Vi smyger ut i nattskjortan och bara ben under morgonen, Boris och jag. Jag svär på att det känns som 17 grader men det är för att solen värmer redan vid 07.30. Min man trampar igenom skaren i sina tofflor då han fångar oss på bild och jag skrattar så jag kiknar.

Det känns märkligt att vara i ett vitt vinterland där vi går runt i t-shirt och varma kängor. Verkligen kontraster. Jag har med mig en mängd böcker och lägger telefonen på ett ställe jag glömmer av. Bakar kardemummabullar, sitter på altanen i en evighet, bränner näsan i vårsolen, kliar på Igors fötter och gömmer påskägg i en snödriva.

Jag längtar efter min trädgård. Undrar hur mina små odlingar mår och hur mycket vinrankans späda blad slagit ut i växthuset. Men här är fint. Jag kommer ner i varv på ett annat sätt än hemma och är inte så mycket med min telefon.
Det behövs.

Igor längtar hem till sin kompis säger han och vill nog inte åka skidor idag. Det blir bra – vi grundar med lite frukost och tar dagen som den kommer.

Hoppas du har en härlig påskhelg.

Kommentarer till “Påskhelg i fjällen

 1. Är din make också intresserad av att fota? Bilden på dig i snön är fin.
  Nån dag när jag känner att det finns tid till övers så ska jag kolla i ditt arkiv efter inlägg om foto. Jag skulle vilja kunna fota så fint som du gör. Tills dess så njuter jag av dina bilder.

  1. Jo, han är duktig på att fota och har väldigt lätt för att lära sig saker. han hjälper mig ofta med kameran.

 2. Ser härligt ut och låter ljuvligt!
  Här nere i Hjärup är det grönt, soligt och varmt, ca 18 grader.
  Vad läser Igor för bok?

  1. Han kikar i en målarbok jag fick av Hanna Wendelbo – vi har målat akvarell i den.

Kommentarer stängda