Jag tillbringade helgen i Stockholm. Åkte upp sent på fredagen för att delta i en utbildning om mäns våld mot kvinnor eftersom jag sedan en tid tillbaka är volontär hos Kvinnojoren här i Varberg.

Hade med mig fyra böcker och massa jobb på datorn som jag skulle ta tag i efter kursen på lördagen och på tåget. Hahaha… Min hjärna ibland alltså. Den fattar inte att inte allt är möjligt och det är väl en gåva stundtals men lika många gånger en förbannelse. Blir så besviken på mig själv då jag inte klarar av att maxa så som jag hade planerat.
På tågresan hem satt jag med en bok och sprängande huvudvärk, helt oförmögen att svara på både mail, blogga och jobba. Kunde inte formulera en enda rad faktiskt.

Samma dag hade vi gått igenom porrens påverkan i samhället och också pratat om barn som växer upp med våld i hemmet. Ni som har läst min blogg länge och vet mina egna erfarenheter av detta kanske förstår att det var jobbigt att ta in.

Mödrar som lever i våld fråntas rätten och möjligheten till att vara en bra förälder. Och när man sedan lyckas ta sig ifrån den våldsamma miljön så blir barnet en bricka i ett hotfull och omöjlig situation i ett bollande med umgängesrätten tack vare att alla barn har rätt till båda sina föräldrar enligt familjerätten. Det spelar ingen roll om pappan vill mörda mamman. Helt sinnsessjukt.
Var man inte knäckt innan så blir man det definitivt då. Att lämna är förresten den mest kritiska och farligaste tidpunkten för en kvinna – det är då mannen känner att han tappar kontrollen över henne och då svävar hon i absolut livsfara.

Ta dig tid att titta på denna film i dryga fem minuter – Barnen som blev kvar.

Bilderna har som vanligt inget med texten att göra. Jag gillar att ta vackra foton på trädgårsliv.

Idag ska jag hålla i en teprovning och en liten föreläsning hos KLco och försöka få iordning på massa nya grejer i lokalen. Känner att det är lite för mycket just nu faktiskt och har tagit in hjälp av en tjej som ska bli anställd på halvtid hos mig. Håller tummarna för att det ska bli riktigt bra.

Jag skulle vilja ha tid att vara mer i trädgården och så vill jag få in träningen i mitt liv igen.

Läsa mer, bada, chilla med barnen efter skoltid och gå långa promenader.

Kanske att jag kan plocka upp de här äpplena då. Fast nu kom jag på att Igor ska få en tjuga om han gör det idag faktiskt…

Ok. Det var ju verkligen gott och blandat i det här inlägget. Har du läst hela vägen hit så tycker jag du ska se nedan klipp på fem minuter också. Ha en fin dag.

 

Kommentarer till “Spridda tankar – om helgen, jobb och våld

  1. Hej Kristin!

    Inlägget fick mig att tänka på barnmorskan Asabea Brittons blogginlägg med rubriken “Ett inlägg om våld i nära relationer, ökningen av det under pandemin, hur gravida drabbas och vad man kan tänka på om man tvingas föda ofrivilligt hemma”. Det kanske kan vara någonting för dig att sprida vidare?

    Stor kram!

  2. Var på samma utbildning som dig i samma ”grupp.” så fint att du med en så stor plattform delar med dig <3 du inspirerar, din blogg är fantastisk! Ville bara skriva det, ta hand om dig och lycka till!

Kommentarer stängda