Hej o hå. Så var det helt plötsligt Augusti och vår resa till Frankrike under sommarlovets början känns otroligt långt bort. Vi tar en återblick till tycker jag.

Jag har nämligen en mängd bilder från den lilla byn vi bodde på vid den franska kusten och tänker dela upp detta i två inlägg.
Vi bilade ju ner och stannade till några dygn i Giverny för att besöka Monets hemtrakter och trädgård. Sedan bilade vi en heldag ner till kusten och kom till Spéracèdes, en by som ligger högt ovanför havet med den mest fantastiska utsikt.

Vi checkade in på mysiga Villa Juli Guesthouse, ett ställe som drivs av en svensk familj sedan ett par år tillbaka. Lisa och Niclas bor här med sina två döttrar sedan 2015 och vi fick ett varmt välkomnande då vi parkerade vår bil utanför deras fina ställe och sedan checkade in i ett av rummen.

Blev mycket förtjust i den blommiga tapeten i vårt rum. Vi tog den stora dubbelsängen och barnen fick sova i bäddsoffan.

Älskar att fota obäddade sängar.

Vårt badrum var extra härligt tycker jag – vem faller inte för mönstrat golv och dubbla duschar.

Lisa berättade om möjligheten att fynda riktigt bra vintage här nere. Detta fantastiska klädskåp hade hon köpt för bara någon tusenlapp.

Jag hade packat ner mina vackraste örhängen men använde varken mascara eller smycken på hela semestern…

Utsikten utanför vårt rum var spektakulär. Man kunde liksom inte se sig mätt!

Så här såg det ut då solen gått ner – Här tittade vi på Fotbolls- VM och bloggade.

Varje dag tog vi oss ner till havet – det var en bilfärd på 30 minuter till Nice. Här badar och snorklar vi i Antibes som ligger lite längre bort.

Det gäller att finna små stränder, klippor eller skrevor där man kan få vara för sig själv tycker jag.

Vi fann en mysig stenstrand som hette Theloe i Cannes. Det var en bit att gå ner för klipporna men så värt.

Hej  – från oss som älskar att bada och snorkla bland vackra fiskar och stenar.

Skymning utanför vår terass. På eftermiddagen kom vi hem till huset igen och kunde äta pizza eller god mozzarella med tomater som Lisa och Niclas fixade eller så kunde vi laga mat själva i det gemesamma köket. Alternativt gå upp till en liten by och ta en matbit. Ofta var barnen så trötta så det blev pizzaslicer och oliver. Sedan somnade man gott med en bok över näsan.

I nästa inlägg härifrån så ska jag visa er mer från byn och huset vi bodde i. Ska definitivt berätta om den fantastiska frukosten som tog oss med storm, I Giverny fick vi en bit baguette med marmelad och smör och svart ganska svagt kaffe. Hahaha! Så franskt och härligt men man älskar ju en bra frukost såklart.

Kram till dig.

Kommentarer till “På franska kusten – vi checkade in på Villa Juli

  1. Tapeten är ju den vi har i tv-rummet ! Du vet den hutlöst dyra haha!
    Fint ju !! Kram från autobahn 05:05 och familjen som bestämde sig över sena pastamiddagen igår 21:30 att skippa andra Airbnb – övernattningen i den danska byn och ta första bästa färja neråt ! Kom nu barn , borsta tänderna så åker vi, ändrade planer !

  2. Underbart! Giverny är mitt drömresemål sedan barndomen, och nästa år funderar vi på att bila ner i Europa med barnen – kommer definitivt spana in dina inlägg! ❤️

Kommentarer stängda