Nu är det dags för mig att visa slutresultatet av tapetseringen jag gjorde i samarbete med Boråstapeter.

Jag valde att sätta upp den nylanserade tapeten Alicia som tillhör kollektionen Beautiful Traditions i sovrummet här hemma. Tapeten går i grå toner och har inslag av guld.
Man ska verkligen inte vara rädd för att välja mönster på väggarna.
En mönstrad tapet ger rummet en härlig känsla, det blir ombonat, varmt och trivsamt.

Jag funderade på hur jag skulle kunna använda den befintliga inredningen nu när jag hade valt att en mönstrad tapet i en ny kulör skulle komma upp på väggarna. Jag kom fram till att jag skulle lyfta det gyllene i tapeten.

Tavlorna är loppisfynd och de hade jag redan på väggen, men nu hängde jag upp dem på ett nytt sätt. Lampan var en gåva till min man för några år sedan.

Jag hade redan grå linnelakan från HM som passade fint tillsamman med kuddarna som redan var med i bäddningen. En senapsgul pläd från Himla och en rund sammetskudde fann jag hos Studio Pompone i Varberg. Där köpte jag också den vackra ampeln i glas.
Samma butik hjälpte mig att sy måttbeställda linnegardiner förra året. De var verkligen vänliga då de till och med kom och hjälpte mig sätta upp dem. Gardinerna passar jättefint till den nya tapeten och ger rummet mysig känsla då de täcker hela väggen i utdraget läge. De skapar en lite lyxig hotellkänsla faktiskt.

Knopplisterna jag redan hade målade jag grå och skruvade upp på väggen igen. Jättebra att hänga upp dagens kläder på detta sätt istället för att slänga över en stol eller på golvet.

Det var alles. Vi är jättenöjda!

Det är enkelt att tapetsera – bara man har en del tips och tricks i bakfickan.
Här kan du se en film om hur det gick till när jag tapetserade och lära dig hur du själv ska gå tillväga.
Ta också del av inläggen  “moodboard och planering” och “så här gör du” .

Detta inlägg är ett annonssamarbete med Boråstapeter.