Ett roligt samarbete med Marrakech Design

Välkommen in i min nykaklade köksentré. Här kan man ju va!

Hur härligt var det inte att få in lite ljus och dessa blåmönstrade kakelplattor här liksom?
Tillsammans med Marrakech Design kaklade vi om golvet i vår andra trappuppgång. Helt plötsligt blev det en sann fröjd att springa ut och in den här vägen.

Så här såg det ut innan kakelplattor kom på plats. En grå matta som jag en dag drog upp lite i ett hörn för att kika under…

Det var beige klinkers under. Vi tog hit en duktig kakelsättare som hjälpte oss att fixa jobbet.
Han slipade på de gamla och la de nya ovanpå.

Resultatet blev strålande. Den här plattan heter Milano Blågrå. Jag valde mellan den och en grå. Jag kikade också på Dandelion Pigeon Blue.
Inga-Lill, som driver Marrakesh Design, och jag har mailat fram och tillbaka under något år för att eventuellt få till en spännande fotografering. Jag har dock haft lite mycket på mitt bord och inte kunnat få till något bra än men så glad andå att vi kunde få till det här så här fint i min hall.

Inga-Lill och hennes man är verkligen ett gulligt par och de driver Marrakesh Design ihop. De besökte mig i Varberg för ett tag sedan då de ändå var här och skulle kika på fåglar. Blev galet inspirerad av dem båda och vi hade så fina samtal. Extra kul att välja kakelplattor från dem alltså.

Kika in deras olika samarbeten de har med duktiga designers – Samarbetet med Claesson Koivisto Rune är fantastiskt tycker jag.

Varje platta är unik och personlig eftersom de är gjorda för hand. Cementplattorna är inte ”perfekta” och ska inte heller vara det. Vid produktion används helt organiska färgpigment och salter i cementen som tränger upp ur plattan till ytan ger en lite ojämn och kalkhaltig look liknande ”limewash”. Mönstret är inte heller alltid perfekt. En viss suddighet uppstår i mönstrets konturer då formen rubbas av  mänsklig hand. Så himla fina tycker jag.

Gulliga Boris – han lägger sig ofta på det här sättet. Han ser ut som en liten klok farbror då tycker jag.

Äntligen kom den här fina tavlan upp på väggen också. Tycker så mycket om både motiv och träram.

Här har vi ett inhack i hallen. Det har varit ett badrum en gång i tiden tror jag – då huset var uppdelat i olika boenden. Här har vi nu skor, ytterkläder och hundmat. Undrar hur länge det är sådan här ordning…?

Min lilla rosa samling.

Och där tröttnade Boris på mig och min kamera…
Han har i alla fall funnit en ny favoritplats att vila på.

Kommentarer till “Vi kaklade om köksentrén med Marrakech Design

 1. Det blev jättesnyggt! Känns så harmoniskt för ögat. Skulle kanske ha sånt kakel i vår tvättstuga/groventre? Men det betyder nog ny färg på vägarna = inte glad sambo hahaha
  Ha en bra helg!

 2. Vad fint! Tycker det är så kul att du (vågar) använda ert hem lite som studio vid sånt här och målning och tapetsering. Du liksom gräver där du står och jag tycker det är både vettigt och inspirerande. Älskar för övrigt MD, vi har 800 kilo kakelplattor från det märket ståendes hos svärfar. Vi köpte det till hallen i vår förra lägenhet men sen visade det sig att vi skulle behöva höja alla dörrlister och därmed specialbeställa nya dörrar = massivt projekt som inte skulle se helt bra ut. Hoppas på att kunna lägga ut ett par kvadratmetrar på balkongen i vår (förhoppningsvis) nya lägenhet i sommar. Ha en fin helg!

  1. Oh no. Vad synd!!!
   men den som spar den har…
   Tusen tack för fina ord, de värmer verkligen. tack!!

 3. Jag tycker Boris är så fin! Och han verkar vara en trogen följeslagare till dig. Så fint!

 4. Åh, vad snyggt det blev! Vi har också Marrakeshplattor i vår hall, och en labrador som älskar att ligga där. Tror att de gillar svalkan, perfekt nu när varmare tider väntar.

  1. Ja, precis de svalkar skönt kan jag tro. Tack för att du tog dig tid att lämn ett avtryck.

Kommentarer stängda