lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1910

Sticklingar och bra recept ska man alltid dela med sig av. Inte sant?

lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1869

Lisa Burenius och jag åt lunch i början av veckan och eftersom jag hade med mig kameran så är det klart att vi delar smaskigheterna här på bloggen. Temat var lite asiatiskt tror jag allt. Hon hade ju varit i Japan…

lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1912

Gårdagens vårrullar kom fram.
Här hyvlar man vitkål och morötter fint och rullar det tillsammans med bladspenat i risblad.
Dessa goda vårrullar dränker man sedan i en dressing bestående av:

4 msk limesaft
3 msk olivolja
1 killnäve hackad koriander
1 msk sesamolja
1 msk japansk soya
1 finhackad röd chili
1 finhackad vitlök
1 msk riven ingefära
1 tjejnäve råsocker
Mums!
lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1914

Och så en god sallad till också. Lisa fann receptet i GP och här får fänkålen ta plats .

lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1915

-Hyvla 2 stycken fänkålshuvuden fint.
-Hacka rikligt med bladpersilja.
-Skär 1 chili fint i strimlor.
-Dela på 20st oliver fyllda med citron.

Värm sedan hastigt fänkålen och chilin i en vid gryta i 30 sekunder ungefär. De ska vara ljumna men fortfarande krispiga.
Tillsätt sedan persilja och oliver. Lägg på ett fat och häll sedan över:

-2 msk kapris
-Skal och saft från en citron
– Sardeller eller sardellcrème

lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1919

Jättegott!

lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1904

Lisas man samlar på saltkar. Fint tycker jag. Då får ju alla varsin vid middag.

lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1921

Men det var inte nog med sallad och vårrullar. Lisa slängde in grejer i ugnen några minuter också.

lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1924

-Skala och dela fyra sötpotatisar och ställ i ugnen med lite olja och salt i en kvart -tjugo sådär…
– Efter halva tiden slänger du också in en  näve dadlar, en näve goda oliver och rikligt med fetaost.
– När potatisen är mjuk så tillsätter du bladen från grönkål uppe på allt och låter de få lite färg och bli krispiga i ugnen. Här får man passa upp så de inte blir brända…

lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1926

Sjukt gott!

lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1933

Och väldigt vackert också. Jag åt mig proppmätt.

lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1938

Men det finns alltid plats för en minisemla. Eller hur?

lunch lisa_Kristin_lagerqvist-1944

Vi åt dem på det nya japanska porslinet med kärnor från granatäpple på.

Om du gillar Lisa Burenius-recept här på bloggen så kan jag säkert bjuda in mig själv någon mer gång med kameran. Eller det vet jag föresten att jag ska göra…
Ha det fint. Här står nu ett gäng sötpotatisar i ugnen och jag sitter fortfarande i nattlinnet och jobbar…