Sticklingar och bra recept ska man alltid dela med sig av. Inte sant?
Lisa Burenius och jag åt lunch i början av veckan och eftersom jag hade med mig kameran så är det klart att vi delar smaskigheterna här på bloggen. Temat var lite asiatiskt tror jag allt. Hon hade ju varit i Japan…
Gårdagens vårrullar kom fram.
Här hyvlar man vitkål och morötter fint och rullar det tillsammans med bladspenat i risblad.
Dessa goda vårrullar dränker man sedan i en dressing bestående av:
4 msk limesaft
3 msk olivolja
1 killnäve hackad koriander
1 msk sesamolja
1 msk japansk soya
1 finhackad röd chili
1 finhackad vitlök
1 msk riven ingefära
1 tjejnäve råsocker
Mums!
Och så en god sallad till också. Lisa fann receptet i GP och här får fänkålen ta plats .
-Hyvla 2 stycken fänkålshuvuden fint.
-Hacka rikligt med bladpersilja.
-Skär 1 chili fint i strimlor.
-Dela på 20st oliver fyllda med citron.
Värm sedan hastigt fänkålen och chilin i en vid gryta i 30 sekunder ungefär. De ska vara ljumna men fortfarande krispiga.
Tillsätt sedan persilja och oliver. Lägg på ett fat och häll sedan över:
-2 msk kapris
-Skal och saft från en citron
– Sardeller eller sardellcrème
Jättegott!
Lisas man samlar på saltkar. Fint tycker jag. Då får ju alla varsin vid middag.
Men det var inte nog med sallad och vårrullar. Lisa slängde in grejer i ugnen några minuter också.
-Skala och dela fyra sötpotatisar och ställ i ugnen med lite olja och salt i en kvart -tjugo sådär…
– Efter halva tiden slänger du också in en näve dadlar, en näve goda oliver och rikligt med fetaost.
– När potatisen är mjuk så tillsätter du bladen från grönkål uppe på allt och låter de få lite färg och bli krispiga i ugnen. Här får man passa upp så de inte blir brända…
Sjukt gott!
Och väldigt vackert också. Jag åt mig proppmätt.
Men det finns alltid plats för en minisemla. Eller hur?
Vi åt dem på det nya japanska porslinet med kärnor från granatäpple på.
Om du gillar Lisa Burenius-recept här på bloggen så kan jag säkert bjuda in mig själv någon mer gång med kameran. Eller det vet jag föresten att jag ska göra…
Ha det fint. Här står nu ett gäng sötpotatisar i ugnen och jag sitter fortfarande i nattlinnet och jobbar…