krickelin_kok_kitchen_Foto_Andrea_Papini

I samband med att vårt hem är med i Elle Decoration i september tänkte jag också porträttera rum för rum i inlägg här på bloggen. Det var faktiskt Johanna Bradfords kloka idé när vi sågs förra veckan. Jag får så mycket mail med frågor om färgkoder och inköpsställen så det är smart att skapa inlägg som jag enkelt kan länka till i mina svar.

Vi flyttade in i vårt hus för ett år sedan ungefär. När söt fallfrukt fyllde gräsmattan och de första gula löven samlades på infarten. Redan innan hade vi bestämt vilka färger och tapeter vi skulle ha i de olika rummen men för övrigt tänkte vi inte renovera någonting.

Köket som redan var på plats är ett klassiskt ljusgrått och köpt hos Kungsäter Kök, tillhör kollektionen Exklusiv. Bänkarna är i carreramarmor. Efter några månader bytte vi köksknoppar mot mässing och hängde upp en kroklist ovanför spisen. De beställde jag hos Byggfabriken. Gasspisen kommer från Ilve med plats för fem grytor och ugnen slukar en hel sats bullar på en plåt. Väldigt bra!

krickelin_matplats_fonster_Foto_Andrea_Papini

Tapeterna beställde vi hos Engelska Tapetmagasinet och detta är en av mina favoriter, Chrysanthemum Toile. Köksbordet fann jag på loppis och jag tycker det är så fint eftersom det är kvadratiskt med “volangiga” kanter. Två av stolarna är Börge Mogensens med flätad sits. En likadan pall står högt upp på önskelistan.
Lampan är en Bumling i mässing.

Golvet är vitlutad furu. Varje gång vi skurar det använder vi vitsåpa för att det ska behålla sin ljusa finish.

krickelin_matplats_tapet_wallpaper_Foto_Andrea_Papini

I köket har vi ett platsbyggt skåp som slukar det mesta och ovan har vi hängt ett stort foto taget av begåvade Lisa Love. Hon har väldigt mycket prisvärd fotokonst i sin webbshop så kika där.

krickelin_porslin_Foto_Andrea_Papini

Det var det hela. Har du några extra frågor så skriv dem i kommentarsfältet här under.

Fotograf: Andrea Papini
Här finner du alla foton från reportaget.