Just nu kan du läsa om vårt utekök och tankarna kring det bland de lokala dagstidningarna runt om i landet. Jag fotade köket till detta reportage under försommaren och blev då också intervjuad om detta sommarprojekt från förra året .

Från intervjun:

– Jag föreslog för min man att vi skulle röja upp och bygga ett utekök längs hela muren, från bod till bod. I vår familj är det jag som kommer med idéerna och han som bygger, och eftersom han är noggrann så blev det ett lite större projekt än jag trodde. Jag tänkte att vi väl hade nån planka i en bod som kunde banka dit, säger Kristin med ett skratt.
Tillsammans skissade Jonas och Kristin istället upp ett genomtänkt utekök med en mittendel i betong som de gjöt själva, och sedan träbänkar på båda sidor om den. På ena sidan fälldes en diskho ner, på den andra byggde de in sin befintliga grill.
– Vi använde mest saker vi hade hemma, vi hittade till exempel en gammal dörr med fin patina som vi använde som hylla under arbetsbänken. Benen målade vi med överbliven svart Falu Rödfärg och till bänken använde vi resterna av golvfärgen från vårt växthusbygge, en mörk bets. Vi köpte en blandare och en diskho, men resten hade vi hemma. Ett sånt här projekt behöver inte bli särskilt dyrt om man kan bygga själv.
Familjens utekök har en enkel stenkista undertill där vattnet kan rinna ut, och det finns el.

Text: Maria Soxbo, Husligheter

Inför denna sommar hade jag dock drömmar om att lägga grus på uteplatsen för att den skulle harmoniera med resterande trädgård och dess umgängesytor.
Igår så åkte min man och vår äldsta son iväg och hämtade grus på ett flak och sedan hjälptes vi åt att lägga ut det. Vi la markduk direkt över stensättningen och la sedan gruset ovanpå. Det blev kalas. Ska visa helhetsbilder så fort jag knäppt några.

På kvällen firade med pizzor på vår “nya” uteplats.

Så fort mörkret la sig så bar vi in brickan med kaffe och glass i växthuset och myste här en stund innan vi gick och la oss.

Nyplockad gurka och tomat.

Så här såg det ut i växthuset runt 22-tiden. Sedan var det god natt och ännu en ljummen sommarnatt med fönster på vid gavel.

Idag har jag pillat ner lite lavendel bland gruset vid uteköket och gjort några riktigt fina fynd på loppis. Återkommer med bilder från detta också. Fin helg till dig.

Kommentarer till “Uteköket

 1. Hej! Var kommer ert fina, nätta bord ifrån? Det som står på uteplatsen alltså.

 2. Stort tack! Vi har köpt ho och grill men klurar och klurar på hur vi ska göra stommen 🧐 det här gav mig hopp!

 3. Hej Kristin!
  Älskar din blogg- alla vackra foton, inte minst dina inlägg från resor!
  Om du ngn gång vill ordna en lära sig-fota-och-redigera-dag så kör jag gladeligen upp från Skåne för att delta!!

  Önskar dig en fin söndagkväll!
  Kram Anna i Skåne

 4. Det blir himla fint! Och kul att se live-sändningen du gjorde häromkvällen på Instagram, kul att se och höra era tankar! Gillar er trädgård och växthus en massa, jag har precis köpt hus och är i trädgårdstankar högt och lågt. Svårt att få en överblick av allt och hur en vill ha det, gräsmatta vs grus, odling vs blommor. Och så svämmar ju internet över av de vackraste inspirationsbilderna – hur får du liksom ner idéerna till något konkret?

Kommentarer stängda