Jag har varit iväg och dokumenterat häftiga platser i Halland under några dagar. Blir så väldigt stolt och tacksam över att vara hallänning. Dels för att det finns så många inspirerande kreatörer här men också för att det är otroligt vackert här på västkusten. Landskapet är fantastiskt med både skog, åkrar, äng, strand, klippor och hav.

Och vilka smakupplevelser vi erbjudits – har nästan tagit till lipen över allt gott vi har ätit. Helt otroligt!
Här hos Skrea Matbruk i Falkenberg. Jag ska publicera en guide jag gjort under dessa dagar för Visit Halland nu på måndag så då måste ni kika in igen.

Det var Malin Mörner från @poppyloveyou och jag som drog omkring och upplevde Halland i skördetider. Det blev många wow-upplevelser och en hel del skratt.

Bad blev det också såklart. Nu är det runt 17 grader i havet på västkusten och nu är det fint att vänja kroppen vid att temperaturen dalar så att man kan njuta av de kalla baden i vinter ännu mer.

När du badar kallt kickar du gång massa endorfiner i kroppen och känner dig både lycklig, full av energi & lugn på samma gång.
Jag läste om en studie som gjorts av 1000 kallbadare där 67 % svarade att de upplevde psykiskt välmående och mindre stressymptom och 32% upplevde att kallbaden gjorde dem piggare.

Hälsofördelarna med kallbad är många, det är lätt och gratis att bada kallt i en sjö, tjärn eller i ett hav och du skapar en rutin som får dig i balans. Hugg tag i en badkompis och peppa varandra.

Man ångrar ju aldrig ett dopp!

Under dessa dagar har jag fått hjälp av Malin med att knäppa några foton med min kamera och det är alltid kul med nya vinklar och en annan kreativ fotografs blick. Tack Malin!!

Vi har kört runt bland olika blomsterodlingar, restauranger, gårdsbutiker och naturupplevelser. Här hos Harplinge Blomsterodling.

Vi stannade också till hos Lilla Hälsoträdgården och pratade om grön terapi.

Det är ju något som ligger väldigt nära mitt hjärta då jag själv funnit mycket tröst i trädgårdsarbete.

Min egen trädgård behöver en del kärlek just nu så jag ska gå ut där denna söndag och röja runt. Hoppas ni har en härlig helg.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *