Hej där. Kom lite av mig men det var inte alls meningen – fick någon svacka med pms bland stora livsfrågor och tyckte jag var värdelös där ett tag men nu så har jag kommit ur den känslan.

Har precis kommit ut ur bastun, tänt massa ljus, lagt en skön mask på ansiktet, hällt upp ett glas vitt och satt mig vid mitt skrivbord i bokrummet. Håller på och letar efter bra filmer till ikväll och funderar på om man bara kan äta typ brietårta till kvällsmat…

Ingen direkt agenda med mitt skrivande utan låter tankarna få forma inlägget.
Pratade med en vän idag som berättade att 2019 stod för död och avslutande. 2020 för nystart.

tack. Vi säger så då.

Jag flyttar runt i skåpen, fyndar en lampskärm på loppis och gör julgodis med lillebror. Dagarna innan jul gör vi till något mjukt och luddigt. Helst inga måsten utan det får bli lust. Kraven här hemma är minimala.

Små juldetaljer har letat sig hela vägen in i slåpen och känner jag mig själv rätt så stannar vissa kvar ända till påsk.

Jag funderar över bloggandet och kommentarerna i detta inlägg – Influencern 2020, en inspiratör, posör eller estradör. Jag läser och kontemplerar.

Det var en liknande debatt precis för ett år sedan om branschen och jag finner någonstans att även då jag vill kräkas när jag läser om hur vissa ser på mitt yrke så är jag ändå tacksam – det får mig att vilja bli bättre och det är med stor övertygelse jag inser att jag är på väg åt rätt håll men behöver vara ännu tydligare med varför jag fortsätter vårda detta utrymme istället för att göra något annat i livet.
Jag väljer kommunikation och inspiration. En dialog. Jag är väldigt intresserad av vad ni har att säga och vad ni tycker om det jag delar. Det är ingen enmansshow utan jag har ju det här utrymmet tillsammans med er.

Jag tänker trots allt att jag är ganska bra på att dela med mig av stort och smått i livet och den som inte mår bra av att följa med får vara så god att inte klicka in. Så lätt är det.
Välj det Du själv mår bäst av – i alla lägen. Ditt välmående måste komma först.

– Det talas om influencerns kommande död –  vad tror du om det? frågade en vän häromdagen.

Jo, mitt svar på den frågan är neutral och rak. De som är relevanta och vet vart de är på väg kommer vara bestående och kvalitativa att följa i sociala medier – de andra faller bort. Det blir självsanerande.

Hur känner ni?
Nyfiken – vad vill ni helst läsa i bloggar och på Instagram? Vad vill ni se mindre av?

Kommentarer till “Tankar kring bloggen

 1. Jag har sedan länge älskat din blogg, den är så äkta. Älskar att du blandar höt och lågt, precis som livet är i övrigt. Efter att jag läst kommentarerna du fått på detta inlägg så blir jag alldeles varm i hjärtat, folk på internet ändå <3

 2. Jag följer bloggar som din, där man får följa någons liv både lite privat och professionellt. Få en inblick i någon annans verklighet för att vidga sin egen, lär sig och få tips om allt möjligt som just den man följer står för. För mig är det så brett som filmtips till uppfostran av barn.

  Jag tror inte på bloggdöden, jag tror att som du säger så kommer de ihärdiga med kvalitativa flöden finnas kvar. Vi är många som vill fortsätta följa många av dagens bloggare. Jag är fortfarande nyfiken på nya bloggare och influensers.

  När jag ska köpa någon produkt är det så gott som alltid de bloggare jag följer jag vänder mig till, kollar om de skrivit något. Märker att jag har ett stort förtroende för er jag valt att fortsätta följa. Just för att det inte bara är en business jag följer, utan en människa med känslor och liv som inte följer en linjär linje.

  Och så det kreativa skapandet som är så inspirerande! 🙂 Tusen tack för allt. <3

 3. Jag tycker att alla har sagt det jag vill säga och formulerat det så bra. Men eftersom jag är en flitig läsare så vill jag också kommentera så du förstår hur viktig din blogg är för många utav oss! Ditt sätt att variera inläggen, ge replik på kommentarer, lyfter svårigheter och vardagsbetraktelser plus dina foton som komplement till texten. Du har så mycket i dig som är så givande för andra människor, tack för att du delar med dig! <3

 4. Gillar verkligen ditt genuina sätt att blanda högt och lågt, kort och långt.
  Så jag landar alltid här, där det finns både värme, inspiration och tröst. Både för mig som företagare och privatperson.
  För mig är det självklart, ett stort TACK för dig och din fina blogg!

 5. Det finns två bloggar som jag läser dagligen, det är din och Elsa Billgrens. Två bloggar med kloka, fina texter som verkligen talar till mig och får mig att må bra. Din blogg Kristin är en varm, välkomnande plats där jag blir inspirerad av dina vackra bilder och berörd av dina ord. Och jag blir alltid sugen på att besöka Varberg oftare! Tycker väldigt mycket om din blandning av djupare frågor och lite mer “flärdfulla” inslag. Det gör mig lugn, och glad i hjärtat. Tack!! ❤

 6. jag tror att 2020 kommer bana väg för mer tid och äkthet. vi kommer välja vad vi vill ta in. snabbscrollande går bort men tid för det som ger oss något kommer att gå hem. din plats behövs. din bredd är fantastisk!

 7. Efter år av att vilja se mer bilder och scrolla förbi långa stycken av text är det det jag letar efter nu. Så otroligt trött på alla bilder av mat utan att veta vad det är, vackra inredningsbilder som skapar stress när jag tittar runt hemma. Det som förr gav mig inspiration ger mig nu en känsla av otillräcklighet. Nu landar jag hellre inne på bloggarna där jag får läsa, lära mig och ger mig något att reflektera över. Bilderna har blivit sekundära även om jag fortfarande kan uppskatta dem i ett syfte att hålla ihop texten. Har slutat med instagram helt förutom de närmsta vännerna och familj.

  Jag återkommer alltid hit för att du får mig att tänka och fundera. Har själv tre pojkar som visserligen fortfarande är små, men som tar fram det bästa och sämsta i mig varje dag. Älskar att landa här och höra om ditt liv, dina toppar, utmaningar och projekt.

  Tack och god jul till dig och din familj!

 8. Jag gillar all din fina blandning! Svåra frågor, vackra ting, tunga ämnen, tips kring allt möjligt som är bra för själen och ögat. Det enda jag inte spanar in är saker i videoformat, för jag fastnar för tillfället inte alls för tv/klipp/tittande generellt. Tycker din plats är en sån vilsam och behaglig och klok och genuin blogg, uppskattar den verkligen. KRAM

 9. Det jag finner hos dig är det genuina. Livet högt, lågt, ärligt. Reklam som är du, som du skapar och därför får ditt språk. Inte ett regisserat språk.
  Du blir trovärdig då du lyckas navigera mellan att inspirera, vara som en god vän och samtidigt som en krönikör som vågar utmana. Även när de blåser är du där. Svarar. Visar att ord kan kännas hårda.
  Så tack, du vinner på att mitt i allt följa din egen känsla o bli trovärdig.

 10. I love your blog and do not ‘connect’ with instagram at all! I love challenging posts and equally lovely things displayed on your shelves! I love the way I am not ‘sold to’ heavily and the fact that you answer a difficult subject when some ‘ignore’ or ridicule it. I only want more of the same! Thank you and have a wonderful holiday with your delightful family and friends.x

 11. Att läsa bloggar är för mig som att läsa en veckotidning eller ett magasin. Artiklar högt och lågt, tramsigt och djupt, ibland personligt med mörkt och svärta. Fina inspirerande bilder, tips och idéer. Reklam ibland som jag kan skrolla förbi om jag inte är intresserad. Din blogg innehåller allt detta och jag trivs härinne i den del av ditt liv och din värld som du väljer att dela med dig av.

 12. Att du skriver om livet, stort som smått, mörkt och ljust är varför jag tycker att du är det bästa i influencer-världen just nu. Så fortsätt gärna med det. Livets balans är inte lätt och att få se att andra också går där på linan och balanserar, ibland trillar av och får kliva upp igen, ger mig styrka. Och detta kombinerat med dina fina foton och schysta samarbeten är så bra. Tack för i år! Ser fram emot 2020.

  1. Håller helt med Sara, tycker väldigt mycket om blandningen av högt och lågt. Bilderna anger stämningen, men det är texterna som gör att jag kommer igen. De får mig ofta att tänka till, reflektera och starta en dialog med mig själv (eller som nyss, min familj) om sånt som känns viktigt.

   Tycker för övrigt väldigt mycket om ditt fina sätt att ha just en dialog med dina läsare, både i text och i kommentarsfält, och också hur du balanserar det med att ibland också sätta gränser på ett bra sätt. (Det inspirerar mig, jag lär mig av det).

   Tack.

 13. Alla här är inne på samma spår, de som är och gör sig relevanta kommer att bestå. De som levererar sponsrade inlägg med proffsfotografer kommer försvinnande. De gör sig själva oregleranta och man tröttnar på att läsa.

  Glad fjärde advent!

  1. Tack för tips om Vulverine!
   Jag tror också på detta format – då fler och fler tröttnar på Instagram och vill ha lite mer kvalitativt innehåll att läsa 🙂 Ha en god jul nu. kram

 14. Jag hoppas iallafall att just du fortsätter med din fina blogg!
  Har haft ett par år med mycket oro, och då känns det mesta på sociala medier helt fel. Tycker att det är just ditt sätt att ha med svärtan i livet som gör att jag gärna läser det du skriver. För min del skulle det gärna få vara ännu mer av det, så beundransvärt och inspirerande också hur du hjälper andra.
  Kram och god jul!

  1. Hej,
   Jag förstår det – sociala medier kan verkligen påverka en illa om man inte är i balans själv. Var rädd om dig.
   Tack för feedback om bloggen – det ska jag ha med mig i kommande arbete.

 15. Du har redan så bra mix, av precis allt – från djup, till lite lagom flärdfull yta (men en hållbarare sådan). Älskar din stil, den är DU. / Kram från en annan Christine

 16. Du bjuder på det bästa!
  Bra innehåll som rymmer allt från det svåra till det lätta. Du vågar diskutera när du får kritik och självklart fattar jag att du ska göra reklam för annars skulle din blogg inte vara så här bra. Men dina samarbeten känns genuina och välgjorda.
  Vill inte ha random reklam.
  Älskar dina youtube intervjuer också.
  Du och Elsa Billgren är absolut bäst i min bloggvärld. Äktheten är så viktig. Även om
  ni självklart inte delar allt,

 17. Jag älskar att försjunka i dina texter och kika på dina bilder. 🙂 Du har också inspirerat mig till att under 2020 skapa mera rörligt material och jag är i startgroparna med en egen youtube-kanal. Så spännande! 🙂

  1. Yey!!! Så roligt! Skicka länk när du publicerat så jag får kika. Lycka till och heja dig. tack så mycket! kram

 18. Fortsätt på ditt spår. Din blandning av högt och lågt, känslor och tankar, prylar och upplevelser är BÄST! Läser alltid med stor behållning.

 19. Jag håller med dig. De som är relevanta och når utanför skärmen i form av engagemang och känslor kommer leva vidare, precis som vilket annat företag.

  Jag läste i flera studier att människor söker allt mer efter sammanhang som känns meningsfulla. Vi blir allt mer kräsna och därför måste även de digitala sammanhangen upplevas som meningsfulla. Intressant slutsats och relevant tycker jag!

  1. Klok reflektion Hannes – tack för den!
   Jag håller med – det är förändringens tid och jag tror att detta är en sund och bra utveckling för oss alla. kram och fin dag till dig

Kommentarer stängda