Vi har bilat ner genom Europa i några dagar – precis som förra året i början av juni. Vi åkte tidigt söndag morgon och tog färgan över Rödby-Puttgarden och tog oss hela vägen till Tecklenburg. Vi körde in i denna tyska by under sena eftermiddagen och fick en riktigt mysig kväll ihop.

Barnen som är med är tretton och nio och de tycker det är rätt skönt att åka bil. De glor på massa serier eller filmer de laddat ner, lyssnar på poddar eller spotifylistor. Bra att ha wifi i bilen, bra lurar, kuddar, frukt och dricka. Min man och jag turas om att köra och då jag sitter i förarsätet brukar jag beta av jobb samtidigt som vi lyssnar på poddar ihop. Timmarna rusar iväg på detta sätt.

Dag två satte vi oss i bilen igen och körde till Giverny där vi hade bokat några dygn på ett B&B på samma gata som Monets Trädgård. Ska berätta mer om detta ställe i ett helt eget inlägg – så charmigt.

Rekommenderar verkligen att boka några dagar här. Byn har så mycket mer att erbjuda än Monets hus och trädgård och att lära känna ett litet ställe på detta sätt är dessutom väldigt mysigt.

Att välja att bo en timma utanför Paris och istället ta en dagstur in visade sig vara ett lyckokast för oss. Vi uppskattar lugnet och det är inte bara jag i min familj som mår riktigt dåligt av stora folksamlingar, massa ljud och nya intryck. Vi planerade att ta tåget in från Vernon men missade med bara två minuter och fick vackert sätta oss i bilen igen och köra in istället. Ganska så osmart…
Krångligt att hitta p-plats  och sedan tog det oss 2,5 timmar att ta oss ut från Paris vid 18-tiden på grund av trafiskstockningar. Lokaltrafiken är mycket smartare i dessa lägen såklart.

Vi bor bara ett stenkast från den lokala kvarterskrogen där vi har ätit dessa dagar och bara några hundra meter bort mot Monets Hus som vi planerade att besöka under en dag.

Vi var där innan de öppnade och köade. Glad i hågen över att vi var bland de första hundra men det tjocknade på med turister på bara några minuter och det var svårt att ta sig fram både inne och ute. Ajdå!
Det var ju så himla fint så och jag ville nästan gråta över alla människor jag behövde trängas med i denna magiska miljö.

Men se. Det kan hända att jag fångade ett hörn eller två med min lins ändå. Köket är otroligt fint!
Hursomhelst. Det här hemmet och trädgården är väl värt ett besök – försök att besöka då det inte är mitt i högsäsong.
Vet ej när det är – men det var nog skjutsingen högsäsong då vi var där…

Jag tänker att man inte får begränsa sig. Har man siktet inställt på Eiffeltornet och Monets Trädgård så är det stor chans att man blir besviken för att man inte direkt är ensam om det. Det gäller att vara lite kreativ och finna små platser längs vägen där man kan pausa och uppleva landet och kulturen här. Fråga till exempel damen på creperian vart hon badar.

Var inte rädd för att strosa runt och göra det spontana, ta er bort från där alla andra är. Kanske finner man en magisk trädgård och en  gammal ateljé då man letar efter en toa och försvinner på upptäcksfärd i ett par timmar.

En sådan blomtrappa måste jag ordna till min trädgård. Fantastisk!

Vi har med oss memory och vanlig kortlek vart vi än går. Det skiljer fyra år på våra minsta men de finner stor behållning i varandra och är väldigt omtänksamma och fina.

När man reser med barn, i alla fall mina,  så tänker jag att kraven får inte vara för höga. Jag gillar att de testar och utmanar sig själva men är det så att de verkligen inte uppskattar något vi vuxna planerat så brukar vi ändra om och avbryta innan man förstör humöret för resten av dagen. Upplevelsen blir inte skoj för någon om en i familjen mår dåligt.

Igor är väldigt intresserad av smycken så igår delade vi upp oss under flera stunder i Paris. Igor och jag sprang i butiker och tittade på halsband och Otto var med pappa på en mysig uteservering och drack Orangina. Sedan blev det ost, frukt och kex till kvällsmat i vår stuga. Alla var för trötta för att gå på restaurang.

Att gå på restaurang med barn som inte orkar är verkligen pissigt tycker jag. Ångest deluxe.

Det var lite från vår bilresa ner. Idag åker vi vidare ner i Frankrike – jag vaknade redan vid 06 och är jättepepp. Ska sitta i bilen väldigt mycket idag så det kanske kommer upp ett inlägg ikväll om Monets trädgård eller hans hem. Eller kanske om stugan vi bott i…
Ha en bra dag nu.

Kommentarer till “På bilresa ner genom Europa

 1. Vi ska till Giverny om några veckor. Blir nog alldeles proppat med människor, men hoppas på blommor och vackra miljöer ändå! Har drömt om denna plats sedan Linnea i målarens trädgård kom ut.
  Badet ser fantastiskt ut, men jag antar att det ligger bortanför cykelavstånd från byn. Hade annars suttit bra med bad efter varmt museibesök. 🙂

 2. Du är så klok och jag tar till mig dina råd. Både jag och min son blir oerhört trötta av mycket folk, ljud och intryck. Vi bilar ner till Italien om några veckor och stannar två nätter i Kaprun efter tidigare tips från dig. Ser vi mycket fram emot. Njut vidare med familjen 💙

 3. Vad mysigt att få följa er resa och att ni är flexibla. Snygg baddräkt, var är den ifrån?

 4. Läste upp stycket om hur ni delade upp er i
  Paris med barnen för min sambo, som går med vår nyfödda i famnen, för jag tycker det är så klokt tänkt 😊 Vi tar med oss den för framtida semestrar med barn! Tack. Kram

 5. Underbart att följa er resa.
  Vilka vackra bilder och härliga miljöer.
  Ha en fortsatt skön resa
  ❤️

 6. Uj Kristin vad vackert! Så fint att få se. Det är en dröm för mig att göra en liknande resa. Men med en liten bebbe på armen så njuter jag av att följa er resa från soffan istället. Fortsatt trevlig tur 🍀

 7. Jag och min tioåriga dotter var i Monets trädgård i april, helgen efter påsken. Det var nog en alldeles lagom turistig tid vi prickade in. En mulen söndagsförmiddag med lite regn i luften. Otroligt vackert med alla tulpaner i trädgården då. Och till 10åringens stora glädje fick vi till ett foto på henne helt ensam på japanska bron. Inspirerade av det köpte vi ett blåregn så fort vi kom hem.
  Så himla kul att följa dig på instagram och här i bloggen och se bilder på hur det ser ut nu på sommaren. Tack!

 8. Kul med alla tips. Blir så pepp. Ska åka bil med familjen till Frankrike i morgon faktiskt. Hur har ni gjort när ni bokat boende? Tar ni det allt eftersom eller har ni bokat de innan?

Kommentarer stängda