Nu börjar det bli riktigt julmysigt här hemma. En mistel har till och med kommit upp ovanför dörröppningen.

Idag fick granen flytta hörn i matrummet och änglaspelet brann ner sina ljus två gånger. Skulle jag göra kvittoredovisningen? Ja.
Gjorde jag den? Blankt nej på den frågan.

Jag började rama in de här små fotona i gamla loppisramar och fann mormor Ruths konfirmationsfoto istället.

Ruth. Näst längst upp till höger. Stolt, rakryggad med en skarp blick. Så fin.
Minns hur hon alltid gick runt och “nynnade” på ett himla hemtrevligt sätt. Jag lekte med hennes barbie som hade röd cocktailklänning med lilla rosen på och blev bjuden på Twist i godiskålen med lock. Finrum med broderad fotpall hade hon också. Men där satt vi bara när någon fyllde år…

Jag fann även Ruths mammas Poesibok.
Finaste Elsa!  Från 1905. Så svårt att läsa de snirkliga vackra bokstäverna men jag ska ta mig igenom alla dikter hon fått av vänner och bekanta.

De inramade fotona fick sin plats i vårt sovrum. La en halvtimma på att bläddra i min nya bok också. Så intressant vad kalla bad gör för hälsan. Ska absolut berätta mer om detta.

Kom på att jag ville tipsa om bra grejer att ge bort i julklapp. Sådanadär guldiga små ramar med något fint där i blir man alltid glad av såklart.

Fint lokalt hantverk är alltid uppskattat. Detta fat kommer från @axkonstochkeramik som är hos oss på FGL imorgon 11-15. Våra grannar Lisa Burenius, Kollijox och Frida Eklund säljer också fin konst och keramik imorgon vid samma tid.

Här är boken jag nu läser. Alltid bra att ge bort bra böcker i julklapp.

Köp tårtspade och tårtgafflar i silver på loppis och lägg under granen. Jag hade i alla fall blvit såååå glad!

En egen halländsk tonic som går att fynda hos både Feldts i Halmstad och hos Verket i Varberg. Sjukt god!!!’

Hud- och hårvård ligger högt upp på min önskelista. Just nu tycker jag väldigt mycket om hårinpackningen från Löwengrip, allt från L:A Bruket, parfymen Santal 33 och Bergamotte från Le Labo och ansiktmaskerna från Shape Skincare som jag fick i ett pressutskick.
Mina Animal Sprit Cards får jag alltid frågor på. Såg att de säljer dem här – tror det är både kort och guidebok.

Andra bra saker att ge bort är presentkort på massage, restaurangbesök, konsertbiljetter eller kanske Reikihealing. Jag ska köpa biljetter till Hampus Nessvolds show till min familj och kommer önska mig biljetter till Sarah Klang.
Har du något bra tips på gåva?

 

 

 

Kommentarer till “Tips på bra julklappar

 1. När ena dottern (8 år) bara vill ha en egen häst och den andra (12 år) hej vilt skickar länkar till tusentals tröjor hon anser dig “absolut behöva” blir det rätt svårt…
  Häst är inte möjligt och även om jag i grunden respekterar min dotters modeintresse vill jag försöka få henne till ett mer ansvarstagande konsumtionsmönster.
  Kanske blir det medlemskap på studsmattepark till dem båda. Bra för hälsan också, så det tipset kan jag ju dela vidare.

 2. p.s jag var inte snål med tipsen, jag bara vågade
  inte skriva ut mina jag satt ihop i år, familjen läser här
  är jag ganska säker på..!

  puss..! 🙂 hannah

 3. fick tips här jag inte vågar skriva ut
  i fall det läses..! 🙂 tack..!

  skulle gärna få brallorna Du har på Dig
  själv i julklapp, – vart är dem godingarna ifrån,
  får jag fråga..? ser igor i Dig på den bilden,
  underbart..!

  varm kram,

  hannah

 4. Jag kokar en massa saker och ger bort. Chutney, marmelader å sånt lite ovanligare som en inte hittar i butik å som är väldigt gott. Jag häller upp på snygga loppade, återbrukade eller Ikeaköpta burkar. Vissa år har det blivit kryddblandningar, egen harrissa å såna saker med. Jag gör bivaxsalvor också och i år tänkte jag göra lite olika smaksatta Fudge och ge bort. Jag äter inte godis själv men både sambon och presentmottagarna blir säkert glada. Under sommaren och hösten har jag loppat lämpliga plåtburkar som Fudgen kan få ligga i.

  Inramade fotografier jag tagit själv brukar också vara poppis. Många människor tar ju aldrig vardagsbilder och spontanporträtt är ofta de allra vackraste, en fin gammal ram blir pricken över i.

  Själv brukar jag få hemstickade raggsockar av Mamma 😊 det får alla vi ungar å våra respektive och det är ofta den allra bästa julklappen. Mamma tycker inte det är något märkvärdigt men för oss är det verkligen guld.

  Secondhandhandlade böcker är en annan himla bra grej. Att kunna ge familjens bokslukare en hel serie på en gång kan rädda hela jullovet 😉.

  Den där Tonicen 😊 tänkte jag ge min ena lillebror 💚

  Ett köpetips på ny grej med 😊 Band T-shirts!!! Bästa kompisen, brorsan eller kusinen blir garanterat överlycklig om en lyckats få tag på en T-shirt med favoriterna och plagget blir säkert använt massor.

  (Sa jag att jag ÄLSKAR det där med att ge 😊 inte bara på julen men särskilt då. Julklappar tycker jag ska vara till Alla men det är absolut inte prislappen som ska vara stor utan omtanken)

Kommentarer stängda