Jag knäppte den här serien bilder på mig själv och Boris med stativ och självutlösare tidig morgon denna nyårsafton. Min man kom och hjälpte mig i slutet med sista fotot då han var på väg ut i längdskidspåret med pannlampa fäst på huvudet. Barnen sov och det var knäpptyst.
Älskar dessa morgnar uppe i fjällstugan – först mörkret med tänd brasa och nybryggt kaffe, sedan gryning genom snötäckta granar och till slut en sol som stiger upp över himlen. Naturen här uppe är magisk minst sagt.

Vi lämnade Orrliden i söndags och packade bilarna fulla med barn, hund och andra nödvändigheter för att ta oss hem till västkusten igen. Vi hade två bilar med oss upp för vi fick inte plats med kompisar och Boris annars. På vägen hem började en feber krypa i kroppen på mig och det var riktigt svårt att köra när jag blev så sjuk.
Fy satan. Fick stanna och sova en liten stund och proppade i mig kaffe och värktabletter så jag inte skulle somna vid ratten. Jösses. Sedan dess har jag legat. Gick ner för att brygga mig själv mer te denna morgon och tog en dusch igår. Mer ansträngning har inte funkat. Har bara sovit, kollat serier och gjort det absolut nödvändigaste för KLco digitalt.

Sjukt stressande som egenföretagare och inte ha möjlighet att sjukskriva sig ordentligt – börjat kolla på avtal över jobb som måste göras, klausul vid sjukdom…har fått maila med leverantörer från sängkanten och tittat på prover genom disigt dagsljus från sovrumsfönster. Pusslat med personal som måste jobba i butiken istället för mig och ja, det kan man ju säga, nackdelen med eget är att oavsett så har du alltid ansvar över att allt rullar. Även om du är i fjällen med familjen eller sjuk så kan du inte stänga av och checka ut.
Men det finns mängder av fördelar med eget så det väger upp hundra gånger om.

Är så galet stolt över vårt arbete 2022 och jag är precis på den platsen jag vill vara – älskar att driva detta företag framåt även när jag snorar och knaprar Ipren.

Men så snopet va?!
Jag hade bokat en pt måndag morgon, 2 januari, tänkte storstäda och styla om hela butiken, sätta upp tavlor i sovrummet hemma och städa ut julen rejält. Vilken trist början på det nya året. Men jag har nu glott på båda säsongerna av Udda Veckor på Discovery – grym serie. Nu ska jag kolla på En förlorad Tid på CMore och hålla tummarna till att jag är frisk innan fredag då jag ska på jobbresa till helgen.

Hur mår ni? Har ni också varit sjuka under jullovet?

Kommentarer till “Snopet – jag fick lägga mig…

 1. Tycker om foton där Boris är med. Blir en helt annan vibe. Han verkar ha en fin själ.

 2. Jag har mirakulöst hållit mig frisk hela hösten – det känns overkligt när så många är så sjuka. Hoppas du snart är frisk igen Kristin, (och alla ni andra!) och att du får till den där PT-timmen en annan dag 💪

 3. Så trist att bli sjuk. Här hemma har vi båda klarat oss typ 15 år från förkylning, influensa och covid – tills början på december då vi först fick en rejäl influensa, friska till julhelgen skönt nog, men bara ett par dagar efter sjuka igen och covidpositiva båda. Suck. Men, gäller tänka postivt och ja, det kunde varit värre och tacksamma att vi vaccinerat oss x flera för 38,6 i feber trots vaccin, hade inte varit kul utan. Ett tips till dig som egen företagare som min make tyvärr inte blev rådd till när han drev eget och oturligt blev sjukskriven en lite längre tid för hjärtat, om du nu inte redan fixat det alltså, är att se över sina försäkringar och se till att teckna en sjukavbrottsförsäkring. Den täcker alla fasta kostnader för ditt företag om du blir sjuk längre tid. Hoppas du kryar på dig fort! Kram kram

 4. Den 1 december fick jag säsongs influensan som går där jag bor, och blev inlagd på dropp då febern inte släppte dag 5… Vid provtagning och undersökning upptäckte min läkare att jag även hade lunginflammation. Jag var så sjuk 😔 min enda räddning var att jag fick träffa läkare efter 5 minuter och diagnosen ställdes snabbt, jag bor inte i Sverige och var där och då så tacksam att jag slapp sitta på akuten i 8 timmar som vi fick göra då min son bröt armen för några år sedan hemma i Varberg. Känns hemskt att säga det men är så glad att vi inte hunnit flyga till Sverige för julfirande innan detta hände, sjukvården där är under all kritik om jag jämför med detta landet.
  Jag är fortfarande inte helt okej, efter drygt 1 månad. Shit, man är inte 25 längre. Jag tar en dag i taget och är glad att jag lever och att det finns antibiotika. 2023 ska jag också välja HÄLSA som värdeord <3 Jag önskar ingenting annat än att jag och mina nära får vara friska. 🙏

 5. Krya på dig Kristin, och gott nytt år!
  Jajamen, covid bröt ut här på annandagen så det har varit väldigt lugna och stundtals småtuffa dagar. Åter i jobb i dag. Vila igen fre-söndag, vilket blir bra!

 6. Tråkigt med din infektion.
  Vi har peppar peppar hållit oss friska över julledigheten.
  Njutit av att samla familjen och umgås .
  Vi känner oss nöjda.
  Krya på dig kram

 7. Ja, här har varit karantän från den 22 december och med nära anhörig på Covid IVA. Inget firande alls. På tionde dagen i karantänen och då bryter min Covid ut för första gången under hela pandemin. Hoppas du kryar på dig!

 8. Vi är i vår fjällstuga nu och det är sjukstuga för hela familjen. Trist såklart men vi har myst med filmer, spel och skärmar. Jag har hunnit nålbinda flera varv på mina dockor så det får jag glädjas åt också.

   1. Men ändå lämnade jag som ett stort frågetecken.. vad betyder nålbinda sockor? Hälsningar från en “sockstickarnybörjare”

    1. Nålbindning är en gammal teknik där du i princip syr upprepade knutor med hjälp av en grov nål.

 9. Vad tråkigt att höra! Det låter ändå som att du försökt ge kroppen det den behövde. Själv har jag fått öva “hålla för mikrofonen och hosta åt andra hållet” i mina klientmöten. Blev sjuk för två månader sedan och har hostat till och från sedan dess. Igår var första dagen jag kände mig riktigt frisk och firade med att lyckas pricka in både lite sol och promenad! (Här nere i sydöstra hörnet har det regnat konstant och det verkar fortsätta likadant.)

  Håller tummarna för att du kryar på dig snart!

 10. Jag mår bra. Kräktes 2 ggr veckan innan jul, men kopplar detta till räkor jag ätit till middag.

 11. Japp sjukstuga här också. Corona precis innan jul och sen influensa lagom till nyår. Jag är anställd men jobbar ändå eftersom de andra på min position har semester.
  Krya på dig och hoppas du kommer iväg till helgen!

 12. Japp, förkylda tonåringar här med feber och hosta. Fick ändra alla jul- och lovplaner. Är själv också småsjuk, med eget företag… lite stressande. Otäckt att behöva köra hem med feber! Hu! Krya på dig 🤍

Kommentarer stängda