Still_life__Kristin__Lagerqvist-0551

Är du nyfiken på mitt resultat från gårdagens fotografering?
Här kommer bilderna jag ska presentera idag på kursen. Jag försökte vara sann till min stil men har ändå gjort en stor förändring i mitt redigeringsspråk och skapat mycket mörkare bilder än jag brukar.

Först fotade jag konstnären när hon komponerade ihop bilderna vid hennes vackra träbord ute trädgården.

still life

Sedan ville jag lyfta de granatäpplen och blommor som återfanns i den romantiska buketten utan att fota av buketten självt. Jag fann  ett skruttigt hörn i trädgården som jag gillade och började komponera ihop bilderna ovan. En väldigt “close up” ovanifrån som kapar av en del av mitt stilleben och en med lite mer miljö på samma ställe. Här använde jag väldigt kort skärpedjup för att få mer spänning och djup i bilden.

still_life_kristin Lagerqvist-0646

Sedan tog jag en avslutningsbild på miljön där konstnären stod och jobbade också. Med mycket rymd bland träden. Tycker om att de brända tonerna från granatäpplet lyfts i husets fasad och at det blir ett djup i bilden med bordet i förgrunden. I redigeringen målade jag på ganska kraftigt mörkt runt om objektet samtidigt som jag lyfte skuggor på de ställen jag ville skulle dra blicken till sig. Jag drog ner all blå färg och gjorde bilden kallare samt minskade mättnaden. Sedan penslade jag lite med ett justeringspenseln på växterna som ligger på bordet och ökade exponering just där.  Allt i Light Room. Behövde inte ens lyfta över någon bild i PS.

Ok. det var de hela. Vad tycker Du?

Titta här på Daniellas resultat från gårdagen. Så kul! Samma miljö men så olika. Vi stod alltså 20cm från varandra och jobbade…