I onsdags hämtade Hanna Wendelbo upp mig i Varberg och vi körde iväg till Skrea Backe där bästa Lisa Lemke och hennes man har sitt Prostens Pizzeria. Vi var inbjudna av Visit Halland till en workshop med ett fåtal hallandsprofiler och reklambyrån Prat. Vi skulle brainstorma kring matmeckat Halland och det kokade av fantasiska tankar i våra små grupper.
En mycket intressant dag – jag har varit väldigt fokuserad på Varberg och inte tänkt Halland som helhet så mycket. Men faktum är att du tar dig genom Halland på två timmar och vi har inte mer än 50 min med tåg till Göteborg, 2,4h till Köpenhamn och nu talas det ju också om direkttåget från Stockholm till Halmstad som börjar gå runt midsommar… vad kan det ta, 3,5h?

Att semestra i Sverige har aldrig varit med aktuellt än nu och Halland är verkligen en pärla. Reklambyrån hade varit ute på stan och intervjuat stockholmare vad de tänkte på när de sa Halland – hahaha, de visste förvånande lite om halland om de ens visste någonting. Testa något annat än Gotland och Österlen i år – Halland är fantastiskt. Som Sveriges Karlifonien – surf, fantastisk matkultur, solnedgång i havet, närhet till både skog och vågor…
Jag ska göra en Hallandsguide till bloggen- så pepp.

Visste du förresten:
Att det är antagligen ingen slump att det är vi i Halland som lever längst i hela Sverige. Kanske beror det på havet, naturen och vindarna. Eller så beror det på att vi länge har förstått vikten av att ta hand om oss själva. läs mer>>

På Prostens är allt tjusigt. Till och med toaletten.

Maten var också försvinnande god. Jag ska faktiskt hit och baka pizza snart med mina kompisar snart. Längtar som tusan.

Reklambyrån hade en hel del av mina bilder i sin presentation av Halland. Så smickrande – blev riktigt stolt över mitt arbete genom åren. Älskar ju Varberg och att visa upp hur fint vi har det i vår lilla stad på västkusten.

Lisa och jag hamnade i samma grupp. Vi åt kolor i solskenet och jobbade fram de grymmaste rubrikerna i vårt uppdrag. Mycket tågresor, grönkål, surf och annat som hör Halland till.

Här sitter Hannas grupp och jobbar med idéer.

Så kul. tar med mig mämgder av inspiration hem till mitt eget arbnete. Jag jobbar främst med sociala medier, text och bild samt med vår webshop FGL.
Men att träffa kreativa krögare och höra deresa tankar kring Halland öppnade verkligen mina ögon och breddade min syn på saker och ting.

Vi skolkade från workshopen i tio minuter  för att spana in en tapet som Lisa fått upp i en av barnens rum. Här exploderade min skalle av inredningsinspiretion deluxe. Vilket hem!!! Färger, mönster, möbler i en härlig mix. Återkommer med lite mer inspiration härifrån.

Idag ska jag packa massa ordrar, skicka utskick, förebereda en föreläsning, lunchträna med tillhörande dopp i havet och sedan laga mat med min familj.
Önskar er en fin dag.

Ps. vi har öppet i butiken imorgon 11-15 och vår Sale avslutas på söndag.

Kommentarer till “På kreativ workshop med Visit Halland på Skrea Backe

  1. Håller verkligen med om allt du skriver om Halland ❤️ Men blir lite självisk och vill inte dela det med resten av Sverige (snälla kom inte hit, haha). Vilken mardröm det skulle vara om det blev som Visby på sommaren, usch. Vill ju ha mina klippbad och annat för mig själv hehe.

  2. Hej!
    Jag och min sambo ska åka till Varberg nästa helg för en mysig weekend, har du något tips på bra lunchställe och kvällstestaurang som kan ha något gott för två vegetarianer?! Ovärderligt med tips, så tack på förhand!

  3. Hej!
    Vad roligt att läsa om detta! Ser mycket fram emot en Hallandsguide. Är gammal halmstadbo som numera bor i Stockholm men spenderar alltid semester och lov i min sommarstuga i Halmstad. Älskar att åka på utflykt runt Halmstad/Falkenberg/Varberg och det skulle vara super med fler tips. Halland är så vackert och man vill ju bara att fler ska upptäcka det.
    Hälsningar Cajsa

Kommentarer stängda