Den här låten lyssnar jag ofta på. Är du en sådan där som alltid lyssnar på texten? Eller är det rytmen och tonerna som når ditt inre?

jag fångas av texter och vill dela den här med er.

”Att köpa tillbaks dagar som gått,
det har ingen någonsin fått,
men om jag fick en chans så skulle jag betala.
För jag har sett hur det går,
för våran sort,
i vår familj vinner spriten stort.
Vill ge alla en dag,
en ny dag att leva.
Vill ge alla en chans,
att hitta lugn någonstans.
Vill ge alla en dag,
att hitta något som är bra.
Jag skulle räddat min vän,
och rest bort någonstans,
köpt det där huset som vi drömde om ibland.
Och gett din farsa en smäll,
en smäll han aldrig glömmer.
Och jag ser Thomas ibland,
han behöver en chans,
han ser ut som ett spöke helt utan balans.
Vill ge han en dag,
en ny dag att leva.
Vill ge alla en chans,
att hitta lugn någonstans.
Vill ge alla en dag,
att hitta något som är bra.
Långt bort från Linné,
där solen går ner,
skiner himlen som inget har hänt.
Allt börjar om,
och alla verkar glömma.
Men jag minns en dag,
när vi cyklade omkring,
mamma, pappa, syrran och jag.
Det var en bra,
en bra dag att minnas.” Joel Alme (låtlänk)

Det kliar ständigt på ena sidan av ansiktet och jag stänger skjutdörrarna till mitt sovrum, sätter mig på kanten och hulkgråter från magen. starkskör och ordlös – men med massor att berätta. Livet rullar på så där vanligt utanför, precis som det brukar.

Därför vill jag berätta om vad som händer då sensommar möter höst, om möten och upplevelser. Jag vill ju skapa de där dagarna som är bra och som ger ringar på vattnet. För oss alla. Vill ge alla en dag, att hitta något som är bra. Göra världen lite mjukare.

Jag har funderat på vart jag vill lägga min energi och vad som ger mig energi. Och det landar alltid i att jag vill hela och dela.
Visst kan man få vara i den här digitala världen med det fokusområdet?

Man kan blanda det med dahliaodlingar, boktips och tavelväggar.

Så. Till sensommarens projekt – Just nu har jag två datum jag vill att ni ska fokusera lite extra på.

-Vi har ett nytt Kustfolk den 24-25 Augusti. En kreativ marknad du inte vill missa.

– Den 18 september ska vi fylla Arena Varberg och göra Varberg lite mjukare. Jag ska givetvis berätta mer om detta men vill ändå ge en heads up på att vi släppte de kostnadsfria biljetterna idag och att det är Hampus Nessvold som kickar igång eventet – Hampus blandar allvar med gränslös humor och talar om machokulturen, ifrågasätter könsnormer och om vikten av att låta pojkar växa upp till mjuka män. – se hela programmet här och boka samtidigt din biljett.
Varmt välkommen till en helkväll på Arena Varberg som handlar om att lyfta fram och tala om de utmaningar dagens unga möter i vårt digitala samhälle och hur vi tillsammans – vuxna och ungdomar – kan hjälpas åt att skapa ett mjukare Varberg att leva och växa upp i.
Följ oss på @ettmjukarevarberg för uppdateringar.

 

Kommentarer till “Vill ge alla en dag, att hitta något som är bra.

 1. Du är helt enkelt fantastisk! Bara fortsätt med det du gör. Du gör det så bra. Beyond.

 2. Mitt i livet, som skörast men också som starkast. Så vackert att få vara båda och att då också, mitt i allt, vilja ge. Tack, bara det allra största tack.
  Och för mig är det alltid text, ligger mig så nära hjärtat. Och där Annika Norlin för alltid har en plats.
  Önskar dig en fin dag.

 3. Finns väl inget som sliter upp ens inre mer än att leva nära ett missbruk. Som att ständigt gå runt med en snara runt halsen, kippa efter luft.
  Klart att din digitala plats ska innehålla precis vad du själv vill, du bestämmer vad du delar.
  Dessutom, allt pågår ju samtidigt och parallellt. Runt oss men också inom oss. Vi är komplexa varelser. Tycker därför inte alls att det är märkligt med ett inlägg som blandar allt det där. Kram ❤️

 4. En riktigt bra låttext kan driva mig till tårar, lyfta mig ur mörkret, trösta och ge lugn, ge mig energi och styrka, göra mig arg och peppa till kamp. Kanske inte allt i samma låt dock.

  Hörde en, för mig, ny låt igår som handlade om om kvinnans plats i samhället. Utifrån det amerikanska men slog ändå an hos mig. Säger inte att det är riktigt såhär illa i Sverige idag men vissa grejer känner jag absolut igen mig i.

  Oh girl, wash your face before you come to the table
  Girl, know your place, be willing and able
  Take it on the chin, let the best man win
  Girl, shoulders back and stand up straight
  Girl, watch your mouth and watch your weight
  Mind your manners, smile for the camera
  And pose like a trophy on a shelf
  Dream for everyone, but not yourself
  I’ve heard of God the Son and God the Father
  I’m still looking for a God for the daughters
  Girl, don’t be weak but don’t be strong
  Say what you want, just as long
  As you nod your head with your lipstick on
  And pose like a trophy on a shelf
  Dream for everyone, but not yourself
  I’ve heard of God the Son and God the Father
  I’m just looking for a God for the daughters

  The Daughters av Little Big Town

 5. Underbara, fina du. Som ger ord åt oss som också upp i allt det fina fastnar i steget med tårarna upp i kökshandduken mitt emellan. Steget emellan, eller sprickorna i ljuset, det är ju livet. Det med.
  Kram

 6. Starkskör, vilket vackert passande ord att känna igen sig i. Din blogg helar verkligen och du ger så mycket energi i en värld som annars oftast tar. Hoppas du får lite tillbaka av alla oss som läser och berörs.

Kommentarer stängda