Idag vaknade jag i Skagen. Jag har inte varit här sedan 2016 då jag och Johanna Bradford  tillbringade några dagar här. Läs om det äventyret här.

Wow – har det gått 7 år sedan dess. Så mycket har hänt.
Johanna har blivit mamma till tre och bor i Borås. Hon bloggar fortfarande inspirerande på Elle och är en av de bloggar jag spanar in varje dag. Vi har inte hängt så mycket de senaste åren men man glider ju isär när livet utvecklar sig åt olika håll. Det är en dock fröjd att följa Johanna digitalt  – nu aktuell med en kollektion hos Ellos som lanseras inom kort och ett nytt hus på gång. Massa inspiration!

Minns tiden då vi bloggade ihop på Lovely Life – tror den sajten finns kvar faktiskt, men det var Amelia Widell och Johanna som startade upp Lovely Life.
Ja, nu googlade jag. Den finns kvar här och har en hel del bloggare i sitt stall. Spana in vetja!

Vi tog färjan Göteborg- Fredrikshamn och hade med oss bilen ombord.
Jag är här för att jobba för Stena Line och Destination Nord och vi har ett program att följa. Först skulle vi ta oss till Skagen och checka in på Bröndums Hotell. När min mamma förstod vart vi skulle bo trodde jag hennes ögon skulle trilla ur – sååååå svundsjuk! Alltså inte missunnsam ville hon dock poängtera.
Kul att bo över hos hennes favorit!

Det blir en del dötid för min “assistent” Marina, jag behöver sitta med redigering, texter och uppdateringar en hel del. Men fint att hon roar sig själv.
Just nu ligger hon bredvid mig i sängen och kollar på Firefly Lane. Jag har varit nere i receptionen två gånger och bett om kaffe – första gången var klockan sex och då hade jag legat och väntat på att gå ner. De tittade på mig som jag var galen – antar att deras gäster brukar sova längre. Jag fick vackert vänta tjugo minuter och sedan fick jag en hel termos med mig upp. Dagen är räddad!

Men snälla, är det någon mer som blir tokig när trygga rutiner blir lidande?
Att gå på toa på morgonen är definitivt en sådan grej som är ett problem tycker jag. Igår åkte jag hemifrån vid sex och jag brukar gå efter ett glas citronvatten och två koppar kaffe på morgonen och då är klockan 06.30. Gör jag det inte på morgonen så blir det inte på hela dagen och sedan är det kört…
Speciellt när man ska äta mängder av mat på olika restauranger. Nu är det full on med både gluten, laktos, socker och friterat. Det var till och med en bacon lindad runt marulken igår och idag är vi inbokade på en restaurang som heter MEAT. Marina skrattar åt mig och jag försöker vara cool och flexibel. Inga problem, hahaha!! Klockan halv åtta öppnar frukosten och den ska tydligen vara fantastisk men jag är fortfarande mätt från igår.

Vi tog oss till Grenen i alla fall. Vill ni ta del av alla tips så får ni kika på Instagram.
Det var så kul för det var två äldre män som frågade om de kunde ta bild på oss – de hade sett oss på färjan innan och kände igen oss. Javisst, sa Marina och började livligt prata med semestrande irländare om vad de gjorde här och vad vi skulle göra. “yes – you know, she is a famous influencer you know…”
Hon är fan galen! Inte bara ska vi behöva gå och snacka hela vägen tillbaka med två äldre män på engelska utan hon ska också berätta om att jag är influencer. I vissa lägen blir jag så himla introvert och fattar inte varför jag ska vara social när jag inte bestämt det själv. Sjukt jobbigt.
Förlåt, nu får ni alla mina svagheter i knät denna tidiga morgon från hotellsängen. Mage som behöver rutiner och inga dialoger med främlingar när jag inte är på humör tack. Kalla mig gärna komplicerad.

Men i alla fall. De var sååååååå gulliga!
Otroligt inspirerande att prata med dessa män från Dublin som cyklat med sitt resesällskap från Köpenhamn och upp Kattegattleden på västkusten, bott över i Varberg på Stadshotellet och sedan tagit samma färja som oss till Danmark. Nu ska de cykla tillbaka till Köpenhamn. Vi snackade om kameror, vackra platser på Irland, mitt jobb och deras resor. En himla härlig promenad. Får lägga av att vara introvert och svår, man missar så mycket i livet då ju.
Nu följer vi varandra på Instagram såklart.

 

Nä du. Nu ska jag samla ihop mig och ta med Marina ner till frukosten. Ses senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Ute på tur – vi hamnade i Skagen

 1. Underbart inlägg!
  Haha du är så långt ifrån ensam om morgonrutinerna och hur jobbigt det blir när man tvingas frångå, tyvärr är det nog bara många som inte vågar prata om det.

 2. Blir supersugen på att göra detta i sommar! Känner du till och kan rekommendera några andra hotell om man vill resa med sina tonårsbarn till Skagen? (lite rymligare rum, i bra prisläge…)
  Ser så mysigt och fint ut!

 3. Ser helt underbart ut. Älskar bilden på dig vid stranden, den är otroligt fin.
  Jag är likadan med min mage. Behöver morgonrutinerna där. Så fort jag åker iväg någonstans så är det kört. Kan gå flera dagar. Tror det är lite psykiskt när man kommer till nya ställen.
  Tycker det är roligt med dig att du är så öppen med allt.
  Önskar er en fortsatt fin vistelse i Danmark.

 4. Underbart inlägg! 😍 Känner igen mig i detta med morgonrutiner, viktigt för en bra start på dagen! 😄 Roligt att läsa om er tripp, så härligt ni verkar ha det!