I början av sommaren bilade vi ner till Frankrike med våra yngsta barn.  Det är ett härligt sätt att resa på tycker jag, man har möjlighet att umgås och upptäcka massa på vägen. Efter en sväng till Giverny och Paris så hamnade vi på franska kusten och checkade in hos Villa Juli.

Den här fina villan tas om hand av Lisa och Niklas – ett härligt par från mina hemtrakter i Sverige. Vi hade till och med gemensamma nämnare i vänner förstod vi, hahaha, världen är bra liten…

Vi lärde känna hela familjen under vår vistelse och inget får mitt hjärta att banka mer än när man lägger ner hela sin själ i sitt livsprojekt, flyttar familj till varmare breddgrad och lever ut sin dröm på nybruten mark. Så spännande!
Men såklart inte en dans på rosor – kors vad mycket arbete det måste ligga bakom. Och att möta en helt ny kultur med ett annat sätt att tänka kring både det ena och andra är såklart en utmaning.

Överallt hos Villa Juli finner man vackra tapeter. Den här påminner lite om den jag har i min hall förresten.

Inne i vardagsrummet tronar en öppen spis och det vackra skåpet Lisa fyndade på en vintagemarknad gör sig verkligen i rummet.

Vi försökte vara skärmfria så mycket vi kunde men ibland var det skönt att försvinna i en serie eller något spel i skuggan på baksidan.

Haha, så mycket bus i Julis blick! Lisa visade mig ett reportage ur en tidning där man kunde se hur huset såg ut innan de satte tänderna i det.

Så här såg vårt rum ut.

Lyllos mig som ska ner hit igen i september. Vi är ett gäng tjejer som tar tåget ner – det ska bli spännande.

Måste berätta lite om frukosten också. Den var bland det godaste jag ätit. Egna marmelader och granola, goda juicer, ostar och frukt. Allt man kan önska sig och mer därtill.

En morgon fick vi macarons.

Jag är besatt av god ost. Äter orimligt mycket!

Vacker utsikt under frukoststund. Att sitta här och äta pizza om kvällen var också en fullträff – väldigt mysigt om man inte orkar ta sig härifrån på middag eller laga något själv.

Precis här nere i hörnet på huset ligger ett kök där man kan fixa egna middagar.

Jättefint ju! Lite oliver och en bit ost kanske räcker till kvällsmat om man varit ute hela dagen och barnen är trötta.

Här är Villa Juli’s tips på sevärdheter målade på väggen. Bara att fota av med telefonen och ta med sig kartan.

Några kvällar tog vi oss upp till en liten by ovanför Villa Juli. Byn hette Cabris och hade en fantastisk utsikt, små mysiga gränder och en litet torg där vi alla åt musslor.

Igor älskar smycken och stenar så han blev överlycklig då han fann en liten butik full av kristaller och stenar. Han hade svårt att lämna butiken och var där redan dagen efter igen. Ett halsband med en stor bärnsten fick han med sig.

Det här halsbandet köpte han i Paris för sina födelsedagspengar. Så fint – vill låna!

Det var alltid en härlig promenad ner för berget efter maten. Många fina samtal och skratt.

Den blå timmen. Nästan lika vackert som vid “min brygga” i Varberg.

Hoppas ni har en härlig vecka och fått en bra start på arbetet om ni är tillbaka på jobbet. Jag går på halvfart och längtar efter att skolan ska dra igång så man får huset för sig själv några timmar om dagarna.

Kommentarer till “På Franska kusten – Hos Villa Juli och i Cabris

  1. Men så vackert!!! Hur hittar du alla fina resmål du åker till?!?! Älskar allt i detta inlägg!

Kommentarer stängda