Vi närmar oss årskiftet och jag sitter uppe tidig morgon och samlar ihop ett bildmaterial för en årssummering här på bloggen. Mitt värdeord för 2022 var FÖRVALTA och jag tycker jag lyckades helt okej med det på alla plan förutom när det kom till keramiken och träning. Lusten fanns inte där och jag valde bort det nästan hela tiden – synd, för det hade jag nog mått väldigt bra av.
Så det ser ut som om värdeordet för 2023 blir HÄLSA. Både den mentala och fysiska. Inga konstigheter att ta med sig detta värdeord både i mitt privata liv och på jobbet – då styr jag min kommunikation åt inspiration med hälsoperspektiv.
Men hur applicerar jag detta ord på KLco? Jag får fundera lite – jag tror på utveckling och ständig förändring för att ett företag ska ta sig framåt och jag är inte intresserad av att sakta ner. Men hälsa kan ju stå för så mycket – ett hälsosamt företagande är ju egentligen A & O för att det ska vara hållbart.

Ok, nu går vi vidare till min årssummering tycker jag. Året började i Abisko på snövandring, en helt otrolig resa där jag upplevde fantastisk natur och även njöt av ett grönt aurora sken över himlen. Om det är något jag önskar mig mer av i livet så är det denna sortens äventyr!

I februari var jag i Frankrike med både familjen och jobbet för att fota sommarens kollektion. Är så stolt över de linneplagg vi skapat för KLco – kläder att kombinera i en oändlighet, klassiska och användbara. Precis som min vision från starten 2020.

I mars lanserade jag min bok Krickelins Livskraft från Trädgård och hav. Vilken resa det var med skapandet av boken – när det var dags för lansering så kände jag mig helt färdig och det var med en stor kraftansträngning jag tog min an jobbet att sälja in boken. Jag ville mest gå och lägga mig och sova. Hahaha!

Hemma i trädgården gick odlingen trögt – gnistan fanns inte alls hos mig i år och lusten för odling hade ätits upp av all prestation. Jag beslutade mig för att ta ett mellanår och inte lägga ner så mycket tid på trädgården som vanligt. Men sedan blommade det ju ändå såklart – mängder av blommor hade frösått sig från tidigare säsong och jag direktsådde en hel del.

I maj lanserades min badkollektion hos Ellos och till min stora glädje så blev den varmt emottagen. Så skönt! Jag blev själv väldigt nöjd med resultatet och den här baddräkten blev en storsäljare.

Vi lanserade också sommarens kollektion som jag jobbat intensivt med under en lång period. Den största kollektionen och investeringen jag någonsin gjort – phu, så läskigt.

Men det gick vägen! Blusarna sålde snabbt slut och de andra plaggen var också uppskattade. Jag såg med spänning fram emot sommaren och turistsäsongen i Varberg – så häftigt att ha skapat en destination som så många vill komma och besöka. Har känt mig så tacksam och stolt över arbetet med KLco detta året.

Det spritter av kreativitet, lust, arbetsglädje och nyfikenhet här. Och kvinnorna jag samlat vid min sida i detta är fantastiska – vi är ett grymt team och jag har fått så mycket beröm för personal, vår miljö och produkterna vi säljer både på plats i butik och även via dm och kommentarer under året. Stort tack!
Vi ser nu  fram emot 2023 och ett nytt spännande år!

Sommaren kom och gick. Jag blandade arbete och ledighet, försökte anpassa mig efter barnens behov och rytm.  Hela 2022 har jag varit väldigt bra på att tacka nej och välja återhämtning – kroppen har helt enkelt inte haft lust för så mycket. Jag ville bara ha natur, familj, bastu och bad.

Jag tog mig in till leran några gånger men kom aldrig in i ett flow. Lusten måste få styra här tänker jag och allt finns kvar. Som sagt – det var ett mellanår på många olika plan. En vän insjuknade i cancer i början av året och lämnade oss nio månader senare. Det har skakat om mig och aldrig har jag känt att livet är så skört som nu. Vi har även gått igenom tunga saker i familjen och jag har stundtals velat bara dra täcket över huvudet och inte vara med mer.

Det händer mycket i kroppen nu efter man fyllt 40 år och jag fick för mig att jag själv var sjuk och gick till läkaren som inte fann något men skickade mig till gyn. De hade inga svar heller – såg bara en cysta som vi ska hålla koll på om den växer mer. men ändå vaknar jag med värk i ländryggen vid fem varje morgon ändå och det gör mig faktiskt lite orolig.
I slutet av året började jag en kurs i medberoende och jag har fått fler verktyg att hantera den otillräcklighet och ångest jag bär med mig överallt jag går.

Vi hade underbara dagar i Frankrike detta år. Älskar denna plats väldigt mycket så vi tog beslutet att börja titta på något större så vi skulle ha mer plats för familj och vänner. Ett franskt hem att åldras i, ta med flickvänner eller pojkvänner och så småningom barnbarn.

Så i slutet av året sålde vi vårt lilla ställe och köpte ett annat. Det känns pirrigt och jag ska absolut dela med mig av detta så fort familjen och jag landat lite i det själva först.

Om det var något jag längtade efter mycket detta år så var det vandring. Jag ville bara gå och gå, låta kroppen ta mig framåt och ut i naturen. Vi var i Norge och vandrade….

…och i Frankrike. Olika äventyr som skapade fina minnen.

Jag vandrade utanför Varberg i skogarna också. Bokskogarna i Halland är magiska!

Varberg är otroligt vackert året om och varje dag är jag så tacksam då jag går min morgonpromenad med Boris. Vi går en timme längs stranden i alla väder och det ger en bra start på dagen.

Nu avslutar jag året i fjällen. Det är altid skönt att få landa i denna mjuka vita värld några dagar, åka längdskidor och skoter, äta våfflor med hjortron, basta med ungarna, spela backgammon och elda i brasan. Idag kanske jag ska bege mig ut i backen så vi alla kan vara tillsammans – vi får se, liftköer och utföråkning är inte mitt happy place. Jag försäker landa i att det är okej att inte uppskatta allt med fjällsemester och njuta av det andra. Jag är bra ändå. Allt blir bra ändå.

Gott Nytt År till er alla nu. Vilka givande  dialoger vi haft haft under året. Jag lär mig så mycket av er! Uppskattar verkligen att ni återkommer hit till bloggen och hänger med mig här, att ni gillar KLco och att ni både peppar och får mig att tänka till. Tack för er!

 

 

Kommentarer till “Tack 2022 – du kom med vila och eftertanke

 1. Tack för orden och bilderna Kristin. Sitter i min dotters bostad uppe i Sälensfjällen och tänker precis som du. Det är ok att mysa i denna omfamnande vita värld utan att stå i liftköer och åka utför med alltid en känsla av att ”det här vill jag inte”. Dom andra åker längd i dag då det snöar ymnigt. I em badar och bastar vi tillsammans. Ser fram emot våren hemma vid havet där Varberg står mig varmt om hjärtat och där min andra dotter bor. Tack för inspirationen och var rädd om dig.

 2. Gott Nytt Bättre 2023!!
  Vilken härlig summering. Jag drömmer om att semestra några veckor med min lilla familj i södra Frankrike senare i vår. Har du några bra tips på mysiga boenden typ airbnb eller liknande i dina trakter, Neffies, Languedoc med omgivning?
  Ta hand om dig och de dina! // Ann

 3. Vilken fin summering.
  Har lagt ner grejen ”att följa” det ger mig ångest, men dig har jag kvar som ett kort i rockärmen. Älskar att smyga in här och inspireras av dina kloka och sunda tankar. Mycket feelgood som behövs då och då, Tack Kristin! Ser framemot att få se vad ni har skaffat för nytt ställe. Gott Nytt 2023!

 4. Tusen tack för både blogg och insta! 🧡 Jag tycker du är så otroligt inspirerande!

  Ha det gott!

 5. Tack för dina fina texter och bilder under året- känner mig ofta inspirerad och manad till eftertanke (på ett bra sätt!) efter ett besök på din blogg <3

 6. Gott nytt år, Kristin!
  Tack för den kraft och styrka du ger. Dina bilder och ord hjälper mig mycket.
  Vi hoppas på ett fint 2023.

 7. Har lyst å ønske deg et riktig godt nytt år. ❤️
  Er stor fan av bloggen din. Du tar opp viktige emner.
  Lykke til i 2023. 👏

 8. Gott Nytt År önskar jag dig✨
  Tack för dig o allt du gör. Din blogg är den enda jag följer regelbundet, uppskattar mixen du skapar och alla viktiga ämnen som du lyfter.

Kommentarer stängda