Att koka ihop vad man har i kyl och skafferi är ett toppenfint sätt att fixa middag på. Det gjorde vi denna kväll och det påminde mig om när jag fotade av ett av mina snabbaste soppor. Det var samma dag jag fick hem min närodlade eko-påse med grönt där på sensommaren förra året.

Men jösses så lyxigt och gott! Känner mig rik av att ha en sådan kasse.

Det är inte så avancerat. Jag brukar ha i detta på fotot, saften av en apelsin, ingefära och chili.

Skär av skal och dela i bitar. Koka allt i vatten. Mixa och smaka av.

Glöm inte ta i lite honung för att runda av. En sked creme fraiche gör soppan ännu krämigare.

Koka upp ägg för protein och rosta lite frön också vetja. Lätt som en plätt.
Har du ingen pumpa så kan du byta ut allt mot morötter och någon potatis.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *