Jag är i Piemonte på semester. Bor mitt ute i ingenstans på landsbygden utanför Casaleggio Boiro. Närmaste granne är en Birreria några kilometer bort och dit får man cykla om man vill ha sällskap av italienska skäggiga män, en kall öl eller ok wi-fi.

Tar man sig ytterligare ett par kilometer bort kommer man till en mysig liten by med världens godaste pizza.

I Lerma blommar det för fullt över murar och husväggar med vackra kulörer och tjusig patina.

Italia di Lerma. Jag kommer tillbaka.

Med magen full av Quattro Formaggi och lite för mycket färg på kinderna. Semestern gör oss gott. Den första veckan vaknade jag 06 varje morgon men nu börjar kropp och huvud slappna av lite och jag sover till 08. Inga tider att passa utan har det mest som Skalman, ät och sovklocka. Och något dopp då och då.

Ska ta lite fler bilder från huset där vi bor och försöka ta med kameran på utflykter. Rätt skönt att koppla ner hjärnan och inte vara bloggare hela tiden –  även fast jag ibland blir stressad över att jag lämnat kameran på rummet då världens vackraste foto är mitt framför mina ögon. Dubbel känsla minst sagt.

Barnen har nästan helt skärmfria dagar och vi föräldrar lägger undan våra också.

På sommaren läser de flesta bloggar och kikar in på Instagram på ett annat sätt än i vardagen. Hur gör du?
Att inspirera och motivera, sprida kunskap och dela det jag tycker är relevant i bild och text är både givande och ger en avkopplande effekt på mig så mina kanaler rullar på som vanligt.

Vad vill du läsa om i sommar?

Så mätt av pizza här. Phu.

Jag skulle vilja passa på att tacka för alla hjärtan, gilla, kommentarer och mail från er läsare. Det värmer som tusan ska ni veta och det är ett fint bränsle för att kunna jobba ännu bättre.
Jag hinner inte svara på allt men jag gör mitt bästa. Läser dock allt och är ödmjukt tacksam för all positiv feedback.

Dessa fina rader öppnde jag i ett mail precis. Blev så glad.

“Jag är en av dina relativt nya läsare gissar jag.
Jag vill egentligen bara säga en sak – Jag fullkomligt älskar din blogg. Det är många moment i ditt liv som jag inte kan relatera till riktigt än; barn, villa, egenföretagare, till och med inredningsintresset! Jag bor själv i en etta, 60 mil från min pojkvän, är gissningsvis 10 år yngre, är förvärvsarbetare (om man kallar motsatsen till egenföretagare det), dödar alla blommor och växter jag någonsin införskaffar mig, och tycker inredning är jättekul men så svårt att få till det – vilket gör att jag hellre avvaktar och skjuter upp beslut.

Men min poäng är inte att rada upp saker som skiljer dig och mig åt – utan det jag vill säga denna söndagsmorgon är att DU (eller din blogg, eller vad man säger) gör mig GLAD. Tycker det är alldeles för många i min ålder och situation som läser bloggar som inte gör en glad, utan som gör en irriterad, avundsjuk och stressad. Men du är en ren och skär energispridare och inspiration. Alla i min ålder borde läsa din blogg. Fina bilder, häftigt att höra om hur tufft och kul det är att driva eget och så vidare och så vidare. Så rimlig ton, så ärligt och vardagligt men samtidigt så intressant. Du är SÅ viktig, för mig, och för många andra gissar jag.

Så – tack Kristin!”

Åh – det är jag som ska tacka för dina fina ord!! Detta betyder mycket för mig då jag själv bara vill bidra med en skön känsla, kloka och reflekterande tankar och ej väcka stress och andra jobbiga känslor. kram till dig! Och till alla andra som kikar in.

 

Kommentarer till “Pizza i Lerma och lite tankar om bloggandet

 1. Håller med mejlskrivaren. Själv älskar jag din ärlighet i vardagen. Att din vardag går att relatera till även om jag inte har ditt jobb. Så fortsätt gärna med glimtar från vardagen.

 2. Håller med mejlskrivaren och alla här. Så härlig närvaro på bloggen, så mycket skönhet, och en väldigt inspirerande kärlek till allt som växer, och havet. Du lyfter också andra på ett så fint sätt. Gillar verkligen dina söndagsintervjuer. Så <3<3<3 och Tack till Dig.

 3. Vill egentligen läsa om det mesta, precis som under resten av året så älskar jag alla dina inlägg! Speciellt inlägg om inredning, bilder från ditt och trädgård.

  Som någon annan skrev här ovan, det behövs inte vara inlägg i realtid. Lika roligt att läsa om något flera veckor efter att det har hänt.
  Ha det härligt i Italien!

 4. Jag hörde på hjärnforskaren Mouna Esmaeilzadeh´s sommarprat (hett tips förresten!) att hjärnan attraheras 10 ggr mer av negativa nyheter än positiva nyheter. Det kanske är därför som jag hör så många säga att de läser bloggar som de stör sig på.

  Jag tycker det är helt ok att inläggen blir lite glesare under sommaren. Hellre det än att man känner att författaren bakom texten krystar fram ett inlägg om ingenting bara för att det ska komma ett inlägg.

  Jag unnar dig och alla dina sköna bönor som kollegor en välförtjänt sommarpaus!

  För övrigt skulle jag gärna läsa om er semester även efter att den hänt. Jag behöver inte läsa i realtid. Ett sammanfattande inlägg i september om de fina husen och de trevliga restaurangerna är också underhållande i efterhand.

  Trevlig sommar!

 5. Ja, jag håller också med mailskrivaren. Gillar starkt din blogg på alla sätt.
  Om jag fick önska något som du kunde skriva om så är det fotografering. Lite teknik, vad har du för grejor, hur har du lärt dig att fota? Och hur tänker du när du tar bilden, det går ju snabbt att se att du har ett eget, och mycket trevligt, uttryck i dina bilder.
  Eftersom jag också är en nytillkommen läsare så kan det ju hända att du har skrivit om det här tidigare, så jag måste ta mig lite tid och titta tillbaka i dina äldre inlägg.
  Och så får du självklart bara ösa ut bilder och tips från familjens roadtrip, det ser ju ut att vara hur fint som helst där.
  Ha en trevlig sommar.

 6. Håller med henne fullständigt, dina bilder och texter skapar en skön känsla inombords. Du har smittat mig till att numera ha ett hem fyllt av växter och jag önskar vi bodde större så att jag kunde ha fler 😉 Din blogg är en skön mix av inredning, tips om loppisar och annat samt goda recept, helt perfekt! Njut er semester så njuter jag av det du delar med dig av. Blir galet sugen på att bila ner till Italien igen 😉

 7. Älskar Din blogg, både text och bilder tilltalar mig. <3 Fortsätt som du gör, sprid klokhet och skönhet, det är du så bra på. Kärlek till dig, kramar Eva

 8. Så vackert du är i rött! Ljuvliga bilder. Tack för att du delar med dig av ditt liv.

 9. Åh kan inte annat än att hålla med henne! Du inspirerar mig till att testa flera saker jag inte ” kan”, tex trädgård och instagramma 😉. Tack för all tid du ger till oss!

 10. Precis så uppfattar jag din blogg också. Lugn, härlig, ärlig, vacker, skör, stark och intressant. Jag mår bra av dina inlägg och bilder. Så tack! Njut av semestern.

  1. Jeg holder med, elsker at jeg blir inspirert, og GLAD!! Takk for alt du deler, du er en stor inspirasjon! Nå koser jeg meg med bloggen, etter å ha hatt ferie på fjellet en uke:)
   Og jeg blir GLAD, GLAD, GLAD!!
   Takk! Hilsen fra Norge:)

Kommentarer stängda