Jag är i Grebbestad och föreläser både under lunch- och kvällsevent för Sparbanken i Tanum’s kunder. Jag pratar om sociala medier och delar med mig av hur min resa som bloggare från 2008 till 2018.

Imponerad av bankens arbete inom sociala medier – de har verkligen förstått grejen och mervärdet det ger att vara personligt aktiva och bygga relationer på Facebook och Instagram.
De har en person anställd på 80% som skapar värdefullt innehåll i kanalerna. Hon åker ut till olika företagare i staden och gör reportage som hon skapar inlägg av. På så sätt får de ett intressant innehåll på Facebook och stadens invånare engagerar sig med kommentarer och hejarop samtidigt som företaget som lyfts får värdefull exponering för nya och gamla kunder.
De engagerar sig även flitigt i stadens föreningsliv och sprider även detta på ett föredömligt sätt.
Så kul och inspirerande!

Under lunchen var vi på Grebys Fiskekrog. Efter jag hade tackat för mig så satt jag i baren och jobbade en stund innan jag gick ut och mötte ett soldränkt Grebbestad. Så otroligt vackert!

En snabb tur upp för trapporna till utkiksplatsen så jag kunde blicka ut över kobbarna i detta vackra landskap.

Kängor och klänning. Min bästa kombo när jag inte vill vara för “fin”.

Kolla!
Måste återvända hit senare i år. Paddla kajak, ha picknick med räkor här uppe på klipporna, ta ett dopp eller två och sedan äta middag nere längs kajkanten. Så vackert ställe!

Mötte tjejen som driver Skärgårdsidyllen och blev riktigt intresserad och inspirerad av deras verksamhet. När hon sedan började prata om deras hållbarhetsarbete då de städar upp i Bohusläns skärgård blev jag ännu mer eld och lågor. Vilka eldsjälar det finns alltså!

Nu har jag slagit mig ner på “Sjögrens i backen” med kaffe och datorn. Har “Stay Alive” med José Gonzales i lurarna, perfekt soundtrack för mitt humör.
Behöver ha musik i öronen annars börjar jag lyssna på alla andra här inne på cafét och kan inte koncentrera mig.

Och så vill jag bara säga att jag har en girlcrush på dig “HEJ”. Du förgyller alltid mitt kommentarsfält med så mycket klokt och jag uppskattar dig otroligt mycket. Tack som tusan.

Nu ska jag iväg på dagens andra presentation och sedan drar jag tillbaka till Varberg. Men Grebbestad alltså – kommer definitivt tillbaka.

Kommentarer till “Paddla kajak och möt sommaren i Grebbestad

 1. <3!

  Denna blogg får mig att inse att jag nog behöver lämna Stockholm och ta mig till ett hav i framtiden. Växte upp på kanten av en skärgård häruppe (mitt hav) och havet behövs. Det blir tydligt när jag följer dig, att vissa av oss behöver havet. 🙂

 2. Hej!
  Varför använder du en apostrof framför genitiv “s”? Det gör man i det engelska språket, inte i svenskan.

  1. Har funderat lite på vad ordmärkande är. En trygghet i lydnad. En rädsla för frihet. ”Vad skulle hända om alla…” om alla skrev lite som man vill. Många gör det och det gå fintZ Författare bryter ofta mot regler. Skillnaden mellan att skriva och att placera ord enligt anvisningar från en manual. Det ena är konst det andra är … ingen konst – för den med fallenhet för instruktionsmanualer. Det spelar ingen roll om titeln är på engelska eller svenska. Det är ok :).

   1. Mvh fd påpekare (välmenande sådan och jag förstår att även du menar väl. Menade detta som reflektion bara allmänt och inkl mig).

   2. En trygghet i lydnad & en rädsla för frihet –
    Ja, intressant och bra reflektion. tack. Önskar dig en riktigt fin helg Hej.

  2. hahaha, ja, vilken tur att du frågar om du har lagt ner energi på att fundera över detta. 🙂
   Jag känner att jag gör som jag vill – ganska härligt faktiskt.
   Jag tycker det är fint även om jag skriver på svenska och också vet att detta inte är korrekt grammatiskt – och du ser ju uppenbarligen vad det är du läser ändå så jag tycker inte det skadar någon.
   trevlig helg BJ.

 3. Tack för en sååå inspirerande föreläsning på Grebys! Kloka råd som jag tog till mig och ska praktisera! Hoppas jag får möjlighet att höra dig igen någon gång i framtiden!
  Ha det gott!//Katarina

 4. Tack för en så inspirerande och intressant föreläsning! Tiden gick alldeles för fort bara ; ) Du inspirerar!
  Kram ❤️

 5. Kul att du gillar vår lilla by och härligt att få lyssna på dig idag 🙂 Kom tillbaka till sommaren och även sensommaren och känn av skillnaden.

  /en som var på Grebys idag

 6. Så vackert du har fångat Grebbestad! Uppvuxen på somrarna strax söder om Grebbestad och platsen är mig nära hjärtat.

  Totalt missat Sjärgårdsidyllen! Måste kilas i nästa helg jag spenderar där uppe 🙂

 7. Har tillbringat ett år på keramiklinjen på grebbestads fhsk. Ett toppenår med kreativitet, paddling, segling och klättring! Nästa gång du ska till grebbestad måste du besöka Tjurepannan. Ett fantastiskt naturreservat strax norr om!

  1. Lyllos dig! Keramiklinje ett år i Grebbestad låter inte så tokigt. Tack för tips.

 8. Mitt första möte med västkusten, för ca 35 år sedan 😂, var faktiskt en camping i Grebbestad! Sen dess har orten alltid haft en positiv klang för mig, även om jag bara varit tillbaka någon enstaka gång! Och nu blev jag ju sugen 😍

Kommentarer stängda