10  snabba om mig.

1.Jag har vunnit distriktmästerskap i dubbelbugg.

2.Jag började röka när jag var tretton och slutade inte förrän jag var alldeles för gammal och hade bestämt mig för att springa Göteborgsvarvet.

3.Jag har alldeles för stort beräftelsebehov – sannolikt en konsekvens av att under flera år fått höra att jag är värdelös, ointelligent och ful.

4.Detta foto är en av mina favoriter. Gillar färgerna och känslan jag har då jag är i trädgården.

5.Under många år trodde jag att jag var ointelligent eftersom jag fått så många slag mot mitt huvud – att jag liksom förlorat så mycket hjärnceller. Stämmer det ens? Idag tycker jag i alla fall att jag är oerhört streetsmart,  får inte längre hjärtklappning och vill kräkas om samtalsämnen jag inte har koll på kommer på tal.

6.Jag önskar jag gav mig tid att måla, dreja och skriva mer.

7.När jag var barn pratade jag med rosorna i trädgården och döpte dem.

8.Första gången jag hade sex var med en elak boråsare i page – jag var en extremt berusad 15 åring på en skolresa i Alperna. Fail! Hade jag träffat honom idag så hade jag velat ge honom en örfil, vilken idiot. Ha! Blir så jävla arg när jag tänker på honom.

9.Jag sätter aldrig på korken eller locket på saker och det stör min man ihjäl sig på. Försöker bättra mig.

10.Jag gråter varje gång jag ska göra kvittoredovisningen eftersom jag alltid prioriterar bort förarbetet. Det slutar med att min man gör allt åt mig och jag gör te och knäckemacka till oss båda. Ändring på det under 2019.

Vill du berätta 3 snabba om dig? Nyfiken.

Kommentarer till “10 snabba om mig

 1. Jag gillar att Du har flera levels.❤

  Trots att jag har flera egna drag som jag faktiskt tycker om och självklart en del som jag inte är stolt över alls, kan jag inte klämma fram 3 intressanta just nu.
  Ska faktiskt ge mig tid att grunna lite.
  Mia

 2. Tack för att du delar med dig! Att visa våra svagheter och tillkortakommanden gör oss mer mänskliga och förlåtande tror jag.

  Mina 3 korta…

  …jag har så många tankar, idéer, saker jag skulle vilka göra. Tror hjärnan kokar över ibland. Önskar att några fler av alla dessa tankar och idéer fick finns en väg ut i skapande och kreativitet.

  …jag jagar alltid vidare. Har svårt att stanna upp och njuta av det jag gör och det jag åstadkommit. Jobbar på njutandet och på att sänka mina prestationskrav på mig själv.

  …längtar till havet och naturen varje dag. Vill besöka Varberg och FGL. Hoppas vi ses!

  Tack för dina fina bilder och din blogg. Älskar mönster så ditt hem gör min hjärna lycklig!

  Karin

 3. Roligt att läsa om dig och om dina läsare. Kul att så många svarat.
  3 saker om mig själv.
  1. Älskar att vara med min son men älskar också att ha egentid, vilket jag och min man är bra på att ge varandra.
  2. Är höggravid (BF 6/2-19) och har mått dåligt nästan hela graviditeten men är ändå lycklig över det lilla livet som finns i magen.
  3. Älskar blått, livet, min familj, att läsa, se film, vara ute, mysa, baka, laga mat, organisera och göra andra glada.

  Hoppas alla får en fin vecka!

 4. Livet rymmer så mycket, glädje och lycka men också det där andra. “Ingen lever livet utan sliriga vägar, sjukdomar, död och annan sorg” är verkligen sant.
  1. Förra året fick vi veta att min starka, vackra och drivna man och partner sedan 14 år har MS. Känslorna pendlar mellan oro och ovisshet om framtiden samtidigt som vi just nu har det bättre än någonsin.
  2. Jag längtar efter en hund. En labrador som Boris. Vår familj är redo för en hund säger min 6-åriga dotter med övertygande röst. Jag håller med.
  3. Livet händer just nu. Det har jag blivit med medveten om sedan min man fick veta om sin sjukdom. Jag strävar efter att vara närvarande i allt jag gör. Vinterbada, paddla, springa och köra tunga knäböj på gymmet ger energi.
  Tack för fina ord och bilder. Det är mitt söndagsnöje att läsa din blogg! Tack

 5. 1. Jag drar ut på att duscha, fast jag hatar synen av fett hår i spegeln. När jag väl kommer mig för så är ju den nyduschade känslan det bästa som finns.
  2. Jag vill så gärna ha ordning omkring mig men för det mesta så lämnar saker ändå på fel ställe och skapar oordning.
  3. Jag önskar jag tog mig tid att läsa fler böcker. För något år sen läste jag lätt ca. 50 böcker på ett år, ifjol blev det kanske 15.

 6. letar nytt jobb. igen. helst vill jag stå bland böcker el blommor, men hittar inga sådana så får se vart jag landar.
  har hittat drömlgh som jag nu långsamt o kärleksfullt renoverar. i veckan kommer de vackrta tunga stenfönsterbräderna upp, och de målade krokarna i hallen. vackert.
  jag är allergisk mot allt. önskar att jag inte blev sjuk av saker folk älskar att ha omkring sig. så promenerar vid havet istället, där kan man andas.

 7. 1) har kort stubin, som jag vid 45+ lärt mig kontrollera och behärska
  2) blev gråhårig vid 23 och har därför färgat håret i alla år, tills nu. Har numer en silverman på utväxt
  3) blir skogstokig på orättvisor och folk som beteer sig illa mot andra, är den där jobbiga jäveln som säger ifrån och har inga problem att skapa dålig stämning på grund av det

 8. Fick tidigt lära mig självförsvar av min polispappa och använde det med framgång på vissa bedrövliga tafsande klasskompisar under högstadietiden.

  Älskar kläder och var omöjlig att klä i något som jag inte valt själv redan från 2-års åldern. I tonåren började jag shoppa second hand och när folk i skolan började klä sig i liknande plagg blev det nya second handfynd, ville inte se ut som någon annan. Nu som 40+ varvar jag second handfynden med lite Rodebjer, fast gärna begagnat där också.

  Har bott en höst tidigt 00-tal på Oahu och lärde mig surfa i Honolulu (går dock stadigt bakåt i utvecklingen) skyller på min onda höft 🙈Men är ändå tacksam över att jag är rätt grundglad och trygg.

 9. 1. Jag har flera bokmanus liggande i byrålådan som jag inte vågar skicka in. Har alltid drömt om författarskap och ord, men modet fattas mig.
  2. Drömmer om att bo med ett stormande hav utanför.
  3. Är typ världsmästare på att laga mat på en spik. Lärde mig det från ungdomens fattiga år boendes i London.

 10. Jag sätter heller aldrig på locken! Och min sambo säger att jag bygger fällor i köket! Kul att höra att det finns fler som inte är så noggranna med allt!

 11. 1. Jag bor tillfälligt i USA med min familj. Så Roligt att testa, men också väldigt prövande långt från nära och kära.
  2. Har upptäckt crossfit och är helt såld. Tränar varje dag nu och älskar Burpees 😂
  3. Drömmer om att bli trädgårdsdesigner den dagen vi flyttar hem igen ❤

 12. 1. Min mamma har Aspbergers ouch min barndom var riktigt skit.

  2. På tal om din första gång… så var min en riktig idiot också. Fy.
  På grund av min uppväxt har jag svårt att sätta värde i mig själv och därmed skydda mig själv emot idioter ibland.

  3. Jag har bott utomlands i många år och har en fin liten familj.

 13. 1. Jag och min man fick veta att vi aldrig skulle kunna få barn. Nu är min son 6 månader och han är det vackraste jag har varit med om. Han var värd allt kämpande.
  2. Jag är så galen i katter. Mitt allra första ord var kise.
  3. Min man var otrogen mot mig och nu är det så svårt att lita på honom igen, men jag älskar honom. Jag hoppas det räcker.

 14. 1. Är högkänslig. Insåg det för 2 år sen och har idag (!!) varit på mitt första besök hos en kurator för att reda ut ett och annat.
  2. Har anmält mig till mitt första halvmaratonlopp! Otoroligt pepp!
  3. Drömmer om att jobba med antingen friskvård eller som dekoratör.

 15. 1. Min bror är svårt sjuk i cancer och när jag känner efter hur hjärtat känns i mina meditationer så börjar jag bara gråta och då slutar jag meditera.
  2. Min mamma är en krigare som alltid finns där för min bror och jag har verkligen sett hur moderskärleken verkligen kan flytta berg. Min mamma, vilken diamant!
  3. Jag somnar till serien vänner varje kväll i sängen. Jag vet inte varför men det är den enda serien som jag kan somna till när hjärtat värker och tankarna är oroliga.

  1. När min syster var sjuk i cancer läste jag Tove Janssons Farlig midsommar och Trollkarlens hatt, om och om igen. Bästa trösteböckerna; det händer saker som vänder upp och ner på allting men det slutar tröstefullt.

  2. Malin❤️ Jag känner så med dig. Hoppas ditt hjärta kan kännas lite lättare för dig.

  3. Fina Malin. Skickar massa kärlek din väg.
   Den värsta sortens smärta. Vill komma med massa tips för ångest men det känns ynkligt. Följa Michelle Baker på Instagram, kalla bad dämpar, Breath Working och reiki och den nya serien Friends from College som är som “Vänner” typ.
   kära du – tänker på er.

 16. 1. Jag är expert på att skjuta ut sådant jag 7nte tycker om, som att dammsuga och stryka, haf sticker hellre.
  2. Jag bytte jobb efter 30 år och det var det näst bästa jag gjort på länge och släpp min migrän på kuppen.
  3. Det bästa jag gjort på länge var att utbilda mig till textilartesn (Jag lärde mig bl.a. väva). Jag njöt av varje stund och skulle vilja hålla på med hantverk hela tiden men orealistiskt ekonomiskt. Men en mycket kär hobby som kanske kan bli till något större en dag.

  Det var tre saker om mig😊

 17. Jag tänker att ständig rädsla, depression eller förtryck gör en om inte ointelligent så iaf nästan oförmögen att fokusera på något annat. Hade en taskig uppväxt och ser tydligt hur mycket smartare jag kunde vara sedan jag frigjort mig. Tre snabba:
  1. Jag blir snart uppsagd från jobbet. Satan!
  2. Jag har sökt ett chefsjobb i en annan organisation. Hoppas!
  3. Trots allt är jag en stark och positiv person. Tror alltid att det kommer att bli bättre. Igen: hoppas!

 18. 1. Jag kan aldrig gråta framför någon annan, för min pappa sa när jag var liten att svaga människor visar känslor. Gråter inte ens framför min man utan när jag är ensam med mina hundar. Har väldigt svårt att visa mina känslor, men är däremot jättebra på att förklara att jag blir glad, lycklig, tacksam osv. Men kan aldrig visa det.
  2. Pratar med min morfar varje dag om livet och meningen med det, om Gud finns, varför vi är här, vad som finns i rymden, varför det är svårt att leva
  3. Loppisar ger mig sinnessjuk med adrenalin. Är typ som att hoppa fallskärm (hehe), som idag när jag hittade en sak jag letat efter i FLERA ÅR. Kommer leva på det länge

  Okej mina 3 lät ju jättedeppigt. Men jag tänker mycket, och i och med det är jag en väldigt lycklig människa!

 19. 1. Nytt yrke, nytt jobb och nya kollegor. Det är roligt som tusan, men jag är helt slut på kvällarna.
  2. Har kommit på ekorre är mitt spirit animal: blir alldeles lycklig när jag ser en i trädgården.
  3. Läser om mina Mumintroll-böcker för hundrade gången. Bra sysselsättning när det är kallt och mörkt ute.

 20. 38år och vet inte riktigt vem jag är nu
  Samlar på kokböcker och läser matmagasin men lagar mest falukorv och makaroner
  Bor på landet och har alltid drömt om att göra det

 21. 1. Är 44 år och börjar snart min andra termin streetdance. Trodde inte man kunde gå på streetdance som vuxen men i Falkenberg händer det!!! Tjohoo!

  2. Älskar att vinterbada och då menar jag ÄLSKAR att vinterbada!

  3. Drömmer om ett hus på Österlen med trädgård full med dahlior, plats för keramikverkstad och en brasa att mysa framför.

 22. 1. Absolut älskar energin/stämningen på din blogg och din blandning av högt och lågt, djupt, innerligt och ytligt
  2. Söker nytt jobb och ska på intervju nästa vecka
  3. Äter veganskt

 23. – to find more space and silence in my head by walking more and going to YinYoga even more often
  -accepting the heartbreaking fact that i lost the love of my life, to let him go and wish him well
  -2019 – i hope this will be the year i feel good enough again
  thank you for sharing, thank you for asking us. Warm hugs, Linn

 24. Går igenom en kris eftersom min man lämnat mig.

  Men jobbar på att bli den bästa mamman till mina barn och klara mig själv.

  Börjat sakta tycka att jag kanske inte är så dum ändå, ska bara försöka få andra att haka på.

  Förlåt att det blev så negativt, mitt i allt så håller jag ändå huvudet högt (oftast) och börjar inse mitt eget värde. Så mitt i sorgen finns en styrka, i mig, jag är en krigare! Och din blogg är en trygg, varm plats som jag älskar att besöka ❤️

 25. 1. Har beställt mina allra första dahlia-lökar efter förra sommarens mass-inspiration av bland annat dig Kristin! Är lika delar rädd/entusiastisk för de hela!

  2. Har följt din blogg sedan tidernas begynnelse men är hemskt dålig på att kommentera. Utlovar bättring 2019!

  3. Imorgon är det första dagen jag går till jobbet och debiterar som egen företagare. Återigen; lika delar livrädd och entusiastisk!

 26. Anmält mig till en teckningskurs, porträtt. Tecknade jämt förr, som försvann när jag började jobba.
  Bytte jobb när jag var över 50, glad att jag vågade. Var arg, ledsen och olycklig på mitt gamla. Fruktansvärd dålig stämning, ville ej gå under.
  Har det jättebra på mitt nya, glad Annette.
  Tar hand om mig själv bättre idag, varit så destruktiv i unga år.

 27. * Njuter av att tjäna mindre och ha mer tid att slösa bort ihop med barnen och familjen.

  * Är utbildad dykinstruktör och stolt över den utbildningen då jag var livrädd mina första 60 dyk.
  Älskar livet under ytan och saknar Röda havet.

  * köpte ett riktigt snyggt, lagom stort, akvarium för 1 år sedan och älskar att betrakta fisken, räkorna och snäckan i denna behagfulla symbios.

 28. * Jag är en högkänslig person som börjar bli bra på att ta hand om mig själv
  * Jag är säker på att jag har levt i Frankrike i ett tidigare liv eftersom jag känner ett sådant oerhört starkt band dit.
  * Jag älskar att baka långjästa bröd, liten insats – mycket smak

 29. 1 Älskar mina 15 min på morgonen på jobbet då jag äter min medhavda frukost och läser bloggar innan jag “öppnar” .
  2 Vill hitta en lokal att ställa in min stenhällsugn och baka tunnbröd
  3 Stolt över mig själv att jag varje morgon gör mina morgon soma-moves

 30. 1, jag älskar måndagar. Åka till jobbet, jobba och sen hämta barnen.
  2. Har en autoimmun sjukdom men blir stolt när min kropp fajtas tillbaka och mår bra igen…gång på gång
  3. Jag skulle vilja öppna en bokaffär/ café. En dröm jag haft sedan pappas bokhandel

  1. skriver under på punkt 2 och 3. kroppen är envisare och starkare än man kan ana. och jag vill jobba bland böckerna i precis ett sånt ställe. tack för dela det!

 31. 1. Är nybliven mamma!
  2. Har typ hundra toppar och dalar under en dag, är helt knäckt och timme senare superpepp (här alltid varit så, ej relaterat till lilla ungen)
  3. Är ambivert och blir (exv) lika slut av för mycket ensamtid som för lite

 32. – Extremt ångestfylld, men smart o snäll (tränar på att peppa mig själv)

  – Nyss kommit igång med löpningen igen och är dunderpeppad!

  – Vill flytta från Stockholm så fort jag bara kan.

 33. 1. Jag har börjat vinterbada och älskar det
  2. Har ett socialt jobb men har stort behov av ensamtid och tid för mina kreativa sidor såsom stickning och skriva/rita
  3. Har precis köpt ett växthus och planerar och längtar efter våren , blommor, och allt jag vill odla

 34. 1) klarar inte av att få uppmärksamhet – vill helst gömma mig bakom en gardin om rummet är fullt av folk
  2) designar alltid mina egna tattoos
  3) kommit till sans att rund är också en fin form – att jag inte behöver va smal o smäcker

 35. Åh så kul och läsa
  1 jag lever på rädslan o på ångest för att leva mitt liv o göra mina val

  2 drömmer att bo vid havet. De finns för mig något magiskt, jag blir hel av havet.

  3. Jag skulle vilja hyra en lokal och starta en kreativ atelje där folk kom o fikade, skapade alster, pluggade och frilansare kunde jobba med sitt i ett kreativt kaos i ensamhet men ändå ihop.

 36. 1. Är nyförälskad i Yinyoga
  2. Är vinterbadare och älskar att basta.
  3. Har alltid trott att jag är social och alltid varit drivande i umgänget och ordnat fester, middagar etc men har de senaste åren insett att jag egentligen trivs allra bäst hemma, med familjen eller allra helst själv. Numera skyr jag större sammanhang.

 37. Femma i SM i dubbelbugg. (Fick en svag känsla av att jag kanske minns dig från den tiden? Detta var första halvan av 90-talet om du var aktiv då? Gissar att du tävlade för nån Borås-klubb…)
  Mamma till tre pojkar spridda på 9 år.
  Önskar jag kunde skriva att jag var lika trädgårdsintresserad som du men nej. Blev förvånad över hur tråkigt jag tyckte det var när vi flyttade till hus. Älskar att hålla på inne men är nog för bekväm och lat för att få till en härlig trädgård.

 38. 1. Mina favoritträningsformer är kettlebell, Soma Move och yoga!
  2. Äter bra men blev sjukt inspirerad av Maria Borelius bok ”Hälsorevolutionen- vägen till en antiinflammatorisk livsstil”. Rekommenderar den, den är min bibel nu!
  3. Jag är precis i början av en sexmånader lång cellgiftbehandlingoch igår fick jag raka av mig allt hår! Och faktiskt, det känns helt okej! Lite stolt över det, lade t o m ut en bild på insta 😉

 39. 1. Jag är extremt fascinerad av alla slags kattdjur och har varit sedan barn. Spec geparder!
  2. Har sedan liten alltid velat vara vuxen, men nu när jag är 23 beter jag mig som en bebis mer än nånsin 😂
  3. Du inspirerar mig jätte mkt!

 40. Så fint att lära känna dig lite mer! Jag är otålig, rastlös, bekräftelsedriven, stabilt ångestfylld (är det ett begrepp?) och drivs av utmaningar. Just nu är jag riktigt trött och längtar efter lite lugn och ro. Något som är nästan omöjligt med två små barn. Men tids nog. Kram

 41. 1jag knarkar fika
  2 jag är en otroligt kreativ idéspruta som samtidigt är både lat och feg
  3 jag drömmer i hemlighet om att du och johannabradford ska komma och hjälpa mig inreda mitt hem

 42. 1. Är helt nygravid. Känns som man går och ruvar på en fantastisk liten hemlis.
  2. Drömmer i hemlighet om att va 45. Tänker att det nog är skönare och lugnare än 30?
  3. Jaha, vad mer. Nämnde jag nygravid? 🙂

 43. Tips!! Du kan fota av dina kvitton och pappersfakturor genom Dropbox och då görs de om till en pdf. Dela mappen med din revisor/redovisningskonsult, det har på riktigt förändrat mitt liv!! Sååå mycket enklare att bara plåta av kvittot/fakturan direkt efter man betalt så är det klart och så blir det inte lika rörigt sen.

 44. 1. Jag älskar djur mer än människor
  2. Skulle aldrig överleva utan bröd och banan
  3. Jag tror att jag är ”pysslig” och kan sylta, saft och baka men sanningen är att jag tycker att det är skittrist.

  1. 1. Jag ställer aldrig in ost, smör, röror ….mm in i kylskåpet :), min man gör det….han gav upp ganska snabbt ;)…. jag plockar upp hans kläder liggande på golvet…
   2. Älskar bröd både äta och baka, kan inte tänka mig livet utan macka!!!!
   3. Allt eller inget! Jätte jobbigt! Letar efter mittpunkten…. Börjar nosa på den nu, tack vare min man faktiskt!

   1. Jag bröt upp och flyttade från Stockholm (min hemstad) till sagostaden Visby. ÄLSKAR att bo här och om bara någon vecka kommer min livskamrat att flytta in. ❤️

    Skaffat en kolonilott för att få en lagom bit jord med tillhörande lekstuga att göra till mitt microparadis.

    Mycket social i mitt jobb men är en riktig hemmakatt. Tycker att jag är fantastisk att umgås med. Jag är en av mina bästisar.

Kommentarer stängda