För några veckor sedan tog jag tåget till Göteborg för att besöka “min” tatuerare. Hade först tänkt tatuera in Eiffeltornet på min underarm men så sa min man att han tyckte det skulle vara Subbe Fyr.
Såklart! Varbergs Fyr är ju ett klockrent val.

Jag lämnade över min mobil med ett foto av fyren och han la den i kopieringsmaskinen och satte sig sedan för att skissa.

Jag smög runt med mobilen och fotade lite så länge och satte mig sedan med datorn i knät och jobbade. Älskar att ha mobil arbetsplats.

Så här blev skissen. Bilden från min mobil och den andra tauteringen jag också skulle ha.

Hej hej i spegeln.

Vi fann en bra placering med en gång och jag sa att jag  endast ville ha blå detaljer.

Det tog ett par timmar och gjorde lite ont i omgångar. Slappnar man bara av så tycker jag inte det är så farligt.

Här är det färdiga resultatet så som det ser ut nu. Jag tror att jag ska lägga till några streck ut från fyrtornet som förstärker ljuskenet – så som på skissen.

Men annars är jag mycket nöjd!

Har du funderat på någon tatuering någongång? Vilket motiv i så fall?

Kommentarer till “På min arm – Subbe Fyr

 1. Jag har två, en pil och min mans namn. Jag ska även göra mina barns namn och sedan skulle jag vilja ha en palm.

 2. Så fin!
  När vi åkte till Brasilien hade jag en liten skruttig dålig ankh på en axeln. Väl där blev det några stycken och en cover up, så nu har jag sju, fast sex av dom är väldigt små 😊.

 3. thought about it a LOT, just have a small one on the side of my foot, the names of my daughters. Being 50 now is one of the reasons it think it might be too late ?? And the constant change of thought about what to put on my arm…and the insecurity about what other people might think. I know….not ok at all, and yes, working on that really hard. Anyway. I love your tattoos, the lighthouse is a beautiful choice, the other ones you have and i can see look beautiful as well, not sure what they stand for :)). Love from the Netherlands.

 4. Jättefint! Det är något magiskt med fyrtorn. Jag har inte tatuerat mig för jag är för ombytlig i min smak och vet att jag kommer ångra mig. Det enda jag kan tänka mig är i så fall min sons namn.

 5. Åh! Ska ge min kille en tatuering i 35-årspresent. Han är sjöman och har länge haft önskan om att tatuera en fyr. Din blev väldigt fin!

 6. Hej, jag har mina barns namn på insidan armen. Dom har skrivit dom själva den ena var 22 och den andra 8 när det gjordes så man ser tydligt att det är stort åldersspann 🙂 Är supernöjd och älskar den. Vill gärna göra minst en till men har inte lyckats bestämma mig för motiv ännu, vet bara att jag vill ha färg. Tycker dina tatueringar är jättefina och blir inspirerad till fler.
  Stort tack för en blogg som ständigt inspirerar, ger igenkänning och skapar eftertanke.
  Kram

 7. Låter som en härmapa kanske, men jag har länge velat ha fem små fåglar som symboliserar vår familj. Vågar dock inte ta första steget, har ingen tatuering sen tidigare. Blir så himla sugen nu! Fyren blev ju helt fantastisk! Passar perfekt på dig!
  Kram Martina

Kommentarer stängda