Åh vet ni?
Jag har ju helt glömt av att posta ett inlägg från då Sofia på Mokkasin var hos oss och höll workshop i hur man viker dessa fantastiska pappersblommor.

Laddade för två dagar ihop – ja, jag ser här att Sofia ser aningens sammanbiten ut här men hon var pepp inners inne.
Hahaha!

Här hade vi fix innan för att få ordning och pyntat in för stunden ihop med deltagarna.

En fantastisk lokal att hålla workshop i om du frågar mig. Under dessa tillfällen anordnar vi även en teprovning för deltagarna och det är alltid roligt att kombinera med den kreatör som är här för att dela med sig av sin kunskap.

Vi hjälptes åt med att fylla det stora fina skåpet med verktyg och material samtidigt som vi placerade ut inspirerande buketter av pappersblommor på borden.

Gästerna  kom och sedan var vi i full gång. Sofia berättade historien bakom crepepapper – att pappersblommor har använts långt bak i tiden både i buketter och julgranar. Förr hade vi ju inte möjlighet att flyga in färska blommor under vintern och helt ärligt så känns det väl inte så himla bra år 2020 heller.

Sofia visade My Feldts senaste bok där den här buketten faktiskt är med på omslaget. Så fin!!
Den boken kan ni förresten köpa signerad hos mig i butiken. Väldigt bra gåva till sig själv eller någon man håller av.

Sedan börjades det vikas, limmas och greja.

Sofia tog allt i tydliga steg och berättade allteftersom vad deltagarna skulle göra.

Jag fixade mat och och tog några foton – var otroligt imponerad av vad som skapades i lokalen.

Titta! Helt otroligt ju.

Hannes var med en av dagarna och han gjorde en underbar vallmo som han verkade bli nöjd med. Alltid kul när Hannes kommer – han är väldigt varm och rolig.

Deltagarna hade valt olika färger på sina blommor. Någon hade lila, en annan brun och den tredje rosa.

Nu börjar det ta sig och de är inne på sluttampen.

Har du förresten sett att det här geniet är ny formgivare till Svenskt Tenn?
Pressutskicket gick ut förra veckan och då kan ni ju fatta vad Sofia pysslat med det sista. Är så himla stolt och imponerad av hennes arbete med detta projekt.

Så fint! Alla gick hem med varsin.

Stort Tack Sofia – du är en stjärna!

Planen är att Sofia och Hanna Wendelbo ska hålla en workshop i Göteborg om ett tag men jag vet inte hur det blir nu med de nya restrektionerna.

Det är samma med våra planerade wokrshops i november och december – vi är osäkra på om vi ska genomföra dem. Men håll utkik i våra digitala kanaler!

Ha en fin dag nu.

Följ Sofia i hennes blogg och på Instagram

Kommentarer till “Papperskonst med Sofia på Mokkasin

  1. TACK snälla Kristin <3 Du vet att jag tycker DU är en starkt lysande stjärna och uppskattar massor att ha dig som vän! Det är fantastiskt med allt fint, bra och klokt du delar med dig av! Tusen tack för att jag fick komma! Utan dig och jordens pepp, hade det förmodligen aldrig blivit av! STOR KRAM!

Kommentarer stängda