johanna2 tulpan_Kristin_lagerqvist-2646

Vi var alltså i Göteborg igår för att möta upp Malin från Blomsterfrämjandet. Tillsammans skulle vi hålla en workshop med bloggare och journalister för att hylla den svenska tulpanen.

Vi hade ett fint samarbete med Botaniska Trädgården som samtidigt visade upp sin utställning, “Vild Vår – en hyllning till de blommande lökväxterna”, som har premiär denna helg.

johanna2 tulpan_Kristin_lagerqvist-2673

Inne i lokalerna var det superfint med mängder av olika sorters tulpaner och annat grönt att blanda upp med.
Johanna Bradford var flink och kreativ.

johanna2 tulpan_Kristin_lagerqvist-2666

Detta var en favorit – Viking. Vi skördade och drog upp med löken. Så fint att ha löken kvar då man stoppar tulpanen i en vas med vatten tycker jag.

johanna2 tulpan_Kristin_lagerqvist-2695

Vi började dagen med en rundvisning av utställningen ” Vild Vår”. Anders Stålhand, som är trädgårdsmästare på Botaniska, visade oss runt. Helt otroligt att de har planterat över 200 000 nya vårblommande lökar. Måste komma tillbaka vid blomning och se detta praktfulla!

johanna2 tulpan_Kristin_lagerqvist-2749

Efter rundtur så blev det dags för workshop. Det var fullt ös runt arbetsbordet och den ena skapelsen var vackrare än den andra.

johanna2 tulpan_Kristin_lagerqvist-2803

Min bloggkollega Malin Persson från Elle Decoration hade kommit hela vägen från Malmö för att binda en tjusig hårkrona tillsammans med oss.

johanna2 tulpan_Kristin_lagerqvist-2754

Emma Green var också där och band en blomsterkrona av tulpaner.

johanna2 tulpan_Kristin_lagerqvist-2712

Vi blev serverade en god böngryta av det fantastiskt duktiga teamet från Spira. Rekommenderar dig verkligen att kika in på deras sida om du behöver catering någon gång.

johanna2 tulpan_Kristin_lagerqvist-2708

Malin berättade om de olika lökarna. Det finns både vatten- och jordodlade tulpaner. Vattenodlade går fortare att odla fram och är då mer klimatsmarta eftersom de inte behöver så mycket energi i framtagandet.

Med som representant för svenskodlade tulpaner på plats var också Tina från Lennartssons Handelsträdgård. Det var roligt och intressant att lära sig mer om dessa växter. Hon brukar strössla blomblad från tulpan i salladen… bra tips som jag nu bär med mig.

tulpanevent_Kristin_lagerqvist-2852

Vi kikar lite på resultatet va?
Här är vackra Emma Green i sin skapelse.

tulpanevent_Kristin_lagerqvist-2890

Anders Stålhand hade bundit en bukett.
tulpanevent_Kristin_lagerqvist-2841

Malin och jag hängde en stund i Göteborg efter workshopen och blomsterkronan var så vacker så den bar hon både på spårvagnen och runt under lite mysig shopping.
tulpanevent_Kristin_lagerqvist-2799

Denna pärla alltså! Emma von Brömssen med sina vackra tulpaner. Fina färgval!
tulpanevent_Kristin_lagerqvist-2835

Victoria och Marie från Trip to Garden var också där. De jobbar ju som florister så det riktigt avancerade kronor de bundit ihop.

johanna2 tulpan_Kristin_lagerqvist-2893

Malin fångade mig och min krona på bild. Blomsterkronan klarade tyvärr inte både shopping, restaurangbesök och hotellnatt så den ligger här rätt vissen bredvid.

johanna2 tulpan_Kristin_lagerqvist-2913

Men dessa tulpaner gav jag bara nya snitt och massa färskt kallt vatten. Finaste fredagsbuketten om du frågar mig.

Missa nu inte att besöka Botaniska Trädgården i vår . Och tänk på att försöka handla svenskt i blomsterbutikerna.

Detta inlägg är ett samarbete med fenomenala Blomsterfrämjandet och vackraste Botaniska Trädgården i Göteborg.