För ett par veckor sedan bloggade jag om när jag var i Helsingborg och testade stadens olika kallbad. Då var jag inbokad på nyöppnade The Vault och var alldeles tagen av atmosfären  i detta hotell. Kom hem med så mycket bilder och tycker det är synd att de ligger och skräpar på min hårddisk bara – klart jag vill visa dem för er också.

När vi kom till hotellet så smet jag direkt in i restaurangen Trattoria Venti som ligger i tät anslutning till hotellreceptionen. Det finns inget som är så inspirerande som hotell- och restaurangmiljöer där de ofta tar ut svängarna lite extra. Kolla golvet och de halva gardinerna här. Så fint! Enkelt och snyggt att placera besticken och servetterna på bordet så här. Gör det väldigt avslappnat och hemtrevligt.

Nästan så jag norpoade med mig en sådan här från bardisken…

Ska spara detta foto i en inspirationsmapp inför badrumsrenovering. Älskar golvet.

Tycker så mycket om enkelheten i detta.

Har faktiskt redan nu en inplanerad middag här och längtar som tusan.

Efter middagen kan man sätta sig i hotellobbyn och dricka en kopp te eller en smarrig drink. Älskar att sitta i hotellobbys och kika på männskor som passerar eller på de som arbetar. Har själv jobbat i hotellbranchen i tolv år och det gör något med en – tycker hotellmiljöer är så spännande.

Speciellt de som bär på en historia. På The Vault finner man det gamla kassavalvet då man tar trappan ner och ska besöka badrummet. Ytterligare ett golv som väcker habegär.

Golv, tak, väggar, lampor… Tio av tio möjliga från mig.

Morgonen efter fick jag te på sängkanten av fina Lisa.

Vi tog oss ner till frukosten och den var alldeles lagom och väldigt vacker.

Jag tränar på att inte äta med ögonen. Vill ju inte lämna mat men brukar nästan aldrig orka äta upp det jag plockar till mig på buffé.
Jag är liksom aldrig måttlig och därför funkar buffé så himla kasst på mig.

Snygg hiss var det ja. En typiskt bra hårdag ser jag här också… Måste vara saltvattnet efter alla dopp i havet.

Drömmig tapet ihop med tjusig lampskärm. Rolig och otippad kombo som blir jättefin.

De guldiga tonerna gör sig verkligen bra ihop med det blå. Det är Spik Studios som ligger bakom konceptet såklart, de är verkligen strålande på det de gör.

Heltäckningmattor är ingen favorit hos mig men här var de väldigt vackra i finstämda kulörer som passade rummen galet bra.

I juniorsviten får man också en liten skrivbordhörna. Så fint.

Tycker väldigt mycket om de små fina detaljerna,  såsom otippade lampskärmar eller små rosa sänglampor.

Med promenadavstånd från hotellet finner man  Ballroom Blitzz. En butik inrymt i en vacker lägenhet på Drottninggatan. Här får jag alltid mängder av inspiration.

Ska hålla ögonen öppna efter en sådan här broderad tavla på loppis till exempel. Och så ska jag drömma lite om den här lampan.

Eller den här lampan. Förresten – galet snyggt att sätta konst ovanför dörrarna så här. Cool fotokonst ihop med rosafärgade kalkväggar, Mums!

Det är verkligen fint att måla snickerierna så här som de gjort i lägenheten och de har färgsatt väggarna med kalkfärg – det ger dem en härlig struktur.

Så fint att ha olika färger på täcken till dubbelsängen. Vill gärna testa men min man envisas med att ha ett sånt där dubbeltäcke som är hopplöst att bädda rent med.

Här står jag i livets pyjamas och undrar om jag kan få komma och jobba här då och då.

Väl värt ett besök om du är i Helsingborg. Jag ska hit snart och då ska jag passa på och svänga förbi igen.

Hoppas du haft en fin helg. Jag har fyllt min med jobb och familjeliv i lagom blandning och nu ska jag slumra framför Killing Eve på HBO.

Kommentarer till “The Vault och Ballroom Blitzz

  1. Vet du möjligtvis fabrikat/namn på den blommiga tapeten med blå grund i rummet du fotadepå the vault?!
    SÅ SNYGG!

  2. Fint ställe! Hur är Ganni-klänningen i storlek? Jag håller som bäst utkik på second hand!

  3. Vackra bilder – maken o jag har 2 nätter i feb inbokade ! Ngt jag ser såå fram emot. Trevlig vecka 😊

Kommentarer stängda