 60 med grått hår og trenger noe kontrast i ansiktet, derfor sminke på øyne og lepper 🙂