Jag bloggar inte lika mycket som jag kom överens med mig själv om över sommaren. Jag tänker inte ursäkta. Inte alls faktiskt.
Jag gör så gott jag kan på alla plan och just nu behöver sinnet stilla sig en aning och hämta hem kraften, kreativiteten och inspirationen.

Jag hänger mest här i trädgården eller är med min man. Tar långa hundpromenader, morgondopp och sitter och äter frukost med bok i flera timmar här bakom dahliorna.
Det är märkligt det där – när barnen blir större och inte vill vara med föräldrarna längre. Så ovant. Lite härligt och lite deppigt på samma gång.
De vill bara vara med kompisar och leka – vi är tråkiga och får nu tjata på dem att vilja vara med oss. Igår fick vi en filmkväll i växthuset med popcorn och Mama Mia – så glad över att lyckas övertala dem till att ha en mysig stund ihop.

Jag har lyssnat på några sommarprat som berört mig och följer också en del Instagram-konton som gett mig några ordentliga flash backs denna sommar – skickat mig tillbaka i tiden och satt sig i mina tankar. Ska skriva något om det. Ska bara komma på hur. Landa lite till.

Jag har städat ut förrådet som ligger bredvid vårt utekök. Här drömmer jag om att ha en drejskiva och en liten ugn…
Men just nu inreder jag med lite fina loppisfynd så länge. Hur fin var inte oljemålningen jag fann för en tjuga…?

Gulliga Norrgatans Blommor är så fina. De visste att jag drömde om Fingerborgsblommor och jag fick fyra stycken i kruka – planterade ner dem utanför snickarboden under rosen och bredbvid vallmon. Så fint.

Och så knipsade jag av de trötta rosorna.
Det är torrt. Vi har inte fått vattningsförbud i Varberg än men vi sparar givetvis så mycket vi kan. Det är nästan ingen som duschar eller badar hos oss under sommaren…hahahha, vi är ju i havet varje dag. Gräsmattan får givetvis inget och jag försöker vara smart när det gäller att vattna i växthus och blomsterlådor. Tidig morgon eller sen kväll så vattnet inte bara ångas bort i värmen och så slänger jag på näring så växterna ska må bra. Dahlior är dessutom ganska tåliga.

Det var någon som tipsade om att använda vattnet man kokar potatis i och även annat vatten som man annars ska hälla ut i slasken. Häll det bland blommorna då det svalnat istället. Har du något tips på att spara in på vatten men ändå kunna ge sina växter en chans att växa?

Man gör så gott man kan. På alla plan.
Hoppas du har en fin sommar.

Kommentarer till “Om bloggandet, blommorna och vattnet…

 1. Hej, om du bloggar ofta eller inte, gör ingenting. Dina inlägg är så fantastiskt välkomna, oavsett om de kommer ofta eller sällan. Dina bilder, din inspiration, dina tankar… ja, allt! Jag tror på vila, så passa på att njuta av värme, familj och vänner när nu sommaren är här.
  Kram från Catharina i ett svalt o lite regnigt Österrike (så inget bevattningsförbud här inte).

 2. Hej! Tack för din fina blogg. Känner igen mig i det där med barnen. Det är lite ovant, och skönt och lite sorgligt samtidigt. Fast vår tioåring är väldigt familjebunden och gör gärna saker med oss ibland.
  Och du gör rätt i att inte ursäkta dig!
  Var rädd om dig och ha en fortsatt skön sommar!
  /Malin

 3. Hej !
  Bor på Öland där det är konstant förbud mot att vattna, eller bevattna som det korrekt heter, kanna får man använda, bra för arm musklerna.
  Tips: Stå i en balja när (om) du duschar , använd vattnet i baljan. Sätt i proppen i avloppet när du spolar i diskhon, använd vattnet som blir där.
  Stäng ALLTID av kranen när du borstar tänderna, tvålar in dig eller vad du ska göra , sätt på kran och skölj. Skulle det mot förmodan helt plötsligt komma en regnskur, sätt hinkar under hängrännorna och töm de sen i en tunna, blir massor av vatten på en kort regnskur att användas till torrare dagar. Det är dessutom bättre att vattna med än kranvatten.
  / Karin

 4. Nyfiken på vad du göder din blomsterprakt med? Härligt med chill😊Önskar dig fina dagar👋 Kram Eva

 5. Mitt bästa tips och hur vi spenderar tid med barnen är att låta dem bjuda in kompis och spela ”Sequence” – superlätt och kul kortspel på spelplan och även spelet ”Ska vi slå vad”
  Det blir sååå roligt när man är ett gäng och ett naturligt sätt att umgås och kiva.
  Blir så inspirerad av hela ert lilla imperium och längtar efter att få besöka FGL.
  Kramar från Cattie på Råå

 6. Alltid lika roligt att läsa, oavsett om du bloggar tätt eller inte. Du gör så rätt som tar lite ledigt. Önskar dig lugn och ro och regn till trädgården. Kram!

 7. Man gör alltid så gott man kan. Dina inlägg är så vackra och tänkvärda. Jag gör dom du på min semester. Tar långfrukost, städar ut ur en stallbyggnad för kanske gör vi något kreativt rum där, umgås med min man. Varje dag i snart en månad har vi hängt tillsammans och jag njuter av varje minut. Det är så skönt att ha tid för varandra, tankar och drömmar.
  Önskar dig en fortsatt fin sommar
  Kram

  1. Här är bästa tipsen ang. blommor o vattning.
   Guldvatten! Människans urin är världens bästa näring, miljövänligt, perfekt balanserat och gratis. Kissa i en hink och fyll på med 9 delar vatten (det vatten du annars spolat bort i toan helt i onödan).
   Lite av två flugor i en smäll. Och ha en balja i diskhon, samlar upp vatten när du sköljer händerna, grönsakerna etc. Det är stora mängder man låter rinna bort varje dag.
   Med de här två sätten kan man vattna med gott samvete och utan att ”slösa” bort vatten man ändå skulle gjort av med 🙂
   Tack för en fin favoritblogg!

Kommentarer stängda