marina_kristin Lagerqvist-2028

Dags för en inspirerande söndagsintervju tycker jag. Denna veckan har jag ställt lite frågor till min vän Marina Evertsson som driver Strömma Farmlodge i Tvååker, Varberg.

Marina och jag lärde känna varandra då jag började fota i hennes fantastiskt vackra miljöer. Vi fann varandra direkt och har riktigt roligt ihop då vi träffas. Nu gör vi ju dessutom en bok tillsammans som ska lanseras i juni. Samma månad som hon föder sitt tredje barn… Ett händelserikt år minst sagt.

Marina är så himla skön och prestigelös. En idésprutare av rang och en mästare på att förvalta det hon har. Hon går sin egen väg  utan ängslighet och vågar tro på sig själv och hennes drömmar. Jätteinspirerande tycker jag och jag är väldigt glad över att han denna härliga människa i mitt liv.

marina_kristin Lagerqvist-0160

Vad äter du helst?
Jag äter helst allt! Jag älskar lagad mat, gärna husmanskost. Vi har ju sådan lyx att vi käkar vårt egna kött från gården, massa vilt som min sambo Claes själv skjutit och Claes bästa kompis är dessutom fiskare så vi har en väldig lyx vad gäller råvaror, det kan liksom inte bli bättre.
Ok, vad äter du inte?
Jag tycker det är läskigt med bruna bönor och ärtsoppa men det är bara för att det sitter i sedan skolan, hade säkert älskat det också men det är något med utseendet och doften.

marina_kristin Lagerqvist-5026

Vad brinner du för?
Oj, vart ska jag börja. Jag brinner för kreativitet, att vidga vyer hos mina medmänniskor och framförallt så tack vare strömma så har jag börjat tänka mycket på kommunikation mellan stad och landsbygd.
Det är ett för stort glapp däremellan och man har inte någon direkt relation till varandra längre. Vi har så mycket att lära av varandra både i det vanliga livet och arbetslivet. Det hoppas jag kunna engagera mig mer i den frågan i framtiden.

Vart reser du helst och varför?
Tokigt nog så längtar jag nästan aldrig bort, när vi vill resa gör vi oftast det för att vila, hämta andan och få vara tillsammans. Ligga och läsa på en strand eller vid en pool och inte ha massa måsten. Vi älskar vårt liv hemma och i slutet på alla resor vi är på så vill vi hem för då finns det långa listor i huvudet på nya kreativa idéer som ska bli verklighet.
Sedan så vill jag alltid resa till Gotland, det är på något vis mitt andra hem.

marina_kristin Lagerqvist-6713

Vad lyssnar du på?
Överlag lyssnar jag på musik som är rätt deppig. Försöker med lite gladare toner i bland men det blir helt enkelt för mycket. Jag vill att musik skall kännas djupt in i själen. Älskar att Kent kommer med nytt material nu!
När jag springer, inte så ofta då, så blir det lite mer upptempo och då känns det ibland som man vunnit OS-guld när man är framme så jag börjar gråta, musik förstärker upplevelsen, det gillar jag.

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Sluta att sluta! En vän skrev detta häromdagen och jag tyckte det var så fantastiskt bra.
Vi tänker på för mycket på vad vi inte borde göra eller vad vi inte borde äta, vad vi ska sluta med? Försök att njuta i nuet och tänk med sunt förnuft.

marina_kristin Lagerqvist-6732

En viktig rutin för dig?
Att inte ha för mycket rutiner. Jag tycker det är väldigt jobbigt när livet är för inrutat. Man blir liksom kvävd, sedan så är säkert mitt liv rätt inrutat ändå, jag klarar bara inte av att se när en almenacka inte har några lufthål så jag försöker låta bli att titta för mycket i den.

Din verksamhet är verkligen blomstrande och helt unik. Och så ligger den på landsbygden utanför Varberg… Berätta, vad är hemligheten?
Jag tror det är mycket som påverkat. Stan börjar bli nyfiken på landsbygden och att Strömma faktiskt kom precis i rättan tid. När vi ökade medvetandet kring vår matproduktion, intresset för odlandet och att vi vill tillbaka till ursprunget på något vis. Jag vill inte att strömma skall vara något tillgjort utan att alla ska känna sig bekväma och harmoniska där. Jag gör ju detta för att det är något jag drömt om, inte för att tjäna massa pengar, jag tror när man gör något med hela hjärtat så utstrålar det. Dessutom är ju Strömma precis tvärtemot hur vi själva lever. Våra liv är rätt så tillrättalagda och perfekta och strömma är lite tvärtemot, perfekt defekt.
Om jag hade startat min verksamhet för 10 år sedan så hade Strömma inte vart något idag, sociala medier är ju helt fantastiskt för nyföretagare och har gjort så att Strömma kommit på kartan. Jag har skapat strömma utefter att det är ett ställe jag själv skulle vilja besöka, försöka sätta mig utanför och kolla genom kundens glasögon.

Just nu skriver du en bok tillsammans med mig som fotograf och Jennie Blomqvist som illustratör. Kan du berätta lite om den?
Först så vill jag ju ta upp det där med kreativa samarbeten, wow alltså! Vi är så många kreativa kvinnor som kan lyfta varandra istället för att välja den andra sidan för att lyfta sig själv.
Vi är ju 3 tjejer som sitter på mycket idéer, kreativitet och kunskap. När vi lärde känna varandra så började Du fota massor i Strömma, både fotojobb, till din blogg och massa annat kul. Vi började tala om att skapa en bok snart för 1.5 år sedan med tanke på allt bildmaterial som fanns, dessutom så har du en fingertoppskänsla utan dess like som jag diggar! Jag lärde känna Jennie genom Dig och kustfolk och jag gillar verkligen henne som människa. Och dessutom är hon en otroligt lyhörd och förstår vad “kunden” vill ha. Hon känner in på ett bra och ödmjukt sätt.
Boken handlar ju då om Strömma. Många har drömmar om att skapa något men kanske inte vågar, jag vill berätta om att jag är en helt vanlig människa som vågade och hur det gick till. Så därför, whats your story?

Tack Marina!