dimblakrickelin_Kristin__Lagerqvist-7689

Äntligen! I september lanseras en blå kulör som jag tagit fram i samarbete med Nordsjö för vårt  vardagsrum – Krickelin Dimblå.

dimblakrickelin_Kristin__Lagerqvist-7672

Jag var på jakt efter en ljust blå kulör som inte skulle kännas babyblå och gick med två målbilder till Färgteamet här i Varberg.
Tjejerna i butiken hjälpte mig att blanda fram två alternativ som jag sedan gick hem och testmålade på väggen för att se hur kulören skulle göra sig i både dagsljus, kvällsljus, bland skuggor, till våra tavlor och våra möbler. Jag ville också att färgen skulle fungera ihop med den storblommiga tapeten i hallen och eftersom det är ett genomgångsrum så ville jag att det skulle vara en vacker passage in till matrummet som går i en ännu ljusare (nästan vit) kulör med de stora mörkt blå skjutdörrarna i mellan.

dimblakrickelin_Kristin__Lagerqvist-7682

Ja, du hör ju hur man kan gå igång på färg och form. Det är ju inte hjärnfysik man håller på med men det är väldigt roligt att greja och tänka till hur man kan skapa ett harmoniskt hem med färg, mönster och konst. Att känna i magen hur man själv vill ha sitt hem. Det är trixigt faktiskt för man blir matad med snygga stilar varje dag via sociala medier och tidningar och då är det lätt att bli rådvill.

Kika på Fridas Stil-guide här. Jag personligen älskar  Expensive Eclectic och Old Nordic men faller alltid dit på mönster, färg och vintage.

dimblakrickelin_Kristin__Lagerqvist-7679

Efter någon vecka hade vi målat om och det var som att kliva in i ett helt nytt rum.

dimblakrickelin_Kristin__Lagerqvist-

Jag plockade fram alla tavlor som gick ton i ton med väggen och kompletterade med att trycka upp egna foton. Morgontrött Igor bakom myggnät är min favorit. Sedan hängde jag upp hela hörnet från golv till tak och lät de andra väggarna vara bara från upphängda tavlor.

dimblakrickelin_Kristin__Lagerqvist-7675

Stilsäkra Weronica inspirerade mig till att ställa de plockade trädgårdsblommorna i valdemarsuddekrukan. Man behöver inte alltid ha en tjusig glasvas för att njuta av små blomster.

Jag har fått så mycket mail och frågor om denna färg så det känns jättekul att nu kunna tipsa vidare.
Krickelin Dimblå,  går att beställa i butik från och med den 15 september.