Jag lärde känna Simon Lautrup för något år sedan genom arbetet. En otroligt kreativ, ödmjuk och ambitiös ung man. Simon jobbar med rörlig film här i Varberg och är en hejare på att åka longboard.
Minns att när vi jobbade tillsammans på konserten Notes for Peace förra året – det var dags för efterfest med Timbuktu efter avslutade arbetstimmar och Simon propsade på att packa ihop utrustningen för att att gå hem och lägga huvudet på kudden eftersom det väntade jobb morgonen efter… hahaha, annat var det när jag själv var i tidiga 20-års åldern… Vi fick tjata med honom ut på en snabb öl för att fira en lyckad dag.
Men med hårt arbete och målmedvetenhet kommer man långt. Har man dessutom ett varmt leende och mjukt hjärta så kan man komma hur långt som helst.
Så roligt att Simon vill vara med i söndagsintervjun idag.

Vad äter du helst?
En god hemgjord wrap med lite olika innehåll. Allt från kyckling och bacon till halloumi och grönsaker.

Ok, vad äter du inte?
Konstigt nog sushi. Jag har inte riktigt gett det chansen än, men jag får nog ändra på det..

Vad brinner du för?
Mitt jobb. Jag tycker det är så roligt att det knappt känns som ett jobb.. Då vet man att man hittat rätt.

Vart reser du helst och varför?
Något ställe med vacker natur, det är viktigt för mig. Jag gillar att utforska och upptäcka skönheten med alla ställen utan att vara på de stereotypiska ställena. Jag kom nyss hem från en underbar resa, en roadtrip genom sydvästra/västra USA.

Vad lyssnar du på?
Allt mellan himmel och jord men just nu är det mycket Bon Iver och liknande musik som jag samtidigt gärna själv sitter och spelar med till.

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Follow your dream. Mitt liv tog en dramatisk vändning för ett år sen när jag tog chansen och blev en filmare på heltid. Det var de bästa beslutet jag gjort i hela mitt liv.

En viktig rutin för dig?
Jag är en väldigt social person så en viktig rutin för mig är att få min dagliga dos av socialt umgänge. Men även min ensamtid. En bra balans får mig att må riktigt bra.
Att varva roliga kvällar med kompisar med ensamma timmar i varma källor på Asia Spa är guld värt.

Du gillar ju Varberg lika mycket som jag. Kan du berätta om dina favoritställen och kanske tipsa mina läsare om vad man kan hitta på i vår vackra stad?
För mig är Varbergs guldkorn de spontana utflykterna. Från att bara vara ute en vårdag och glida med sin bräda på strandpromenaden och ta en fika till att vandra i Åkulla bokskogar på hösten. Eller min personliga favorit, att spendera en sommarkväll bland Apelvikenens sanddyner med en sprakande eld, grillad halloumi och musik från Majas och Surf Saloonen i bakgrunden.

Det är bara att ge sig ut, även för små saker. Att inte glömma av att se hur härligt Varberg är, även fast man blir lite hemmablind ibland.

Du jobbar med rörlig film och trivs bäst bakom kameran. Kan du inte berätta lite om vad som får dig att brinna för ditt jobb och vad du tycker bäst om att jobba med rörlig film?
Jag har aldrig varit en person som trivs bakom ett skrivbord med en hög av papper…
Jag mår som bäst när jag får träffa folk samtidigt som jag låter min kreativa sida flöda. Film var alltså uppenbart ett bra yrkesval för mig. Där finns det sociala och samtidigt det kluriga skapandet där jag måste fokusera konstant för att kunna sätta min kreativa prägel på arbetet jag utför. Något som ger mig den där extra adrenalinkicken är att filma människor som uttrycker en tydlig känsla eller ett  “state of mind” som extremt fokus, glädje etc. För mig är då självklart festivaler det bästa som finns att filma. Det finns inspiration och glädje överallt.
Drömmen är att filma en festival som heter Tomorrowland men det lär nog tyvärr dröja innan jag kommer dit… Men, det är mitt mål att filma åt dem, så förr eller senare ska jag göra det, jag ger inte upp i första taget… 😉