tomat_kristin_Lagerqvist

I helgen tömde jag växthuset på chili och tomater. Undrar vad jag ska göra med all chili?

tomat_kristin_Lagerqvist-2

Igor och jag lekte luftbändare, plockade upp alla äpplen från gräsmattan och röjde i trädgården.

tomat_kristin_Lagerqvist-3

Till lunch använde jag tomaterna till en soppa. Jag använde också gul lök, vitlök, basilika, chili och soltorkade tomater.

tomat_kristin_Lagerqvist-4

Lite citron och honung för att få sötma och syra.

tomat_kristin_Lagerqvist-5

Sedan tillsatte jag vatten, fond, salt och peppar.

tomat_kristin_Lagerqvist-6

Detta fick koka under lock i femton minuter.

tomat_kristin_Lagerqvist-7

Sedan mixade jag det, smakade av och lät det puttra en stund till.

tomat_kristin_Lagerqvist-8

I fredags köpte jag ett gott levainbröd som vi tyvärr aldrig åt dagsfärskt.
Ett bra tips är att om du håller brödet några sekunder under vattenkranen och sedan slänger in det i ugnen på 180 grader några minuter så blir det som nytt. Alldeles krispigt, varmt och inte alls så torrt som man upplever icke dagsfärskt bröd.
Jag brukar också göra fattiga riddare på gammalt surdegsbröd. Låt det ligga och dra i pannkakssmet några minuter och sedan steka med mycket smör och kanel. Så gott!!

tomat_kristin_Lagerqvist-9

Helgen bjöd på en ljummen söndag så vi åt ute.

tomat_kristin_Lagerqvist-10

Grönkål, en klick creme fraiche och lite tomater hade jag i soppan.

tomat_kristin_Lagerqvist-11

Riktigt mysigt! Funderar redan på nästa middag i trädgården – kanske grilla pinnbröd och dricka varm must med kanel i.

tomat_kristin_Lagerqvist-12

Killarna fick plötsligt fullt upp med att hålla koll på vår lilla Siv som hamnade i bråk med en annan katt och klättrade på staket och hustak. En bättre söndag.

Toppen för mig som har god tomatsoppa till lunch idag också.