Mina vänner och jag samlades hemma hos mig för en bastukväll. Jag hade fixat lite mat som vi gemensamt hjälptes åt att bära ut i växthuset.

Så himla bra, gott och enkelt.

Jag gjorde en sallad på tomater och mozzarella, lättkokade bönor och sparris som jag dekorerade med blommor, la fram en kallrökt laxsida och mixade ihop gazpacho som jag toppade med koriander. Just det, jag brynte levain i rikligt med olja och gnuggade en vitlöksklyfta på skivorna och bad alla toppa brödet med tomatsalsan här också.
Sedan blev det enkel salt kolaglass till efterrätt.

Det var verkligen mysigt.
Vi hade intressanta samtal kring bordet så tiden bara sprang iväg.

Och jag som hade fixat spa i trädgården fick brått med att be alla hoppa in i bastun så vi hann med lite skrubbning och bastubad innan det blev läggdags.

Jag hade förberett med lermask, återfuktande mask, saltskrubb, oljor och ducshtvål. Anledningen till att jag fixat och grejat så mycket var ganska enkel – jag hade egentligen en jobbig arbetsuppgift att ta tag i så jag prokrastinerade big time denna dag – fixade med allt utom just den uppgiften.

Men lugn, jag gjorde den dagen efter och allt gick jättebra. Ibland behöver jag marinera och bearbeta saker medan jag grejar med annat kreativt där jag inte behöver prestera en stund… Sedan blir allt glasklart.
Så funkar jag.

Mörkret la sig och det blev en hel del fnissiga kallduschar i utebadet bakom bastun.

Att basta tilsammans är grymt. Här är man på samma nivå och väldigt avslappnade så man får jättefina samtal med både familjemedlemmar och vänner.

Tack o bock för denna afton. & nu har vi startat bastuklubb. Skickade precis ut ett förslag på datum för nästa träff med mitt lilla gäng.

Kommentarer till “Vi startar en bastuklubb

  1. Att basta är den bästa terapin!
    Så tacksam att jag lärde mig det redan som litet barn.

    /En bastugalen finska 😉

  2. Härligt! 🙂 Vi bastar också ganska ofta. Bäst är ändå bastun ute vid sommarstugan, att få sätta sig på verandan och svalka av sig mellan baden.

Kommentarer stängda