profilbild_kristin_Lagerqvist

I samband med att vårt hem var med i magasinet Elle Decoration i september tänkte jag också porträttera rum för rum i inlägg här på bloggen.  Jag får så mycket mail med frågor om färgkoder och inköpsställen så det är smart att skapa inlägg som jag enkelt kan länka till i mina svar.

Arbetet som fotograf Andrea Papini och jag gjorde hemma hos mig har nu dessutom sålts till ytterligare sex (!)  inredningsmagasin runt om i världen. Roligt!

Idag skriver jag om matsal och kontor i ett inlägg och delar med mig av hur jag tänker i mina val.
Finns det något jag får många mail och frågor om så är det mina blå skjutdörrar. Och det var faktiskt inte helt enkelt att få målaren att dra penseln med mörkt blått över de vita snickerierna. Han tyckte till och med jag skulle sova på saken.
Jag var lika bestämd dagen efter och jag fick mina blå dörrar. De är målade med Dark Dijon från Nordsjö Färg.

krickelin_blue_wall_door_Foto_Andrea_Papini

Vi vill ha vårt matbord som en samlingsplats i huset.
Det är här vi ska ha långa middagar och frukostar, jobba sent om kvällarna med tända ljus och te, spela backgammon och göra läxorna. Detta är verkligen hjärtat i huset.
Betongordet är från Grafit Grå och jag älskar det. Det mäter 240cm och blir bara snyggare och snyggare ju mer vi spiller på bordskivan. Stolarna har vi köpt på olika auktionsajter, blocket och loppis.
Golvet är vitlutad furu. Varje gång vi skurar det använder vi vitsåpa för att det ska behålla sin ljusa finish.
Lampan kommer från More Furniture i Varberg och är en Globe från Verner Panthon.

krickelin_tavelvagg_Foto_Andrea_Papini

Väggarna i rummet är målade i Light Dijon från Nordsjö Färg. Den upplevs nästan som vit eftersom den är så ljus. Jag älskar det blå skuggmönstret som skapas tidig morgon och i skymning. Tycker också att färgen ramar in tavelväggen på ett bra sätt.
Jag har valt att fylla hela väggen med olika alster och använder även golvet här. Fem stycken av tavlorna har jag gjort av utdragna sidor i boken SHARE. En del är från loppis och två foton är min egna. Den vackra kvinnan med peace-märke i ansiktet är Hanna Lemholts och surfarna är tagen av varbergsbaserade fotografen Mikael Pilstrand.
Lisa Burenius litografi på kvinnan till höger heter “Thank god it’s monday”, en favorit på väggen.

TIPS! Mikael Pilstrand säljer alla foton från boken Svart Vatten som print i tre olika storlekar. De är i limiterad upplaga och enormt vackra.

krickelin_matplats_skap_forvaring_Foto_Andrea_Papini

Detta skåpet gick jag och suktade efter på Studio Pompone här i Varberg i flera veckor. Hela skåpet var fullproppat med vackra saker från Astier  de Villatte och öppnar du det nu så slår fortfarande en doft av dessa mot dig.
Skåpet är lite som mitt dockskåp, jag flyttar om, dekorerar med blommor, bygger stilleben osv. Bästa möjliga lugnande grejen att sysselsätta sig med. Leka.

krickelin_tapet_wallpaper_soffa_blue_Foto_Andrea_Papini

Dessa pelargoner ska jag knäppa en bild på och visa nu för detta fotot är taget i maj. De är minst fyra gånger så stora idag och tar över hela fönstret. Soffan har varit med oss länge och jag har inte hjärta att göra mig av med den. Det är dock en bra soffa att sjunka ner i då man känner för att vara lite ensam. Jag fann den på blocket. Det finns inget i denna bild som inte är vintage.
Jo, den lilla blå Waldermarsuddekrukan och den gröna krukan är från en lokal blomsterbutik.

krickelin_arbetsrum_tapet_workspace_wallpaper_Foto_Andrea_Papini

Tapeten kommer från ECO Wallpaper och det är Emma von Brömssen som ligger bakom det vackra mönstret. Begåvad som tusan den tjejen!
Bord, stol och byrå är vintage. Lampan i taket är från min farmors hem och lampan på bordet är en Verner Panthon. Jag samlar på lerkrukor och pelargoner, fyller både växthus och hem med dessa.

På dessa bilder syns det inte men hela väggen till vänster här är täckt med bokhyllor och det kan nog vara det vackraste man kan inreda med. Ett hem behöver konst, böcker, växter och bra plats att dansa på i köket om du frågar mig.

Läs också om vårt kök eller om vårt vardagsrum och hall.
Ställ gärna frågor i kommentarsfältet.

Alla foton är tagna av fotograf Andrea Papini.