Välkommen in i min keramikverkstad.

Igår var det dags att testa drejskivan för första gången. Eller, det var inte alls dags för jag var inte helt klar med hur jag ville att det skulle se ut, jag hade inte ens hunnit kolla på youtube för att påminna mig om hur man gjorde eller fixat andra praktiska saker jag tänkt mig. Men barnen var så sugna och ville testa, de skrattade och sa att det var inte alls likt mig att vilja vara helt klar innan jag drog igång…

Jag har gjort en liten moodboard med inspiration över hur jag vill att känslan ska vara här inne. Vackert ljusinsläpp från fönstret, hyllor längs väggarna, ett stabilt arbetsbord, bra verktyg och gott om hinkar för glasyr och vatten. Alltså – jag är ju nybörjare och kan ingenting – tro inget annat. Men visst ska man våga skapa ändå?
Jag har fått massa tips om vad man behöver av mina följare på Instagram och jättemycket inspiration  – tack Julia.

Jag fick  bland annat många råd om att ha rinnande vatten nära till hands, gipskivor att lägga mina skapelser på, en radio och en spegel framför drejskivan. Ska återkomma med fler bilder och mer tankar kring detta projekt längre fram. Är mitt i uppstarten som sagt.

Så nu är det väl bara att skapa då eller?

Mellanbror har gjort en krok i slöjden och hängt upp den för våra förkläden…

…& svärmor har kommit med sina gamla keramikverktyg.

Vi fick en väldigt mysig kväll ihop. Och visst, jag drejade en liten mugg –  och fler lär det bli…

Vi har två små uthus i vår trädgård och ett har jag alltså inrett ett för keramik och det andra ska jag skapa en blomsterverkstad av.
Här inne kan jag torka örter och blommor, pilla med mina herbarium och skapa buketter.

Så här ser det ut nu – har lite att pilla med innan det blir mysigt här inne.

Dessa bilder knäppte jag tidigt denna morgon innan jag åkte iväg till Värmland.
En liten morgonbukett av det som blommar just nu.

Jag för se, nu börjar tulpanerna slå ut i mina blomsterbäddar.

Och snart slår äppelträdet ut här också. Önskar er en fin dag.

Kommentarer till “Välkommen till min keramikverkstad i trädgården

  1. Åh, va härligt att förverkliga en önskan om att testa något nytt kreativt! Och blir alldeles avis på era mysiga små hus på tomten.

  2. Åh, vilka vackra tulpaner! Vill du berätta mer? Jag har tankar på att gräva ner tulpanlökar i höst när jag gräver upp dahliorna… När jag läser om tulpaner så skrivs det nästan överallt att de är 1-åriga och då kan man ju gräva upp dem när man sedan sätter dahlior i höst igen tänker jag… men så ser man tulpaner som blommor på samma ställe runt i stan, år ut och år in, och tänker att nej, de måste nog vara fleråriga. Hur gör du?

  3. Å vad spännande att följa dina projekt 😍 Fick syn på ytterväggen där i rabatten aj aj aj det ser ut som brädväggen (och grunden?) är fuktskadad??

  4. Hej !
    Jag blir lite nyfiken på var du köper leran och hur du gör med bränningen, har du egen brännugn?
    Jag har fått en drejskiva i 40-års present som jag har skapat plats för i vårt garage men söker nu brännugn som inte får vara för stor. Jag e också nybörjare, har gått lite kurser för flera år sedan, men tänker att det är väl bara att börja någonstans och testa sig fram 😀

  5. så fint och inspirerande. Jag har ett gammalt kostall som skulle passa perfekt att göra vid till en verkstad men det är mycket jobb innan jag är där. Just nu inreder jag mitt pysselrum på ovanvåningen och har börjat att sy kläder i linnetyg. Har så mycket drömmar och tankar och att följa dig är stor inspiration, tack för fin blogg och underbara bilder

Kommentarer stängda